Dobro jutro, dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema tu pravila draga Samanta! Ja sam ti ziv primer. :lol:
Kod mene u familiji je vecina zenske dece. I u prvoj trudnoci, verovala ili ne, ja sam na 3 dana pred porodjaj pomislila sta ako je musko!? :eek: Sve do tog momenta se podrazumevalo da je zensko i ni jednom nisam pomislila da moze da bude drugacije. Kad sam se prepala i rekla muzu - tesio me cele noci da je 100% zensko "on zna" :lol: I samo sam o zenskim imenima razmisljala...I rodila se moja devojcica!!! :heart:
Kad sam sa sinom videla da je sin - nisam smela cerki kuci da prijavim! Ona je htela sestru i tacka (jer je vec imala 2 sestre od tetke i to joj je bilo normalno). Imala je sedam i po godina i onda smo isle zajedno da kupujemo za bebu: ona uzima sve roze i cipkasto, karnerasto, cveckasto,... - a ja placam jer ne smem da kazem da je brat! :zcepanje:
I sve vreme sam brinula kako cu ja sa muskim - kad to ne umem...Ali sve se ume kad se oni onako maleni pojave u nasim zivotima. To je nevidjeni preobrazaj i dzaba su sve price ovog sveta - dok se licno ne uveris.
Taj fenomen kad sve prestane da bude vazno u odnosu na dete - ne moze da se isprica... :D

Kako je to lepo,..ja nemam taj osecaj da zelim da imam decu jos, a sada kad odrastaju sta je bolje?
mislim da li su ono devojcice vise pazljivije i slusaju a muski su onako male harambase deru se, lome
penju na glavu????

Moj brat i ja smo totalno obrnuti...dok smo bili deca ja sam bila losa i bezobrazna a on divan
a sad obrnuto :zcepanje:

Kako je to lepo,..ja nemam taj osecaj da zelim da imam decu jos, a sada kad odrastaju sta je bolje?
mislim da li su ono devojcice vise pazljivije i slusaju a muski su onako male harambase deru se, lome
penju na glavu????
Moj brat i ja smo totalno obrnuti...dok smo bili deca ja sam bila losa i bezobrazna a on divan
a sad obrnuto :zcepanje:

Mi smo 3 sestre i sve skroz razlicite i kao dece i sada kao odrasle zene. Srednja sestra je bila harambasa u pravom smislu te reci i zestoko me namucila, jer sam bila odgovorna za nju sve vreme. Besnija od sve muske dece u zabavistu, u skoli, na ulici. :lol:
A moja deca - cerka je razumnija, trezvenija, odmerena u ispoljavanju emocija, cvrsta u stavovima (vise podseca na mene). Sin je maza, voli da se zagrli i da ga izljubim, vrlo nezan i uvidjajan u ophodjenju sa ljudima, liberalan ali diplomatski nastupa u javnosti (on podseca na oca).
Oboje vrlo harizmaticni, mislim da im je to od oca, (ali i moj tata je takav)... sve u svemu razliciti dosta...:)

A moja deca - cerka je razumnija, trezvenija, odmerena u ispoljavanju emocija, cvrsta u stavovima (vise podseca na mene). Sin je maza, voli da se zagrli i da ga izljubim, vrlo nezan i uvidjajan u ophodjenju sa ljudima, liberalan ali diplomatski nastupa u javnosti (on podseca na oca).
Oboje vrlo harizmaticni, mislim da im je to od oca, (ali i moj tata je takav)... sve u svemu razliciti dosta...:)

A to je bas slatko ja bi volela da imam decaka jako..ne znam ali mislim da bi se nekako slagala sa njim super, a moj verenik bi
da ima devojcicu jer ima sina vec iz prvog braka,..a meni su nekako devojcice one bi da budu princeze uvek
pa da kopaju po maminim stvarima pa da se sminkaju pa onda da se oblace onako kurvanjski sa 14 god
i da mi se slikaju po kupatilima pa slike na FB i itd.....

...nemoj da se ljutis Samanta al' malo si ga lupila..
..to kakvo bi tvoje zensko dete bilo zavisi od toga kako bi je ti vaspitala, i kako bi
odrasla, sta bi videla u porodici u kojoj raste, i koliko bi ti uspela da je kao majka
usmeris....
..naravno da sredina ima uticaja, ali na kraju ipak kad prodje neke lude godine,
ipak pobedi ono sto je u dete i ulozeno.....

