DOKAZI O BOGU

Da od 1929, ali kada je dr. Halrton Erp 1987 godine pokazao da se ovaj efekat stvara rotacjom u svom delu:"Quasars, Redshifts and Controversies" onda je opovrgnuto da se crveni pomak stvara samo i isključivo udaljavanjem.:)

Upravo deo zvezde koja rotira i čijom se rotacijom deo koji se udaljava od nas (da ti crtam o neuki čoceče?!:lol:) ide u crveni pomaj,a koji nam se približava u plavi,
samo potvrđuju dopler efekat!
Bolje se okreni ravnopločnim žvakama -ovo ti ne ide...Ni logika ,ni naučna znanja ti nisu baš imanentni...:mrgreen:

Moderacija može ovu temu slobodno da zatvori,jer sem uvodnog posta u kom sam izneo naučni dokaz Boga,drugi neki dokaz (osim
mog komšije koji je to pokazao Fobinačijevom spiralom i još nekim matematičkim dokazima!) nije niko ni pokušao da iznese...
Jadni pokušaji dokazivanja Biblije Biblijom nisu ozbiljni ,racionalni,te tako ni praktično upotrebljivi.
Komšuja i ja ćemo koristiti ,itekako,Fobinačijevo postignuće uma,kao i svi napredni ,civilizovani i obrazovani ljudi,a i svaki naučni napredak
dočekati podrškom i aplauzom!
Za nauku treba kefalo,valja matematiku savladati,a i solidnu logiku,dok za pustu veru se valja samo uhvatiti za neko drvo i ne puštati ga celog života!
Ne stiže se nigde i ne vidi se ništa,ali se bar ima privid bezbednosti!
Pa dobro...Od volje svakom...
Dakle-može lock na temu...

Upravo deo zvezde koja rotira i čijom se rotacijom deo koji se udaljava od nas (da ti crtam o neuki čoceče?!:lol:) ide u crveni pomaj,a koji nam se približava u plavi,
samo potvrđuju dopler efekat!
Bolje se okreni ravnopločnim žvakama -ovo ti ne ide...Ni logika ,ni naučna znanja ti nisu baš imanentni...:mrgreen:

Ma šta pričaš. Ne govorim o plavom već o crvenom pomeraju. Ne znam što ubacuješ nešto o čemu se ne govori. Dakle, crveni pomeraj nastao rotacijom dokazuje da se galaksije ne udaljavaju već rotiraju. Nema širenje svemira:):).

Nego da se mi vratimo sa pomeraja (nije toliko bitan...ti se uhvati za njega ka za slamku a meni samo jedan mali dokaz netačnosti evolucije) na glavno pitanje. To nikako da mi odgovoriš a vidim da hoćeš da šmugneš sa teme i da je zatvoriš pre nego što odgovoriš na tebi neprijatno pitanje. Možeš li pokazati kako stvari nastaju ni iz čega i dan danas? Možeš li?

Moderacija može ovu temu slobodno da zatvori,jer sem uvodnog posta u kom sam izneo naučni dokaz Boga,drugi neki dokaz (osim
mog komšije koji je to pokazao Fobinačijevom spiralom i još nekim matematičkim dokazima!) nije niko ni pokušao da iznese...
Jadni pokušaji dokazivanja Biblije Biblijom nisu ozbiljni ,racionalni,te tako ni praktično upotrebljivi.
Komšuja i ja ćemo koristiti ,itekako,Fobinačijevo postignuće uma,kao i svi napredni ,civilizovani i obrazovani ljudi,a i svaki naučni napredak
dočekati podrškom i aplauzom!
Za nauku treba kefalo,valja matematiku savladati,a i solidnu logiku,dok za pustu veru se valja samo uhvatiti za neko drvo i ne puštati ga celog života!
Ne stiže se nigde i ne vidi se ništa,ali se bar ima privid bezbednosti!
Pa dobro...Od volje svakom...
Dakle-može lock na temu...

mlad si ti i zelen cika dragoljube

nece lock , manipulatori su to stari , stotinama godina obucavani

koristice posle temu kao dokaz da su predstavljali neke dokaze

napumpace je pre toga na 50 strana

pa ce da kazu * citaj , gomile dokaza su tu iznete , zar ti jos trebaju*

napumpace je pre toga na 50 strana

pa ce da kazu * citaj , gomile dokaza su tu iznete , zar ti jos trebaju*

Samo pedeset??? Ako pocnemo da iznosimo sve one naucnike, sve one doktore nauka, ljude koji su naukom od ateista postali Hriscani... malo je 50 stranica. Ali ako vec zelis da se uveris u ovo sto kazem, evo da pocnemo recimo od dr. Francisa Collinsa predsednika Americkog Nacionalnog zdravstvenog instituta i direktor Human Genome Project: https://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Collins ( procitaj i to dobro ko je ovaj covek i sta znaci njegovo ime medju geneticarima)

