Dobronamernost SAD?

Shto se teme tiche:
1) Ne
2) Ne
3) Ne
Amerika jue u zadnjie 2 decenije pokazala da joj je geo-strateshki interes u suprotnosti sa interesima srpskog naroda i na tome su deebelo radili.Ko to ne vidi tako,taj je slep.Neko ko je pomagao i u mnogome bio idejni tvorac genocida nad tvojim narodom u poslednjih 20-ak godina ne moze da ti bude "prijatelj",saveznik whatever...i najveci debilizam koji neki u zemlji prosipaju je da ako se mi kao njima dodvorimo oni ce prema nama promeniti politiku.To je LAZ jer americhka spoljna politika ni gram ne zavisi od poteza koji vuku banana drzavice kao Srbija.Oni sprovode vec unapred zacrtane planove i tvoje je da ih prihvatish ili ne.A idiotski je prihvatiti svojevoljno neshto shto je upereno protiv tebe,tvoje zemlje i njenih interesa.

A šta mi treba sad da im se suprotstavljamo i branimo svjetsku pravdu. Čini mi se da je još prije skoro stotinak godina Pašić došao do zaključka da je za male narode najbolje da svoj interes usklađuju sa interesima velikih, a ne da im ga suprotstavljaju.

To što ameri sprovode unapred zacrtane planove znači samo dve stvari:

1. Veliki su, jaki su, može im se i planiraju.
2. To je ozbiljna država koja svoje kratkoročne ciljeve i planove pravi za period od najmanje 20-tak godina, a ne ko' ova naša boranija. kratoročni plan - šta ćemo za doručak, srednjeročni plan - šta ćemo za ručak i dugoročni plan - šta ćemo za večeru.

Pokušaj da zamisliš kao će Srbija izgledati za jedno 20-30 godina ako se ne učlani u NATO i EU. Sve države (uključujući i Kosovo, koliko god to bilo neprijatno za čuti ili reći) će biti članice tih organizacija. Kakva nam je perspektiva u takovom okruženju? Ako nam je perspektiva ruska gubernija ili savez Rusije, Belorusije i Srbije, onad ćemo biti kao ono selo pobunjenih gala sa svih strana okruženo rimskim carstvom. Treba li i tvoja i moja deca da se tuku sa amerima za račun rusa, jer u toj varjanti mi ćemo im biti istureni položaj i sitna para za pokusurivanje. A poznato je ko prvi nastrada u slučaju bilo kakavog sukoba.

U varjanti pristupanja NATO-EU i bilo kakvih nadmudrivanja na relaciji istok-zapad mi bi bili duboka pozadina.

Socijalna pitanja i zapošljavanje ti neće rješiti ni Rusi ni ameri ni EU, to moramo sami da rješavamo. Vrjeme SFRJ i socializma je nepovratno prošlo, nema više kredita koje pojede inflacija. Ako nisi primjetio i kod nas je stigao surovi kapitalizam u svom najsirovijem obliku. I jedno malo pitanje, po tvom mišljenju koja je država najkomunističkija?

Krajnje je vrjeme da prestanemo da ginemo za tuđe interese i da se malo pozabavimo svojim interesima. Šta fali Italijanima, u oba svjetsak rata su na poluvremenu promjenili starnu. Da li im to neko zamjera, dali se oni možda uzbuđuju što se mi sprdamo sa njihovom "hrabrošću" i "epskom poezijiom"? Nešto nisam siguran da prosječan Italijan uopšte zna da se mi sprdamo sa njima.

