Dobro jutro, dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa ovim se u potpunosti slazem :)
Dite ne odgaja sredina nego roditelji, ako ga mi usmijerimo ka pravom putu ne bi trebalo biti vecih iznenadjenja.
Boze moj "zalutaju" oni nekad ali kad imaju cvrstu "podlogu" brzo se vrate:)

Nego afro ja bas prolazin sa mojom kroz te lude godien, ako prezivin pricacu! Ako ne pricace se :lol:

....xeexexe....dobro dosla i jos bolje pregurala sve to...:D
...vidi, samo je vazno, ustvari najvaznije je pricati sa decom, bez neke velike vike i histerije, nego razgovor,
i razbovor i opet razgovor, pa onako drugarski, al da se zna ko je koga rodio....rezultata mora biti, ne brini,
bice to sve ok..svi to prodjemo neko malo stresnije, neko ni ne oseti, ali prodjemo...i idemo dalje:heart:

Jos pamtim
imala sam sledece jutro neki strog lekarski da obavim naposlu
uvek spremim uvece sta cu sutra
ustanem
cerka otisla na faks
i mojih stvari nema
zovem i krenem da urlaaaam
spremim se kako tako
odem i .... pita mene cika doca
a jel vi to imate problema sa stitnom zlezdom
jaaaaaa?????? neeeeeeeee odakle vam to ?
pa malo vam je zlezda natekla
aaaaaaaaaa??????
pa to sam malo vikala jutros na dete
koliko je ?
19

e nije vam onda nista , i ja imam cerku toliku ... jasno mi je :rotf:

Ja se izvinjavam nisam htela da ovo pretvorim u price o deci...

samo me je zanimalo...mislim u ozbiljnoj sam vezi i nekako nesto tako listam po glavi
mada mi se ne zuri, pa me zanima kako je to kad imas sina i cerku,...
Ali jeste to tacno da sve polazi od kucnog vaspitanj to je skroz tacno....

samo gledam danasnju omladinu i vidim kad izadjem onako one nesigurne klinke koje glume ludilo
po kaficima a nemaju 3gr mozga, a furaju se kao da imaju 35. I onda onako zamisljam da je to moje dete!!!

tesko je...malo dete mala briga...veliko dete=da poludis
naravno neophodna je konstantna posvecenost roditelja u prelaznim fazama adolescenata
stranputicom je lako poci a neretko mnogi idu linijom manjog otpora
pored genetskih predispozicija bitno je disciplinovanje od malena

samo me je zanimalo...mislim u ozbiljnoj sam vezi i nekako nesto tako listam po glavi

samo gledam danasnju omladinu i vidim kad izadjem onako one nesigurne klinke koje glume ludilo
po kaficima a nemaju 3gr mozga, a furaju se kao da imaju 35. I onda onako zamisljam da je to moje dete!!!

...nemoj ni da se opterecujes previse, kad budes imala svoje sve ce to doci na svoje mesto...i uci se usput, kako
dete raste.....
...pusti tudju decu neke brine o njima onaj ko treba da brine...

okopavao basticu,sadio kupus...i razmisljoo o zeljaniku...bosanskom pravom :rumenko:
Pa jel imamo neku bosanku na forumu da je "privedemo" za snaju ( i zeljanik)? :lol:

Nemoj da se izvinjavas za ovo. Volim sto pitas i ovo su stvari koje se pitaju uvek!
Mnogo je gore praviti se da znas sve - unapred, a ima takvih mnogo na forumu.
Iskustva su razlicita jer su i deca kao i mi jedinke same za sebe. A gradjenje odnosa je toliko specificno za svakog, za svaku sredinu, zemlju, drustvo... Lepo je biti svestan o svemu, a onda se lakse dolazi do odgovora u zivotu. Malo se uci, malo sa strane, a najvise licnim iskustvom. :D

tesko je...malo dete mala briga...veliko dete=da poludis
naravno neophodna je konstantna posvecenost roditelja u prelaznim fazama adolescenata
stranputicom je lako poci a neretko mnogi idu linijom manjog otpora
pored genetskih predispozicija bitno je disciplinovanje od malena

:eek:
jel to sa wikija?

:besna: gde sam bila kad je moja bila mladja ..... o nauko , mora da sam taj cas preskocila :rotf:

Pa jel imamo neku bosanku na forumu da je "privedemo" za snaju ( i zeljanik)? :lol:

Nemoj da se izvinjavas za ovo. Volim sto pitas i ovo su stvari koje se pitaju uvek!
Mnogo je gore praviti se da znas sve - unapred, a ima takvih mnogo na forumu.
Iskustva su razlicita jer su i deca kao i mi jedinke same za sebe. A gradjenje odnosa je toliko specificno za svakog, za svaku sredinu, zemlju, drustvo... Lepo je biti svestan o svemu, a onda se lakse dolazi do odgovora u zivotu. Malo se uci, malo sa strane, a najvise licnim iskustvom. :D

Hvala ti .....ma bice to ok...nego sam onako razmisljala...znas...sta ja znam...
ja sa mackama znam odlcino a sa decom bas i ne pa su me zanimale ovakve stvari.. ;)

pa sta cu ... kad je nisam osetila do puberteta dok nije ''poludela''
a onda su me neke tete naucile kako doskociti

...ee...qq...kako ja nisam imala jednu tetku kad je ova moja jedna "poludela" u pubertetu,
nego sam sama borila bitke...srecom pa se izborih...a,, bilo je baaasss cupavo jedno vreme....
....ova druga ni dan danas nije usla u pubertet....mada moja majka tvrdi da ni ja nisam bila
u toj fazi i da ona ne zna sta je to....:lol:

ne da je bilo cupavo negooooo .......... ko da nije ono moje dete koje sam rodila
ko zidu da pricam ... bar bi se zamaglio ... ovo ni da trepne

i onda sam usvojila recepis koleginice koji sam negde vec ranije opisivala detaljno za nauk i drugim roditeljima i toga se pridrzavam i dan danas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back