ДОКАЗИ за постојање Бога

Kako je onda nastao svet ako nije bio tkz ''veliki prasak''....

Не знам. Исто као што не знају ти што трабуњају о великом праску. Само сам ја поштен...можда зато јер не зарађујем од те врсте лагања.??

нема доказа?? У мојим књигама то није наука. ...типично за амерчки систем лажи, у којој знају унапред да не можеш да докажеш да није тачно. Он не може да докаже да је тачно, али све док ти не можеш да докажеш да је нетачно, боли га уво. Дробиће о томе данима, годинама, и лепо зарађивати на жваки. То Американци раде већ деценијама.

Њихови научници су израчунали да ће Халејева Комета да удари у Земљу 1968., онда да ће Сунце да се охлади 1978., онда да ће свет да пропадне 1984., онда да ће свет опет да пропадне почетком 90их., онда да ће доћи до катаклизме 2000., онда да се Земља загрева (ово траје још увек)., онда да ће бити потуни пропаст света 2012. по маја календару...Ала га је оправио!?? Научник ех??

.

Не знам. Исто као што не знају ти што трабуњају о великом праску. Само сам ја поштен...можда зато јер не зарађујем од те врсте лагања.??

нема доказа?? У мојим књигама то није наука. ...типично за амерчки систем лажи, у којој знају унапред да не можеш да докажеш да није тачно. Он не може да докаже да је тачно, али све док ти не можеш да докажеш да је нетачно, боли га уво. Дробиће о томе данима, годинама, и лепо зарађивати на жваки. То Американци раде већ деценијама.

Њихови научници су израчунали да ће Халејева Комета да удари у Земљу 1968., онда да ће Сунце да се охлади 1978., онда да ће свет да пропадне 1984., онда да ће свет опет да пропадне почетком 90их., онда да ће доћи до катаклизме 2000., онда да се Земља загрева (ово траје још увек)., онда да ће бити потуни пропаст света 2012. по маја календару...Ала га је оправио!?? Научник ех??

.

Sta si ti neki agnostik ?

Sta si ti neki agnostik ?

Нисам ја агностик. Ја једноставно не верујем. Или ти Атеиста, ако хоћеш да ме сврсташ у философски правац. Те Агностике не подносим из дна душе. Мислим да су они још гора врста будалетина. Они нит смрде нит миришу. Као не знају!?? Па су сад због тога битни ех?? Онај који не зна је битан?? охохохох... ...јер то му дође као нешто што нема никаквога значаја, а овамо се броји исто као и они што имају значаја!???

А шта си то верник?

Aristotelovu metafiziku je procitao cetrdeset puta,kako kaze. On dokazuje Boga , njegovim stvaranjem, da Bog stvara svet spoznanjuci sebe..

Мош мислити да је он стварао свет а да није спознавао себе током тога??? Онда би тај свет изгледао без везе. Људи би се у њему тукли, клали, убијали, крали, силовали, пљачкали, лагали...овако, Богу нашем драгом хвала што је СПОЗНАВАО СЕБЕ док је стварао свет!!! :rotf: Сада ми живимо у савршеном свету.:cepanje:

Молим све вернике да изнесу ДОКАЗЕ за постојање Бога.
Хвала.

Имајте на уму да овде, за потребе теме, Само ДОКАЗИ долазе у обзир. О валидности доказа можемо дискутовати дакако, али се не плашите да их изнесете.
Уколико неко доказа нема, то зашто их нема, није предмет ове теме. Није ми уопште битно, а верујем ни вама, да трошим време на нешто чега нема.
Оно зашто неко верује, и значај религије и сл, није предмет ове теме.

Хвала.

doslo vreme kad su bezboznicima otvorena sva vrata u javnom svetu bez ikakvih posledica za iznosenje anti hristovih stavova itd.. jbg.. ima ovakvih ljudi.

Мош мислити да је он стварао свет а да није спознавао себе током тога??? Онда би тај свет изгледао без везе. Људи би се у њему тукли, клали, убијали, крали, силовали, пљачкали, лагали...овако, Богу нашем драгом хвала што је СПОЗНАВАО СЕБЕ док је стварао свет!!! :rotf: Сада ми живимо у савршеном свету.:cepanje:

Sto nisi okacio ceo post, spoznajuci sebe ne moze da objasni zlo, patristika objasnisla.
Ti polazis da postoji samo svet cula,izvan toga ne postoji nista, tako da ti zivis samo u culnom svetu...niska svest ...

mora pristup internetu da se zabrani bezbožnicima
odmah
i sve knjige u kojima se makar i slučajno aludira na nepostojanje tvorca
sram da ih bude

Одувек сам говорио да нема већих нетолераната од верника. Чуш: они верују иако немају доказа за то, и то је нормално, а они који не верују без доказа то није нормално?

Sto nisi okacio ceo post, spoznajuci sebe ne moze da objasni zlo, patristika objasnisla.
Ti polazis da postoji samo svet cula,izvan toga ne postoji nista, tako da ti zivis samo u culnom svetu...niska svest ...

Шта је патристика објаснила? Зло? Како?
.
овде Неспоразум. Ја знам да постоји свет и ван чула. Али се тај свет мора доказати. Ако нема доказа а нема чула да региструју, онда је свет илузија. Ја волим да мислим, али исто тако желим да останем чврсто на земљи.