Pa pitanje je kako bi u ovim okolnostima prioshao i referendum i za EU a EU i NATO su dve odvojene stvari..niko sa zapada ti nece reci otvorenio da morash u NATO za EU (i ako naravno jeste tako)..to bi nekako politichari ovde morali da zaviiju u oblandu,a ma shta radili chinjenica se nece promeniti da narod ovde ipak je vecinski normalan i ne zeli da budemo chlan ogranizacije koja nam je otekla deo teritorije i bombardovala nas.
To se nikada nece promeniti.
Poziv u NATO prati odredjena procedura i ko ovde pokusha da to uradi zaobilazeci narod,taj je mrtvac...ali bukvalno.
Paaaa rokali smo mi likove na vlasti i za mnogo manje stvari!!!:cool:

A šta mi treba sad da im se suprotstavljamo i branimo svjetsku pravdu. Čini mi se da je još prije skoro stotinak godina Pašić došao do zaključka da je za male narode najbolje da svoj interes usklađuju sa interesima velikih, a ne da im ga suprotstavljaju.

2. To je ozbiljna država koja svoje kratkoročne ciljeve i planove pravi za period od najmanje 20-tak godina, a ne ko' ova naša boranija. kratoročni plan - šta ćemo za doručak, srednjeročni plan - šta ćemo za ručak i dugoročni plan - šta ćemo za večeru.

Pokušaj da zamisliš kao će Srbija izgledati za jedno 20-30 godina ako se ne učlani u NATO i EU. Sve države (uključujući i Kosovo, koliko god to bilo neprijatno za čuti ili reći) će biti članice tih organizacija. Kakva nam je perspektiva u takovom okruženju? Ako nam je perspektiva ruska gubernija ili savez Rusije, Belorusije i Srbije, onad ćemo biti kao ono selo pobunjenih gala sa svih strana okruženo rimskim carstvom. Treba li i tvoja i moja deca da se tuku sa amerima za račun rusa, jer u toj varjanti mi ćemo im biti istureni položaj i sitna para za pokusurivanje. A poznato je ko prvi nastrada u slučaju bilo kakavog sukoba.

U varjanti pristupanja NATO-EU i bilo kakvih nadmudrivanja na relaciji istok-zapad mi bi bili duboka pozadina.

Socijalna pitanja i zapošljavanje ti neće rješiti ni Rusi ni ameri ni EU, to moramo sami da rješavamo. Vrjeme SFRJ i socializma je nepovratno prošlo, nema više kredita koje pojede inflacija. Ako nisi primjetio i kod nas je stigao surovi kapitalizam u svom najsirovijem obliku. I jedno malo pitanje, po tvom mišljenju koja je država najkomunističkija?

Krajnje je vrjeme da prestanemo da ginemo za tuđe interese i da se malo pozabavimo svojim interesima. Šta fali Italijanima, u oba svjetsak rata su na poluvremenu promjenili starnu. Da li im to neko zamjera, dali se oni možda uzbuđuju što se mi sprdamo sa njihovom "hrabrošću" i "epskom poezijiom"? Nešto nisam siguran da prosječan Italijan uopšte zna da se mi sprdamo sa njima.

Pošteno je da nakon ovog posta staneš u red za italijansku vizu i da nastaviš tamo da živiš!!! Ovdje nemaš čemu takvom da se nadaš!!!

Откуд сада такав изненадни став САД према Србији?

1. САД су као ваздушна подршка извојевали повлачење српске војске и полиције са КиМ.
2. САД су помогли Албанцима са КиМ да практично не учествују у преговорима јер су им обећали независност.
3. САД су подржале и даље подржавају сепаратистичке снаге на КиМ.
4. САД врше константне притиске на разне државе света да признају независност КиМ.
5. САД и ЕУ су за последњих 9 година уложили на КиМ преко 30 милијарди долара. По принципу пропорција, требали су у истом периоду да уложе у Србију (најмање 4 пута већу) преко 120 милијарди долара - да нам заиста желе добро...
6. САД се приближавају Русији и "опкољавају је" са свих страна те им не одговара било какво битније зближавање Русије и Србије.
7. САД су својим деловањем нанели огромну штету грађанима Србије (санкцијама, ратовима, бомбардовањем...) па ако нам заиста желе добро, могли би преусмерити пола свога годишњег војног буџета (који износи преко 600 милијарди долара) у Србију ако заиста желе да им већина људи поверује у те приче...

Итд. итд. итд.

