Dokle vise?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razno razne konvencije o ljudskim pravima ti to ne dopuštaju. Pa ni Ustav. Ako neko ima pare da kupi nekretninu to mu niko ne može zabraniti. Ako plaćaš redovno kiriju i ne praviš probleme boli briga vlasnika ko si i šta bio. Isto kao što ga baš briga što si dobar čovjek ako mu duguješ. Za posao je možda i izvodljivo. Mada... A za registar i parnetnerku. Pa našla bi se budala. Garantujem.
ma nemoj
vidi svedjane

https://polisen.se/en/services-and-permits/police-record-extracts/information-for-jobseekers/

i u mnogim zemljama kad kupujes npr stan moras proci provjere i ako se ne svidis ostalim vlasnicima u zgradi cao zdravo

a ustav nije bas da je uklesan u kamen
mijenjali smo ga i mijenjat cemo ga

ti likovi odu i odrobijaju malo
ako ista
vrate se na slobodu i nastave
bukvalno im to dodje ko dobar dan
da imaju problem npr naci posao i stan nakon toga
da im to stvarno afektuje zivot i dovodi ih u situaciju da se bore da prezive itekako bi razmislili
i ta prica nema kontrolu nad impulsima...nema dok ne mora imati
dok im se gleda kroz prste
Ti pokusavas da ubacis razum u mozak poremecene licnosti, to ne biva
Da, ne moze da kontrolise impuls
Ne, nece ga spreciti nikakva kazna da ponovi poriv koji ima, jer njegove sinapse i tvoje ne funkcionisu isto...
Ja jesam za povecanje kaznenih mera, to je barem jasno iz malopredjasnjeg primera koji dadoh sa pustim ostrvom, samo mislim da pojacavanje kazne ne utice jednako na sve grupacije ljudi...
Drugi problem je sto obrasce ponavljaju ne samo nasilnici, nego i njihove zrtve
Tako da mora da se deluje na vise frontova...
Kod nas konkretno se ne deluje ni na jednom frontu

ma nemoj
vidi svedjane

https://polisen.se/en/services-and-permits/police-record-extracts/information-for-jobseekers/

i u mnogim zemljama kad kupujes npr stan moras proci provjere i ako se ne svidis ostalim vlasnicima u zgradi cao zdravo
Mi nismo Švedska. I u nekim stvarima bolje što nismo. Dobro prođem provjere za stan. Ko će mi zabraniti da kupim kuću? Da nećeš i tu pitati komšiju 200 metara dalje? Rješenje za ovakve stvari je složeno. I najmanje su tu krivi sudovi. Dokle god se svjest i muškaraca i žena ne promjeni ovo će biti veliki problem.

Ti pokusavas da ubacis razum u mozak poremecene licnosti, to ne biva
Da, ne moze da kontrolise impuls
Ne, nece ga spreciti nikakva kazna da ponovi poriv koji ima, jer njegove sinapse i tvoje ne funkcionisu isto...
Ja jesam za povecanje kaznenih mera, to je barem jasno iz malopredjasnjeg primera koji dadoh sa pustim ostrvom, samo mislim da pojacavanje kazne ne utice jednako na sve grupacije ljudi...
Drugi problem je sto obrasce ponavljaju ne samo nasilnici, nego i njihove zrtve
Tako da mora da se deluje na vise frontova...
Kod nas konkretno se ne deluje ni na jednom frontu

ti sto mlate partnere i djecu nisu svi poremeceni do te mjere da nemaju samokontrolu
zapravo, mnogi zive dvostruke zivote bukvalno
pa su fini u javnosti, a monstrumi iza zatvorenih vrata
mene zapravo ne zanima da ih lijecimo
ne zanima me ni da ih izdrzavamo po zatvorima
zanima me da ih se jasno oznaci i onda nek zove u skladu sa svojim izborima i mogucnostima

pomoc zrtvama je nesto drugo
tu se moze sistemski dosta uraditi
za pocetak moze se prestati u javnosti relativizirati nasilje i od zrtve praviti saucesnika pa i krivca

Recimo meni se jako svidja ideja, koja se polako primenjuje na zapadu, da se jos u pred pubertetskom i pubertetskom periodu belezi u dosije nasilje nas zivotinjama
Zna se da je ogromna povezanost izmedju nasilja nad zivotinjama i nad ljudima
Vrlo sam za to da se uvede u svakoj zemlji...
Pa ajde da vidimo da vezes kuce i autom ga vuces kroz selo da ti to prodje ko pu pike ne vazi.... Ne brale, ajde trajni dosije, ajde da te malo isproveravamo pa kad padnes na psiho testovima da te na vreme maknemo iz drustva... Mrs u rudnik kopaj bakar rukam

Mi nismo Švedska. I u nekim stvarima bolje što nismo. Dobro prođem provjere za stan. Ko će mi zabraniti da kupim kuću? Da nećeš i tu pitati komšiju 200 metara dalje? Rješenje za ovakve stvari je složeno. I najmanje su tu krivi sudovi. Dokle god se svjest i muškaraca i žena ne promjeni ovo će biti veliki problem.