Od ateiste, po datom doktoratu, postaje Hriscanin koji kaze: `` ...there is a wonderful harmony in the complementary truths of science and faith. The God of the Bible is also the God of the genome. God can be found in the cathedral or in the laboratory. By investigating God's majestic and awesome creation, science can actually be a means of worship.``

Dr. Collins always assumed that faith was based on purely emotional and irrational arguments, and was astounded to discover, initially in the writings of the Oxford scholar C.S. Lewis and subsequently from many other sources, that one could build a very strong case for the plausibility of the existence of God on purely rational grounds.

Prelistaj malo sta je sve napisao i celo njegovo zitije. Ostavicu ti malo vremena da se upoznas sa ovim covekom, pa ces videti i mnoge druge iz drugih grana nauke za koje nisi ni sanjao da mogu svedociti o Bogu.

evo , bas na ovakav nacin

i ja sad treba da procitam stotine stranica i da vidim da nema nista pametno

onda ce da mi daju drugi zadatak , gde su jos jaci dokazi,

bar 500 stranica

naravno ni tamo nema nista ,

onda ce ...

- - - - - - - - - -

Samo pedeset??? Ako pocnemo da iznosimo sve one naucnike, sve one doktore nauka, ljude koji su naukom od ateista postali Hriscani... malo je 50 stranica. Ali ako vec zelis da se uveris u ovo sto kazem, evo da pocnemo recimo od dr. Francisa Collinsa predsednika Americkog Nacionalnog zdravstvenog instituta i direktor Human Genome Project: https://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Collins ( procitaj i to dobro ko je ovaj covek i sta znaci njegovo ime medju geneticarima)

Od ateiste, po datom doktoratu, postaje Hriscanin koji kaze: `` ...there is a wonderful harmony in the complementary truths of science and faith. The God of the Bible is also the God of the genome. God can be found in the cathedral or in the laboratory. By investigating God's majestic and awesome creation, science can actually be a means of worship.``

Dr. Collins always assumed that faith was based on purely emotional and irrational arguments, and was astounded to discover, initially in the writings of the Oxford scholar C.S. Lewis and subsequently from many other sources, that one could build a very strong case for the plausibility of the existence of God on purely rational grounds.

Prelistaj malo sta je sve napisao i celo njegovo zitije. Ostavicu ti malo vremena da se upoznas sa ovim covekom, pa ces videti i mnoge druge iz drugih grana nauke za koje nisi ni sanjao da mogu svedociti o Bogu.

znamo svi sta vernici dalje rade , kad im nestane finih poteza

- - - - - - - - - -

evo samo ovo iz posta

znamo svi da dnk ima mnogo gresaka i da nijedna osoba nema savrsen genom

po ovome bi SVI trebali imati savrsen

Duhovi ne mogu da žive, već da egzistiraju. Žive samo oni što imaju tela, dakle životinje. Koliko bušno, kao sito.
Ko to moze da dokaze? U hriscana bog je i duh i telo oblikovano. Prema njegovom oblicju je napravljen prvi covek i prva zena i svi potonji ljudi. Zasto je to moralo tako da bude verujem da imas jasan odgovor. Mozda bi Ziskar to najbolje objasni na svoj specifican nacin.

Ko to moze da dokaze? U hriscana bog je i duh i telo oblikovano. Prema njegovom oblicju je napravljen prvi covek i prva zena i svi potonji ljudi. Zasto je to moralo tako da bude verujem da imas jasan odgovor. Mozda bi Ziskar to najbolje objasni na svoj specifican nacin.

Duhovnost se ne opovrgava i ne dokazuje. Tačka. Šta me briga šta je i kako u hrišćana, jer nisam hrišćanin.Ne uvažavam stavove ljudi čija sveta knjiga je tako napisana da njeni autori nisu znali za pola kontinenata na našoj planeti, a hteli su se baviti višim nivoima svetsi i duhovnošću. Ne može i ne ide. Ovo nije hrišćanska tema. Ili ne bi trebalo da bude.

Duhovi ne mogu da žive, već da egzistiraju. Žive samo oni što imaju tela, dakle životinje. Koliko bušno, kao sito.