Ko pricha o svetskoj pravdi?
Kakva nam je korist od ulaska u NATO?
Oni su nam vec uzeli sve shto su hteli,oni jesu jaki ali ne vidim shta mi dobijamo time?
Kazesh da ne ginemo za tudje interese,pa ulaskom u NATO bi tek ginuli za americhke svuda po svetu:lol:
Jedina je ta fora kao bicemo okruzeni NATO drzavama..pa shta?
Da li se NATOO sprema na naopad na drzave koje mu nisu chlanice?
Ako hoce da nam otimaju dalje nek to urade ali bez nasheg pristanka..kao treba da udjemo u organizaciju koja nas je bombardovala da nam ne bi DALJE otimali.To je jedina pogodnost?Serem ti se na takvu pogodnost ja sam a siguran sam i vecina ljudi ove zemlje nikada nece biti za ulazak u tu fashistichku organizaciju samo da nam ne bi dalje otimali.
Ovde narod nikada nece biti za to da udjemo u NATO,politichari mogu jedino nedemokratskim metodama da nas nateraju,protivno volji naroda a u NATO ne treba da ulazimo jer mi NEMAMO APSOLUTNO NIHTA OD TOGA.A ako do toga dodje protivno volji naroda sledi krvoprolice..a i treba.
Trojni pakt je nama nudio super dil,ovi ne nude nishta nego uzimaju i josh kazu da je dobro da im pristupimo da ne bi uzimali vishe nego dosad,koji ce nam to qurac?

Šta bi dobili. Sigurno više nego što smo do sada izgubili.

Svuda po svjetu bi ginuli profesionalni vojnici, ovako su ginuli civili. Profesionalni vojnik je prihvatio taj rizik posla da pogine na zadatku, isto kao što rudar prihvata rizik da bude zatrpan u rudniku. Ako ti nećeš u Irak, Afganistan ili druge egzotične turističke destinacije, niko te i ne tjera. Imamo civilno služenje vojnog roka pa idi brate u neku bolnicu, starački dom ili biblioteku i tamo odsluži vojsku, a u vojne akcije za račun amera nek ide ko hoće. I sada iako nismo članica ničega imamo nekoliko vojnih misija po Africi, a još nisam čuo da su nekome naredili "moraš da ideš u Liberiju", uvjek traže dobrovoljce i uvjek je kandidata puno više nego što ima mjesta.

A što se napadanja ne članica NATO-a tiče, ja još nisam čuo da su ikada i pomišljali da napadnu ili intervenišu u nekoj od članica, kontra primjera ima i previše.

Tačno trojni pakt nam je nudio ekstra uslove, a šta smo mi napravili? Vikali по Beogradu "bolje rat nego pakt" i "bolje grob nego greob", pa su nam švabovi na najočitiji primjer dokazivali da to baš i ne funkcioniše tako u realnom životu.

Nisi dao ni jedan jedinio primer tih "dobitaka""
Naveshcu ti ja 1-dobili bi manijake iz Al Kaide koji bi se raznosili u supermarketima po Srbiji ako bi nasha vojska pomagala "shirenje demokratije" po bliskom i dalekom istoku.
Ja sam trojni pakt naveo kao primer koji NIJE identichan sadashnjoj situaciji,a mnogi porede ulazak u NATO sa tim.Tada nam se nije trazio teritorijalni ustupak i nacistichka nemachka nam nije pre odbijanja pristuoa razbucala drzavu i otela deo teritorije.
Ako neko odavde hoce da ratuje u NATO paktu za americhke spoljnopolitichke interese jer je placenik,moze to da radi sam ali kao gradjanin ove zemlje ja cu uvek biti protiv da ide kao pripadnik vojske Srbije.To je moje pravo,a ubedjen sam da tako misli i vecina ljudi u ovoj zemlji.Ukoliko "demokratski"politichari zele da pristupimo NATO paktu da bi njih Solana potapshao par puta po ramenima moraju da idu na referendum i ako tu prodje niko se nece buniti,u protivnom ne zivimo u demokratiji nego smo okupirana drzava kokoj iz Brisela ili Vashingtona preko lokalnih marioneta diktiraju i spoljnu i unutrashnju politiku.Onda bolje ukinuti i izbore i nek "demokrate" vechno vladaju.Shto da se foliramo?
Biti u UN misijama i NATO misijama nije isto jer je NATO samo produzena ruka americhke vojske( citaj: spoljne politike) dok sa UN i nije bash tako,jer da jeste proshlo bi im u SB ovo oko kosova.

