eremita
Zaslužan član
- Poruka
- 117.177
Што се каубоја тиче - њихових "добрих намера" ми је доста до краја живота... значи НИКАД и НИГДЕ СА ЊИМА.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
<snip>
Poziv u NATO prati odredjena procedura i ko ovde pokusha da to uradi zaobilazeci narod,taj je mrtvac...ali bukvalno.
Што се каубоја тиче - њихових "добрих намера" ми је доста до краја живота... значи НИКАД и НИГДЕ СА ЊИМА.
Shto se teme tiche:
1) Ne
2) Ne
3) Ne
Amerika jue u zadnjie 2 decenije pokazala da joj je geo-strateshki interes u suprotnosti sa interesima srpskog naroda i na tome su deebelo radili.Ko to ne vidi tako,taj je slep.Neko ko je pomagao i u mnogome bio idejni tvorac genocida nad tvojim narodom u poslednjih 20-ak godina ne moze da ti bude "prijatelj",saveznik whatever...i najveci debilizam koji neki u zemlji prosipaju je da ako se mi kao njima dodvorimo oni ce prema nama promeniti politiku.To je LAZ jer americhka spoljna politika ni gram ne zavisi od poteza koji vuku banana drzavice kao Srbija.Oni sprovode vec unapred zacrtane planove i tvoje je da ih prihvatish ili ne.A idiotski je prihvatiti svojevoljno neshto shto je upereno protiv tebe,tvoje zemlje i njenih interesa.
Paaaa rokali smo mi likove na vlasti i za mnogo manje stvari!!!Pa pitanje je kako bi u ovim okolnostima prioshao i referendum i za EU a EU i NATO su dve odvojene stvari..niko sa zapada ti nece reci otvorenio da morash u NATO za EU (i ako naravno jeste tako)..to bi nekako politichari ovde morali da zaviiju u oblandu,a ma shta radili chinjenica se nece promeniti da narod ovde ipak je vecinski normalan i ne zeli da budemo chlan ogranizacije koja nam je otekla deo teritorije i bombardovala nas.
To se nikada nece promeniti.
Poziv u NATO prati odredjena procedura i ko ovde pokusha da to uradi zaobilazeci narod,taj je mrtvac...ali bukvalno.

A šta mi treba sad da im se suprotstavljamo i branimo svjetsku pravdu. Čini mi se da je još prije skoro stotinak godina Pašić došao do zaključka da je za male narode najbolje da svoj interes usklađuju sa interesima velikih, a ne da im ga suprotstavljaju.
To što ameri sprovode unapred zacrtane planove znači samo dve stvari:
1. Veliki su, jaki su, može im se i planiraju.
2. To je ozbiljna država koja svoje kratkoročne ciljeve i planove pravi za period od najmanje 20-tak godina, a ne ko' ova naša boranija. kratoročni plan - šta ćemo za doručak, srednjeročni plan - šta ćemo za ručak i dugoročni plan - šta ćemo za večeru.
Pokušaj da zamisliš kao će Srbija izgledati za jedno 20-30 godina ako se ne učlani u NATO i EU. Sve države (uključujući i Kosovo, koliko god to bilo neprijatno za čuti ili reći) će biti članice tih organizacija. Kakva nam je perspektiva u takovom okruženju? Ako nam je perspektiva ruska gubernija ili savez Rusije, Belorusije i Srbije, onad ćemo biti kao ono selo pobunjenih gala sa svih strana okruženo rimskim carstvom. Treba li i tvoja i moja deca da se tuku sa amerima za račun rusa, jer u toj varjanti mi ćemo im biti istureni položaj i sitna para za pokusurivanje. A poznato je ko prvi nastrada u slučaju bilo kakavog sukoba.
U varjanti pristupanja NATO-EU i bilo kakvih nadmudrivanja na relaciji istok-zapad mi bi bili duboka pozadina.
Socijalna pitanja i zapošljavanje ti neće rješiti ni Rusi ni ameri ni EU, to moramo sami da rješavamo. Vrjeme SFRJ i socializma je nepovratno prošlo, nema više kredita koje pojede inflacija. Ako nisi primjetio i kod nas je stigao surovi kapitalizam u svom najsirovijem obliku. I jedno malo pitanje, po tvom mišljenju koja je država najkomunističkija?
Krajnje je vrjeme da prestanemo da ginemo za tuđe interese i da se malo pozabavimo svojim interesima. Šta fali Italijanima, u oba svjetsak rata su na poluvremenu promjenili starnu. Da li im to neko zamjera, dali se oni možda uzbuđuju što se mi sprdamo sa njihovom "hrabrošću" i "epskom poezijiom"? Nešto nisam siguran da prosječan Italijan uopšte zna da se mi sprdamo sa njima.
A šta mi treba sad da im se suprotstavljamo i branimo svjetsku pravdu. Čini mi se da je još prije skoro stotinak godina Pašić došao do zaključka da je za male narode najbolje da svoj interes usklađuju sa interesima velikih, a ne da im ga suprotstavljaju.
To što ameri sprovode unapred zacrtane planove znači samo dve stvari:
1. Veliki su, jaki su, može im se i planiraju.
2. To je ozbiljna država koja svoje kratkoročne ciljeve i planove pravi za period od najmanje 20-tak godina, a ne ko' ova naša boranija. kratoročni plan - šta ćemo za doručak, srednjeročni plan - šta ćemo za ručak i dugoročni plan - šta ćemo za večeru.
Pokušaj da zamisliš kao će Srbija izgledati za jedno 20-30 godina ako se ne učlani u NATO i EU. Sve države (uključujući i Kosovo, koliko god to bilo neprijatno za čuti ili reći) će biti članice tih organizacija. Kakva nam je perspektiva u takovom okruženju? Ako nam je perspektiva ruska gubernija ili savez Rusije, Belorusije i Srbije, onad ćemo biti kao ono selo pobunjenih gala sa svih strana okruženo rimskim carstvom. Treba li i tvoja i moja deca da se tuku sa amerima za račun rusa, jer u toj varjanti mi ćemo im biti istureni položaj i sitna para za pokusurivanje. A poznato je ko prvi nastrada u slučaju bilo kakavog sukoba.
U varjanti pristupanja NATO-EU i bilo kakvih nadmudrivanja na relaciji istok-zapad mi bi bili duboka pozadina.
Socijalna pitanja i zapošljavanje ti neće rješiti ni Rusi ni ameri ni EU, to moramo sami da rješavamo. Vrjeme SFRJ i socializma je nepovratno prošlo, nema više kredita koje pojede inflacija. Ako nisi primjetio i kod nas je stigao surovi kapitalizam u svom najsirovijem obliku. I jedno malo pitanje, po tvom mišljenju koja je država najkomunističkija?
Krajnje je vrjeme da prestanemo da ginemo za tuđe interese i da se malo pozabavimo svojim interesima. Šta fali Italijanima, u oba svjetsak rata su na poluvremenu promjenili starnu. Da li im to neko zamjera, dali se oni možda uzbuđuju što se mi sprdamo sa njihovom "hrabrošću" i "epskom poezijiom"? Nešto nisam siguran da prosječan Italijan uopšte zna da se mi sprdamo sa njima.