Духови имају тело. Каквог си духа кад си љут. кад си тужан, Кад си весео онда си веселог духа, беснога покреће дух беса. Духови дају сугнал генима шта да раде и у зависности каква су наша осећања таквог ћемо духа бити.
Тело не покрећеш ти: ти си само ум чију вољу духови морају да поштују ако је јасно изразиш.
Кад те засврби нос јел ти управљаш руку где да почеша или се то обави по аутоматизму? е па то није аутоматизам него дух мора да усагласи рад неколико милијарди ћелија да би се то обавило. У свакој ћелији се догоди око две милијарде додира између ДНК и РНК у секунди. Па ти види који је то посао и може ли се то по аутоматизму.
Ја би реко да си ти бушан

Духови имају тело. Каквог си духа кад си љут. кад си тужан, Кад си весео онда си веселог духа, беснога покреће дух беса. Духови дају сугнал генима шта да раде и у зависности каква су наша осећања таквог ћемо духа бити.
Тело не покрећеш ти: ти си само ум чију вољу духови морају да поштују ако је јасно изразиш.
Кад те засврби нос јел ти управљаш руку где да почеша или се то обави по аутоматизму? е па то није аутоматизам него дух мора да усагласи рад неколико милијарди ћелија да би се то обавило. У свакој ћелији се догоди око две милијарде додира између ДНК и РНК у секунди. Па ти види који је то посао и може ли се то по аутоматизму.
Ја би реко да си ти бушан

Kakvo mizerno objašnjenje. Prema ovoj krajnje kukavnoj postavci, kako si naveo, ti nisi ništa drugo do obična programirana biološka mašina. Za mene ove gluposti uopšte ne važe, jer za razliku od tebe imam slobodnu volju.

Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju na to da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno.

Kao prvo ne piše se "ja bi reko", nego "ja bih rekao, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Zelen si kao zastava Saudi Arabije. Kao drugo, ja jedem samo voće i povrće, ne konzumiram ničiju krv, i ne mogu biti bušan. Kao treće, svako bi rekao da si ti totalno razvaljen. I kao četvrto, šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam i nisam gej. Ostav!

Не крије се Бог, Он је тамо где је одувек био , Али га ти не тражиш па га и не налазиш. И кажеш; Нема Бога
Бог се открива ономе ко га с вером тражи, Зато ти не налазиш доказе; јер не верујеш и не трагаш
Ти трагаш за доказима да Бога нема, јер верујеш да га нема, А ко у шта верује он то и налази.
Љубоморан муж увек нађе доказ жениног неверства.
Онај ко верује у врачаре нађе доказ да ми је уврачано
Све бива човеку по његовој вери
Tako je. I ovo je jasan dokaz da je Bog emocija koja je unutar čiveka, tj postanieš vernik i nađeš Boga. Ako bi Bog postojao izvan čoveka, trebalo bi da bude obrnuto, jer nije valjda da Bog kao sveznajući ne uviđa da treba da se javi onima koji ne veruju, i dokaže svoje objektivno postojanje.
A dokazi o objektivnom postojanju Boga stvarno i ne postoje. A dokazi, pak, da je umišjen, tj. stvoren od strane čoveka, i te kako postoje.

:hahaha::rotf::ok:
Eto,nema drugi način već da im se kulturno pokaže kolika im pamet...
Mogao sam slobodno upotrebiti i one tužne smajlije,ali ja sam vedrog duha i optimista,mada mi Grom opasno ubija optimizam...:lol:

Da rotacijom se postiže efekat crvenog pomeraja što su pokazala istraživanja kvazara ili spojenih galaksija. One se ne udaljavaju jedna od druge a stvara se efekat crvenog pomeraja što je pokazalo da se može i rotacijom stvoriti taj efekat. Svemir se ne širi već postoji rotacija.

Zašto da se ne kaže da je nauka potvdila mnoge stvari koje su zapisane u Bibliji. I otkriva sve više i više...od arheologije, biologije, geologije i kosmike. Zato molim te ne suprotstavljaj nauku i veru bespotrebno.

Dragoljub ti je uglavnom odgovio a ja ću da potenciram samo boldovano. Pa Jovan-e, da li ti stvarno misliš da čovek, koji se nalazi unutar sistema koji rotira, može da uoči Doplerov efekat koji nastaje rotacijom samog sistema. Zašto se upetljavaš u nešto što ne razumeš?

Naime,mogao bih ponešto da vam pojasnim o Bogu (bar o onom šta nosi i vaše misli o svom poreklu i stremljenju),ali ste mi slaba publika,uz to nezahvalna,gorda i
antagonična s pet-šest izuzetaka,s kojima se razumem i samo s nekoliko reči,tako da se neću ovom prilikom potruditi...Idite dižite spomenik blagopočivšem patrijarhu Pavlu...
Inače,meni je daleko draži i kao filozof i kao Teolog ,čak i sociolog blagopočivši Nikolaj Velimirović...Ali ne bih ni njegov spomenik da se diže da ga lutalice džumare zapišavaju i
ptice zaseravaju...Ima taj vispreni Rom spomenik u mojim mislima...Pavle jok...