Јер како долазимо до сазнања? На два начина: помоћу чула и закључивањем. Треће нема. треће је света сан, фантазија, небулоза...халуцинација. (овде није потребан ни Хегел, ни Кант ни Ниче ни Хјум, ни аростотел. Могу оволико сам да закључим). Јел знаш ти шта су то халуцинације? Ако знаш, не мораш овде рећи (јер и ја знам), али се чувај да у тај свет не зађеш мислећи да је постојећи.

Веровати у бога за кога нема доказа је фантазија. Ништа друго. е, сад, паметни много лепо живе од тог света фантазије. Зато су га и измислили!?'Музу лаковерне.

Ti si proglasio da nema Boga na ovoj temi....:rotf: :rotf: :rotf:

Нисам! Одакле ти то? Ја само тражим доказе. Док их не добијем, нећу веровати.
А ти си прогласила да бога има, без доказа?
Рекох ли ја доле, да сам нашао НОВОГ БОГА. Не чух од тебе верујеш ли да он постоји или не?

doslo vreme kad su bezboznicima otvorena sva vrata u javnom svetu bez ikakvih posledica za iznosenje anti hristovih stavova itd.. jbg.. ima ovakvih ljudi.

дошло време, као што видиш. И то је срећа. Или мислиш да је време док сте спаљивали јавно на ломачи ЖИВЕ ЉУДЕ у име бога и вере, било јако лепо време?

Шта је патристика објаснила? Зло? Како?
.
овде Неспоразум. Ја знам да постоји свет и ван чула. Али се тај свет мора доказати. Ако нема доказа а нема чула да региструју, онда је свет илузија. Ја волим да мислим, али исто тако желим да останем чврсто на земљи.

Јер како долазимо до сазнања? На два начина: помоћу чула и закључивањем. Треће нема. треће је света сан, фантазија, небулоза...халуцинација. (овде није потребан ни Хегел, ни Кант ни Ниче ни Хјум, ни аростотел. Могу оволико сам да закључим). Јел знаш ти шта су то халуцинације? Ако знаш, не мораш овде рећи (јер и ја знам), али се чувај да у тај свет не зађеш мислећи да је постојећи.

Веровати у бога за кога нема доказа је фантазија. Ништа друго. е, сад, паметни много лепо живе од тог света фантазије. Зато су га и измислили!?'Музу лаковерне.

Nemoj se praviti lud, imas celi tekst
Logicki dokazi o postojanju Bogu od filozofa iz muslimanskog sveta Ibn Sina ( Avicena)
Persijski filozof, upoznat na antickom filozofijom, koji je isao da dokaze istine od Alaha. Aristotelovu metafiziku je procitao cetrdeset puta,kako kaze. On dokazuje Boga , njegovim stvaranjem, da Bog stvara svet spoznanjuci sebe.Medjutim ono na sta je sholastika odmah ukazala, da na taj nacin ne moze da objasni pojam zla.

Tebi trebaju ''culni'' dokazi, jer druge ne mozes da razumes. Po onome sta pises ,zakljucuje se da si jos u osnovnoj skoli...Po tebi se ne moze doci do saznanja misljenje ( jer za tebe misljenje ne postoji jer nema culnog dokaza ), da li si cuo za Paltonov mit o pecini ?
Ti samo zakljucujes na osnovu svojih cula....vecno ces i ostati u tvom culnom svetu.
Po tebi je filozofija i sve njene grane,psihologija...sve ''fantazija'' jer nema culnog dokaza...zivi lepo u svom culnom svetu kao tvoji istomisljenici lenjin,staljin mao ce....koji su svi zavrsili na deponiji istorije.

Нисам! Одакле ти то? Ја само тражим доказе. Док их не добијем, нећу веровати.
А ти си прогласила да бога има, без доказа?
Рекох ли ја доле, да сам нашао НОВОГ БОГА. Не чух од тебе верујеш ли да он постоји или не?

Nasao si dokaze za pojam i misljenje ???!!!
Da li vidis kako ti je svest na niskom nivou ?

Prošlo je dosta vremena od tada...

Bog postoji! - kaže meni jedan kolega sa posla, Albanac- Imam dokaz !

I počinje priču:

Imam 3 brata i 2 sestre. Jedan od braće radi u protivgradnoj odbrani. Jedna sestra se udala pre godinu dana ali ju je muž posle kraćeg perioda ostavio ('najurio' kako on kaže).

Pre nekog vremena naiđoše gradonosni oblaci. U protivgradnoj stanici je izdato naređenje da se ispale protivgradne rakete. Brat ispaljuje raketu, ona kreće uvis a onda menja smer - leti horizontalno -odlazi iza brda na drugi kraj sela, ulazi kroz prozor spavaće sobe bivšeg zeta i pali mu kuću.

Bivši zet tuži brata sudu da mu je namerno zapalio kuću. Sud šalje stručnu ekipu da vrši uviđaj na licu mesta.

Posle izvršenog uviđaja stručna ekipa sastavlja izveštaj u kome tvrdi da brat može da bude najbolji strelac na svetu ali da ne može protivgradnom raketom da pogodi kuću iza brda, na drugom kraju sela.

To se zove božja volja. Eto ti dokaza - trijumfalno završava Albanac i odlazi.

Ja ostadoh zbunjen i zamišljen.

Back