Al Kaida može i sad da ti zakuca na vrata. Nema to veze sa amerima, ionako su po bosni već bili, a i još se može naći poneki mudžahedin koji je preko Al Kaide tamo stigao. tako da je bolje da ne prizivaš vraga , dođe on i sam. Samo bi nam falilo da se Osama sjeti kako smo se fino krljali sa muslimanima, i eto njega ovde bili mi u NATO ili ne.

Niko ti ne osporava tvoje pravo da budeš protiv slanja naših vojnika u "mirovne misije". Da li tako misli većina građana, to je već tema za raspravu.

Istina, ništa oko Kosova im nije prošlo u savetu bezbednosti, ali je na terenu prošlo. UN je sveden na klub penzionera. Mogu do mile volje da raspravljaju o čemu god hoće ali njihove odluke obavezuju samo sitnu boraniju. Veliki ako im odgovara poštuju odluke, ako im ne odgovara prave se mutavi i rade po svom.

Prednosti pristupanja, hmm. Ajde da probamo ovako. Od Ahtisarijevog plana jedina stvar koja je prošla bez primjedbi bio je misija EULEKS, kada je došlo do slanja te misije mi smo se tako pobunili da su oni ekspresno došli na Kosovo (iako to nije prošlo u SB), prije nego je misija krenula na Kosovo bila je frka oko potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Pošto ga nismo potpisali izbili smo sebi bilo kakvu mogućnost da makar i posredno utičemo na rad EULEKS-a kao država koja će makar u izgledu biti članica oraganizacije koja tu misiju šalje na Kosovo.

Pristupanje NATO. NATO kontroliše situaciju na Kosovu, mi trenutno imamo nepriajteljski stav prema NATO-u. Albanci po logici, neprijatel mog neprijatelja je moj prijatelj, i sve u šesnaest sarađuju sa NATO. Počneš približavanje NATO-u i ta logika se mjenja u prijatelj mog neprijatelja je moj (zaokruži tačan odgovor)

a) prijatelj
b) komšija
c) neprijatelj
d) nijedno od navedenog

Svuda po svjetu bi ginuli profesionalni vojnici, ovako su ginuli civili. Profesionalni vojnik je prihvatio taj rizik posla da pogine na zadatku, isto kao što rudar prihvata rizik da bude zatrpan u rudniku. Ako ti nećeš u Irak, Afganistan ili druge egzotične turističke destinacije, niko te i ne tjera. Imamo civilno služenje vojnog roka pa idi brate u neku bolnicu, starački dom ili biblioteku i tamo odsluži vojsku, a u vojne akcije za račun amera nek ide ko hoće.

Hmmm...

Politički azil za američke dezertere iz Iraka?
Stotine američkih dezertera prešli su u Kanadu gdje traže status političkih izbjeglica, piše britanski list „Gardijan“. Dezerteri tvrde da imaju pravo da traže azil zato što američke oružane snage u Iraku krše zakone i običaje ratovanja. Nadležne kanadske vlasti trebalo bi da uskoro donesu konačnu odluku u prvom takvom slučaju u kojem su azil tražila dvojica američkih vojnih bjegunaca. Najmanje dvadeset američkih dezertera već je zatražilo azil u Kanadi u kojoj se, prema nekim procjenama, trenutno nalazi 400 američkih dezertera. „Gardijan“ navodi i da je iz američke vojske, od početka rata u Iraku 2003. godine, dezertiralo više od devet hiljada vojnika i dodaje da se svi dezerteri, iz ovog rata kao i iz ranijih ratova, smjesta stavljaju na listu traženih osoba američkog FBI.

http://www.novireporter.com/look/re...ion=2&NrIssue=160&NrSection=13&NrArticle=1727

http://arhiva.kurir-info.co.yu/Arhiva/2005/januar/10/P-04-10012005.shtml

americki dezerter 2-dio
Video je objavio / autor: refik6410

http://www.crovid.com/americki+dezerter+dio/13729/video

Otkad to dobrovoljci dezertiraju????