Poenta je da sve prepušteno samo sebi ne može da se održi...samim tim jasno je da je neko morao da ga načini i oblikuje kada ono samo sebe ne može.

Vodonik si pomenuo kako menja formu u helijum...ako se radi o procesu fuzije u Suncu. Ali sam za sebe ne može da stvori ništa niti da se pretvori u neki drugi element.

- - - - - - - - - -

A zašto nauku suprotstvaljaš religiji i verovanju? Načinio si grešku u startu što de facto što suprotstvaljaš unapred nauku i religiju...iako ne daješ nikakav primer.

- - - - - - - - - -

Pitam te da nam prezentuješ kako materija sama od sebe nastaje...ako je Bog nije stvorio? Prezentuj na samo jednom jedinom primeru kako iz ničega nastaje nešto. Biće dovoljno samo jedan primer.

-Od Velikog praska sve je prepušteno samo sebi i sve se dešava ovako kako se dešava.
-Vodonik sam po sebi ne može, ali uz gravitaciono polje može.
-Ni na kraj pameti mi je da nauku suprostavljam religiji, već samo naglašavam da istorija razvoja nauke pokazuje da nauka koriguje religijske greške o shvatanju sveta. A tražiš primere! Pa evo ti: ravna Zemlja (da ne bih odgovarao na ono "zemaljski krug", da ti kažem da je krug ravna površina oivičena kružnicom), Geocentrični sistem, komete su đavolovi poslanici (hrišćansko tumačenje), i onda mnogo Božijih kazni u vidu prirodnih katastrofa ili epidemija. Na kraju posebno navodim Šestodnev, koji je na Zapadu zvanično odbačen kao istinit. Sve nabrojano je nauka demantovala, dajući racionalna objašnjenja.
-Materija ne nastaje sama od sebe, već je bila sabijena u singularitetu. Otkud ona u singularitetu nauka još zna, ili meni nije poznato da zna. E tu sada nastupaš ti i ponašaš se kao i srednjevekovni vernik sa ubacivanje Boga tamo gde nauka još ne zna. To je klasično smeštanje Boga u tamne ćoškove nauke. Čim nauka "osvetli" taj ćošak, odmah Boga pomeraš u neki drugi.
Primer kako ni iz čega nastaje nešto imaš jedino ti, jer tvrdiš da je Bog ni iz čega stvorio nešto. E sada, reći ćeš mi da je Bog svemoguć i da On to može. Eee, ali ja tražim jedan jedini primer da taj svemogući Bog postoji izvan tebe, A da ti kažem, ja imam neke primere koji ukazuju da je Boga stvorio čovek, a ne obrnuto.

Poslednja izmena:
:)

Da Te je , Dragoljube , neko malopre poslusao i lokovao temu , ostali bi bez ovih informacija ...

:)

Mozda jos , pre spavanja , da se poradi na pranajami ili neke od :) - sutra :) ...

Poslednja izmena:
-Od Velikog praska sve je prepušteno samo sebi i sve se dešava ovako kako se dešava.
.

Ali se on nije desio. To je hopotza zasnovana na pogrešnoj pretpostavci da se svemir širi i galaksije udaljavaju konstantno. Kvazari spojeni sa većim galaksijama pokazuju da frekvencija crvenog pomaka nema veze sa udaljenošću jedne od drugih. Halton Erp je to pokazao dajući snimak galaksije NGC 4319 i njenog kvazara Markarian205 http://electric-cosmos.org/ArpCover.jpg
Vidi se da su spojeni tzv.repom od galaksije pa na dole ka kvazaru. Kasnije su njegove kolege Džona Smita tokom 2002 godine napravili dodatne snimke koji potvrđuju ovu teoriju. Dakle, intenzitet crvenog pomeraja ne zavisi samo od brzine(ona je od drugostepenog značaja) nego od inherentne komponente. Sve ukazuje na rotaciju oko jednog centra u svemiru. E sad još jedan logičko-naučni zaključak. Naime, znamo da sve se bazira na rotaciji kako u makro tako i u miro-kosmosu. Zemlja rotira oko svoje ose, Mesec oko Zemlje itd...Galaksije oko svoje ose a na mikro-planu oko jezgra atoma protoni, elektroni i neutroni. Za čudo ne vidimo nigde princip udaljavanja nego rotacije. Da li je onda nelogično da je taj princip isti i za galaksije? Nije. Eskspirimentalno se može utvrditi da je rotacija osnni oblik kretanja pa samim tim teorija velikog praska je u suprotnosti sa ovim principom u prirodi i kosmosu. Zato je Big-Beng teorija neodrživa.

Back