stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Пази молим те: Бог је сила. Каква смејурија, али од интелектуалца се више не може и очекивати . Бог је Ум, ум у којем је све настало и живи. И изван њега не постоји ништа јер све што је постало;постало је у Божијем уму.
Ум у коме је смишљен сав свемир и живот у њему, Тај исти ум је осмислио и законистости како ће да функционише живи и неживи свет . Прво су смишљени закони а тек онда је ослањајући се на законе смишљен сав живот у васиони и сама васиона.Живот и васиона нису одељени од Бога него су део његовог ума и увек постоје у његовој Машти. Ми као умови створени смо По Божијем Лику и имамо све као и Бог што има , Али ми своје умове не користимо за стварање него за забаву и кад нам се каже шта треба да радимо као Умови Божијег ума ми то доживљавамо као робство.
E pa Grom-e ni ti nisi pročitao knjigu "Razgovori o veri" od doktora teologije pok. Lazara Milina, koji bi za vernike trebao da bude neki autoritet, osim ako i ti nisi doktor teologije, pa se ne slažeš sa tvrdnjom tvog kolege. Naime, u pomenutoj knjizi, pomenuti doktor pokušava da pomoću fizike dokaže da Bog postoji. U dokazu tvrdi da je Bog velika sila, a smrt mala sila, pa kako se u fizici mala sila zanemaruje u odnosu na veliku (moja primedba: to nije uvek tačno), onda Bog (velika sila) postoji jer je pobedio smrt (mala sila).
E sada, Bog jeste velika sila, Bog to nije već je um a mi smo umovu u tom umu, dođe mi da
. No ima nade za sve koji nismo načisto šta je Bog, jer očekujem, i iskreno se nadam, da će forumaš Jovan Prezviter (preporuči ću mu da ovo promeni jer za malo da napišem Prezervativ
), da odgovori na moje pitanje šta je Bog i kako ga on zamišlja.
. Imajući u vidu da postoji "početak" svega zar ne? Ali i to sa tim raspršivanjem iz jedne tačke je hipoteza koja nije do sada potvrđena.
)