Svuda po svjetu bi ginuli profesionalni vojnici, ovako su ginuli civili. Profesionalni vojnik je prihvatio taj rizik posla da pogine na zadatku, isto kao što rudar prihvata rizik da bude zatrpan u rudniku. Ako ti nećeš u Irak, Afganistan ili druge egzotične turističke destinacije, niko te i ne tjera. Imamo civilno služenje vojnog roka pa idi brate u neku bolnicu, starački dom ili biblioteku i tamo odsluži vojsku, a u vojne akcije za račun amera nek ide ko hoće. I sada iako nismo članica ničega imamo nekoliko vojnih misija po Africi, a još nisam čuo da su nekome naredili "moraš da ideš u Liberiju", uvjek traže dobrovoljce i uvjek je kandidata puno više nego što ima mjesta.

A što se napadanja ne članica NATO-a tiče, ja još nisam čuo da su ikada i pomišljali da napadnu ili intervenišu u nekoj od članica, kontra primjera ima i previše.

Tačno trojni pakt nam je nudio ekstra uslove, a šta smo mi napravili? Vikali по Beogradu "bolje rat nego pakt" i "bolje grob nego greob", pa su nam švabovi na najočitiji primjer dokazivali da to baš i ne funkcioniše tako u realnom životu.

ma ne radi se tu o tome da neko ide u rat za racun amerike.amerikancima nije cilj da uvate par srpskih dobrovoljaca za avganistan irak ili koreju.njima je cij da srbija ulaskom u nato preuzme deo troskova za odrzavanje americke vojske.tacnije clanice natoa finansiraju americku okupaciju sveta.ne moram i necu ja biti taj dobrovoljac za rat u siriji ili irak ali ne zelim da se od moje plate odbija lova koju srbija kao clanica natoa mora da uplacuje amerikancima za njihovo vodjenje ratova po svetu.

ma ne radi se tu o tome da neko ide u rat za racun amerike.amerikancima nije cilj da uvate par srpskih dobrovoljaca za avganistan irak ili koreju.njima je cij da srbija ulaskom u nato preuzme deo troskova za odrzavanje americke vojske.tacnije clanice natoa finansiraju americku okupaciju sveta.ne moram i necu ja biti taj dobrovoljac za rat u siriji ili irak ali ne zelim da se od moje plate odbija lova koju srbija kao clanica natoa mora da uplacuje amerikancima za njihovo vodjenje ratova po svetu.

Konačno neko sa prihvatljivim i rauzumljivim razlogom zašto je protiv članstva u NATO.

Svaka čast milutine, prihvatam ovo kao opravdan razlog.

Pa to ti i pričam :)
Dok ratuju iz fotelje (kao na video igricama) onda je O.K., ali kada treba čizmama u blato (pesak) onda i nisu baš orni previše...
E tu uskačemo mi... :)

I opet ne vidim u čemu je problem. Ako mima bolida koji vole čizmom u blato (pesak) i još ako je neko spreman da im plati, neka idu. Usput rješavamo problem ne zaposlenosti kod nas.

I opet ne vidim u čemu je problem. Ako mima bolida koji vole čizmom u blato (pesak) i još ako je neko spreman da im plati, neka idu. Usput rješavamo problem ne zaposlenosti kod nas.

A možda je nekom od tih "bolida" to jedini način da nešto zarade?
Možda ne idu svi sa idejom da tamo tamane neke Afganistance i Iračane... posebno ako je npr. u sanitetu ili je vezista ili nešto treće...

A kada tamo stignu svi su jedno te isto: "Pripadnici stranih okupacionih snaga kojima tu nije mesto"...

Back