- Poruka
- 990
E bas me zanima u kom svetu ti zivis, posto izgleda ne zivimo u istom![]()
ni meni nije jasno ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E bas me zanima u kom svetu ti zivis, posto izgleda ne zivimo u istom![]()
@upadljivo_tih_ , ja sam komentarisala tvoje komentare na njen avatar.
U ostalo ne bih zalazila :wink:
Ne svidja mi se uopste boja lica ove cure na atavaru, izgleda kao da je bespomocna i nema vise ni samoj sebi sto da da, osim te lijepe oci, cija ljepota je na neki nacin ruzna jer je 'bespomocna' i nikad vise nece moci da se ispolji. Moj subjektivni utisak, izvini.

I šta je to sad trebalo da znači ?Добро и зло су само илузије ума![]()
Добро и зло су само илузије ума![]()
Nenasilje je jedno od stanja savršenstva. Znači cilj prema kome čovječanstvo napreduje po svojoj prirodi, možda i nesvjesno. Čovjek se ne pretvara u boga ako dostigne ovaj stupanj i postane otjelotvorenje bezgrešnosti. Možda tek tada istinski postaje čovjek. Na ovom stupnju, đe se danas nalazimo, dijelom smo ljudi, dijelom životinje, i u svom neznanju i samouvjerenosti tvrdimo da vjerno odgovaramo cilju našeg svojstva ako udarac udarcem uzvraćamo , i dozvoljavamo da uz to proključa neophodna srdžba. Prihvatamo kao svoje uvjerenje da je odmazda zakon egzistencije. Zakon našeg bića jeste pobjeda nad samim sobom. Bez toga se ne može postići najviši stupanj savršenosti.
Gandi
Nekad je potrebno krajnje pozrtvovanje i odricanje da bi se covjek osvetio, kao samosputavanje (u smislu sputavanja nagona samoodrzanja), dakle spremnost da se rizikuje sve sto imamo. Zasto ova nije i to pomenula? Cesto se ljudi svete samo onome ko je 'slabi' a kad ih uvrijedi jaci ili onaj od koga imaju koristi (sef) onda ne, znaci li to onda da su oni hrabri? Bogu slicni? (AKO JE BOG HRABAR)?
Не супротставити се онда када си свестан да си јачи -јесте храброст.
Супротставити се онда када си свестан да си слабији -јесте храброст.
Не супротставити се онда када си свестан да си слабији -јесте кукавичлук.
Супротставити се онда када си свестан да си јачи -јесте кукавичлук.
to i ja kazem. S tim sto bi se svetio i slabijem, mada ako se nekome slabijem ne osvetis to definitivno ne znaci da si 'kukavica'.
Dakle, nisam pitao zato sto 'neznam' nego kao odgovor na post iznad dje se citira ova neka Gandi.

Не супротставити се онда када си свестан да си слабији -јесте кукавичлук
...јесте самоубиство или непотребно жртвовање....
Зарад чега?
...јесте самоубиство или непотребно жртвовање....
Зарад чега?
I šta je to sad trebalo da znači ?
:wink:

dobro to je jasno a sta je realnost?