nisu ni svedjani bili svedska...mislim, te stvari se uce
drustva se mijenjaju
evo i nase se promijenilo, ali smo mi lijepo regresirali
jel znas odakle su npr islandjani prepisali svoj recept za suzbijanje nasilja i delikvencije medju djecom?
iz zemalja bivseg istocnog bloka

i da, totalno ne mozes bilo gdje kupiti kucu
jer to utice direktno na cijenu svih ostalih kuca u tom kraju

Recimo meni se jako svidja ideja, koja se polako primenjuje na zapadu, da se jos u pred pubertetskom i pubertetskom periodu belezi u dosije nasilje nas zivotinjama
Zna se da je ogromna povezanost izmedju nasilja nad zivotinjama i nad ljudima
Vrlo sam za to da se uvede u svakoj zemlji...
Pa ajde da vidimo da vezes kuce i autom ga vuces kroz selo da ti to prodje ko pu pike ne vazi.... Ne brale, ajde trajni dosije, ajde da te malo isproveravamo pa kad padnes na psiho testovima da te na vreme maknemo iz drustva... Mrs u rudnik kopaj bakar rukam
pa to ti pricam
nek te stvari uticu na sve sfere necijeg zivota
nek odrede zivot i mogucnosti
ok, poneki inteligentan sociopata ce se provuci
ali vecina nece

nisu ni svedjani bili svedska...mislim, te stvari se uce
drustva se mijenjaju
evo i nase se promijenilo, ali smo mi lijepo regresirali
jel znas odakle npr islandjani prepisali svoj recept za suzbijanje nasilja i delikvencije medju djecom?
iz zemalja bivseg istocnog bloka
Divno smo se promijenili. I ubistvu u Ribnikaru to pokazuje. Ili ono u Gradačcu. Daš nekome samo prava, ne obaveze. Treba ti ohoho da nekoga osudiš i makneš iz društva. Recept za propast.

ti sto mlate partnere i djecu nisu svi poremeceni do te mjere da nemaju samokontrolu
zapravo, mnogi zive dvostruke zivote bukvalno
pa su fini u javnosti, a monstrumi iza zatvorenih vrata
mene zapravo ne zanima da ih lijecimo
ne zanima me ni da ih izdrzavamo po zatvorima
zanima me da ih se jasno oznaci i onda nek zove u skladu sa svojim izborima i mogucnostima

pomoc zrtvama je nesto drugo
tu se moze sistemski dosta uraditi
za pocetak moze se prestati u javnosti relativizirati nasilje i od zrtve praviti saucesnika pa i krivca
Vecina ima poremecaj licnosti koji se vec postojecim metodama utvrdjuju... Narcisoidni, antisocijalni, granicni i sl... Uglavnom cuveni klaster B iz dsm5
Sve se to da utvrditi i polako raditi na tome da se te osobe tretiraju na pravilan nacin, i da im se onemoguci da svoje poremecaje iskazuju ovako slobodno kako ih iskazuju

U isto vreme mora da se radi sa zrtvama, sa potomcima zrtava, da svoje obrasce moraju da menjaju, posebno deca koja rastu u porodicima izlozene nasilju, da se radi svim silama da ne ponove obrasce

Sve je to tezak posao i utopiski

Ostaje nam jedino da se dizu kazne... A meni se licno ne svidja da jedan ubica svoje zene jede serre i spava 20god na moj racun, na racun svih nas, od nasih poreza... To mu dodje nagrada a ne kazna...

Vecina ima poremecaj licnosti koji se vec postojecim metodama utvrdjuju... Narcisoidni, antisocijalni, granicni i sl... Uglavnom cuveni klaster B iz dsm5
Sve se to da utvrditi i polako raditi na tome da se te osobe tretiraju na pravilan nacin, i da im se onemoguci da svoje poremecaje iskazuju ovako slobodno kako ih iskazuju

U isto vreme mora da se radi sa zrtvama, sa potomcima zrtava, da svoje obrasce moraju da menjaju, posebno deca koja rastu u porodicima izlozene nasilju, da se radi svim silama da ne ponove obrasce

Sve je to tezak posao i utopiski

Ostaje nam jedino da se dizu kazne... A meni se licno ne svidja da jedan ubica svoje zene jede serre i spava 20god na moj racun, na racun svih nas, od nasih poreza... To mu dodje nagrada a ne kazna...
dodje
al kad bude mogao dobiti samo ograniceni broj poslova i bude javno dostupan podatak o njegovoj kriminalnoj proslosti
bice prisiljen ponasati se u skladu sa svojim limitiranim mogucnostima

nas pojede korupcija
kad to budemo u stanju rijesiti
vecina ovih stvari ce se bukvalno sama rijesiti
Ne znam... Mislim ovo sto si rekla je tacno
Nego nisam sigurna da je na drugim mestima manja korupcija... Nekako je u ljudskom dnk bre to vekovima bilo i bice

Nesto kad slusam za neke slucajeve po svetu, isto bude da se izvlace pojedinci na foru koga zna koga je platio...