Najmanje su dobronamerni prema Srbiji oni koji se predstavljaju kao najveći Srbi. Radikali i njima slični.
A sto se NATO tiče ući ćemo sa referendumom ili bez njega. Svejedno ej.
Šta bi dobili. Sigurno više nego što smo do sada izgubili.
Svuda po svjetu bi ginuli profesionalni vojnici, ovako su ginuli civili. Profesionalni vojnik je prihvatio taj rizik posla da pogine na zadatku, isto kao što rudar prihvata rizik da bude zatrpan u rudniku. Ako ti nećeš u Irak, Afganistan ili druge egzotične turističke destinacije, niko te i ne tjera. Imamo civilno služenje vojnog roka pa idi brate u neku bolnicu, starački dom ili biblioteku i tamo odsluži vojsku, a u vojne akcije za račun amera nek ide ko hoće.
Kada bi DANAS Kostunica, Nikolic i Tadic zajedno rekli da je interes Srbije da sutra udjemo u NATO niko (bitan) pisnuo ne bi...a kamoli da bi bilo mrtvaca.
Koji dobrovoljci?![]()
Šta bi dobili. Sigurno više nego što smo do sada izgubili.
Svuda po svjetu bi ginuli profesionalni vojnici, ovako su ginuli civili. Profesionalni vojnik je prihvatio taj rizik posla da pogine na zadatku, isto kao što rudar prihvata rizik da bude zatrpan u rudniku. Ako ti nećeš u Irak, Afganistan ili druge egzotične turističke destinacije, niko te i ne tjera. Imamo civilno služenje vojnog roka pa idi brate u neku bolnicu, starački dom ili biblioteku i tamo odsluži vojsku, a u vojne akcije za račun amera nek ide ko hoće. I sada iako nismo članica ničega imamo nekoliko vojnih misija po Africi, a još nisam čuo da su nekome naredili "moraš da ideš u Liberiju", uvjek traže dobrovoljce i uvjek je kandidata puno više nego što ima mjesta.
A što se napadanja ne članica NATO-a tiče, ja još nisam čuo da su ikada i pomišljali da napadnu ili intervenišu u nekoj od članica, kontra primjera ima i previše.
Tačno trojni pakt nam je nudio ekstra uslove, a šta smo mi napravili? Vikali по Beogradu "bolje rat nego pakt" i "bolje grob nego greob", pa su nam švabovi na najočitiji primjer dokazivali da to baš i ne funkcioniše tako u realnom životu.
Da nećeš možda da kažeš da Amerikanci imaju obavezno služenje vojnog roka kao mi????
P.S. ti si spominjao dobrovoljce tj. profesionalce koji dobrovoljno idu u rat...![]()
Neću. Oni imaju profesionalnu vojsku za koju ne mogu da navataju dovoljno ljudi. Dobri su kad treba da se lansiraju tomahavci, ali za pušku baš i nisu.
ma ne radi se tu o tome da neko ide u rat za racun amerike.amerikancima nije cilj da uvate par srpskih dobrovoljaca za avganistan irak ili koreju.njima je cij da srbija ulaskom u nato preuzme deo troskova za odrzavanje americke vojske.tacnije clanice natoa finansiraju americku okupaciju sveta.ne moram i necu ja biti taj dobrovoljac za rat u siriji ili irak ali ne zelim da se od moje plate odbija lova koju srbija kao clanica natoa mora da uplacuje amerikancima za njihovo vodjenje ratova po svetu.
Neću. Oni imaju profesionalnu vojsku za koju ne mogu da navataju dovoljno ljudi. Dobri su kad treba da se lansiraju tomahavci, ali za pušku baš i nisu.

Pa to ti i pričam
Dok ratuju iz fotelje (kao na video igricama) onda je O.K., ali kada treba čizmama u blato (pesak) onda i nisu baš orni previše...
E tu uskačemo mi...![]()
I opet ne vidim u čemu je problem. Ako mima bolida koji vole čizmom u blato (pesak) i još ako je neko spreman da im plati, neka idu. Usput rješavamo problem ne zaposlenosti kod nas.
americki dezerter 2-dio
Video je objavio / autor: refik6410
http://www.crovid.com/americki+dezerter+dio/13729/video
Otkad to dobrovoljci dezertiraju????