Nisam pametna :think: al to smo znali

mislim kod nas lik bije zenu ili zena bije dijete
i zavrse na sudu
pa se vrate na posao kasnije u bolnice, prosvjetu i gdje god hoces
zasto?
kako je bilo ko od tih ljudi sposoban lijeciti ili obrazovati nekog?

dodje
al kad bude mogao dobiti samo ograniceni broj poslova i bude javno dostupan podatak o njegovoj kriminalnoj proslosti
bice prisiljen ponasati se u skladu sa svojim limitiranim mogucnostima
Moguce... Ne znam
Ovo je kao i vecina drugih tema viselojni problem, sto kaze shrek kao luka ima slojeve :lol:
Mi nEsmo skolUvali za resavanje ovih problema, a oni koji jesu oni su odavno uzeli mito pa turpiju nokte u sveze legalizovanim vilama

Ne znam... Mislim ovo sto si rekla je tacno
Nego nisam sigurna da je na drugim mestima manja korupcija... Nekako je u ljudskom dnk bre to vekovima bilo i bice

Nesto kad slusam za neke slucajeve po svetu, isto bude da se izvlace pojedinci na foru koga zna koga je platio...

Nisam pametna :think: al to smo znali
pa manja je realno
nije nepostojeca, ali je na razini da ne kontrolise eve sfere zivota
kod nas je na nivou tradicije
kao, podrazumijeva se cokolada i kuverta...zavrsicemo nesto

Moguce... Ne znam
Ovo je kao i vecina drugih tema viselojni problem, sto kaze shrek kao luka ima slojeve :lol:
Mi nEsmo skolUvali za resavanje ovih problema, a oni koji jesu oni su odavno uzeli mito pa turpiju nokte u sveze legalizovanim vilama
e zato nam treba ono tvoje ostrvo
kamere mogu i one fejk iz lidla
i ne moramo ga cak ni u karte upisati
ionako je jednistveni put u jednom pravcu u pitanju

mislim kod nas lik bije zenu ili zena bije dijete
i zavrse na sudu
pa se vrate na posao kasnije u bolnice, prosvjetu i gdje god hoces
zasto?
kako je bilo ko od tih ljudi sposoban lijeciti ili obrazovati nekog?
Ne znam, ja sam jos u soku kad mi je majka tukla dete na sred novogodisnjeg seta, a radi ko psiholog... Ne znam....Nemam politicki korektne reci sta mislim o tome.... I sad ona nekome spasava egzistencijalnu krizu.... Svakakve mastovite kazne mi padaju na pamet za takve

u stvarnosti
nama treba zrelosti da smijenjujemo nekoliko ciklusa vlasti na krace periode
i da to budu ljudi koji ce prvo onesposobiti ovaj autodestruktivni mehanizam profesionalnog bavljenja politikom
znaci, jedan mandat i cao
i nema u politiku ako nemas neki prof integritet i zivot iza sebe
i radis to za dz
nema plate, nema penzije
max 4 godine jednokratno

u stvarnosti
nama treba zrelosti da smijenjujemo nekoliko ciklusa vlasti na krace periode
i da to budu ljudi koji ce prvo onesposobiti ovaj autodestruktivni mehanizam profesionalnog bavljenja politikom
znaci, jedan mandat i cao
i nema u politiku ako nemas neki prof integritet i zivot iza sebe
i radis to za dz
nema plate, nema penzije
max 4 godine jednokratno
Slazem se
Sve dok je bavljenje politkom usko vezano za zaradu najebali smo ga

Slazem se
Sve dok je bavljenje politkom usko vezano za zaradu najebali smo ga
pa pazi imas gomilu likova na nasoj politickoj sceni koji osim pentranja po stranackim hijerarhijama i skakanja iz fotelje u fotelju nista drugo nemaju da pokazu
zapravo takvi nam vode zemlju
i vrlo su se perfidno sjetili da kao paravan dovode raznorazne koji shatro imaju prof biografije, kakve god bile, ali kicmu nemaju...i svima lijepo
ako se usudis da kazes nesto properu te kroz 7 prljavih voda
dok ne ispadnes veci zlikovac od njih svih zajedno
iskreno, ja bih rado vidjela onu lajavu lepu Vlajnu <3 na celu drzave na jedno cetiri godine
ne kazem da je bez grijeha, al brate bar se ne boji ovih hijena, a gora od njih ne moze biti
i ove nove lijevo zelene pa da vidimo
cisto malo promjene radi...

i ne kaze shrek
nego Magarac 😆
E nasla si s kim ces da se kacis za citate iz crtaca :guza: sedi 1!

Screenshot_20230903_015130.jpg

Back