..to kakvo bi tvoje zensko dete bilo zavisi od toga kako bi je ti vaspitala, i kako bi
odrasla, sta bi videla u porodici u kojoj raste, i koliko bi ti uspela da je kao majka
usmeris....
..naravno da sredina ima uticaja, ali na kraju ipak kad prodje neke lude godine,

ma daj Affro sta ti je sto bi se ljutila ;)
pa svako misljenje i savet od nekog ko ima iskustva je dobrodosao ;)
slobodno.....znam.....
ali znas...recimo vidim gomilu klinki koje ono se slikau po kuaptilima u gacama i sta ja znam...
a pitam se da li to njihovi roditelji znaju??? A mozda i znaju pa im ne smeta :roll:

usmeris....
Sa ovim se u potpunosti slazem :)
Dite ne odgaja sredina nego roditelji, ako ga mi usmijerimo ka pravom putu ne bi trebalo biti vecih iznenadjenja.
Boze moj "zalutaju" oni nekad ali kad imaju cvrstu "podlogu" brzo se vrate:)

Nego afro ja bas prolazin sa mojom kroz te lude godien, ako prezivin pricacu! Ako ne pricace se :lol:

au...jel ovo tema "upoznajmo se" ili pogresih kafanu :lol:evo...u duhu konverzacije...trazim srodnu dushu i vrsnu kuvaricu...sifra : gurman :rumenko:
veche
De si gurmane, kasnis??? :lol

A to je bas slatko ja bi volela da imam decaka jako..ne znam ali mislim da bi se nekako slagala sa njim super, a moj verenik bi
da ima devojcicu jer ima sina vec iz prvog braka,..a meni su nekako devojcice one bi da budu princeze uvek
pa da kopaju po maminim stvarima pa da se sminkaju pa onda da se oblace onako kurvanjski sa 14 god
Samo strahovi danasnjice govore iz tebe...vidis kako ti nisi takva...Ko na vreme sagleda plus i minus u zivotu, sve je lakse posle i u svojoj porodici. :)

Dobro vecer svima, nadam se da ne smetan :)
Bas vam je lipa tema:)

Dobro vece! :D Stigla si na vreme veceras. :)
Tema nam lepa, ali Slonce bi da kuvamo i u ove sate...:confused: :lol:

............

i na krsti .......... to si zaboravila .............. :rotf: :rotf: :rotf:

ma svako je dete za sebe i tu nema pravila
Sem .. imas mame koje odlepe isti cas kad saznaju da su u drugom stanju i prenemazu se do bola jer su kao ceo zivot bas jedva cekale da postanu majke i nista drugo nisu razvile kod sebe u formiranju svoje licnosti

imas i ove druge koje smatraju da je to normalnoooo stanje , uzivaju ali postanu svesne tek kad je ili ga dobiju u ruke ... ili tek nakon nekoliko dana .... da se ne lazemo ( :rumenko: )

a da ce zensko da uzima tvoje stvari --- hoce , bez greske :evil: i pored brda svoje odece

slobodno.....znam.....
ali znas...recimo vidim gomilu klinki koje ono se slikau po kuaptilima u gacama i sta ja znam...
a pitam se da li to njihovi roditelji znaju??? A mozda i znaju pa im ne smeta :roll:

Ako se mogu umisati;

Rodtelji kod ovakve dice ne znaju sta im dica rade jer ih ne interesira!
Imam kcer, u najludjim godinama, znam sto radi, kakva slike ima na FB, s kim se dopisuje zato sto me interesira.
Naravno ne znam sve, ali mogu reci 85% znan..znan da mi presuti, da ne saznam sve, ali znam da me ne laze....jednom je, bilo joj je dovoljno ;)

Modesti dobro vece.....ma kakvo kuvanje!? Mrzim kuzinu, nego ako je gladan nek mi se pridruzi ja taman veceran:)

slobodno.....znam.....

Pa jedni ne znaju, drugi znaju, treci se prave da ne vide....Kako ko shvata roditeljstvo. Ja sam sa decom dosta liberalna, ali to ne znaci da nemaju granica. Podviknem cesto da se zna ko je roditelj, a ko dete. :lol:
Najvaznije je da se ima komunikacija sa decom - drugo se resava u hodu. Ako se to izgubi negde - sve prestane da funkcionise.

Ja se izvinjavam nisam htela da ovo pretvorim u price o deci...

samo me je zanimalo...mislim u ozbiljnoj sam vezi i nekako nesto tako listam po glavi
mada mi se ne zuri, pa me zanima kako je to kad imas sina i cerku,...
Ali jeste to tacno da sve polazi od kucnog vaspitanj to je skroz tacno....

samo gledam danasnju omladinu i vidim kad izadjem onako one nesigurne klinke koje glume ludilo
po kaficima a nemaju 3gr mozga, a furaju se kao da imaju 35. I onda onako zamisljam da je to moje dete!!!

slobodno.....znam.....

....neki znaju, a prave se da ne znaju, neki se bore koliko mogu i nadaju se da ce ih
to proci bez vecih posledica i lomova u medjuvremenu....

i na krsti .......... to si zaboravila .............. :rotf: :rotf: :rotf:

ma svako je dete za sebe i tu nema pravila
Sem .. imas mame koje odlepe isti cas kad saznaju da su u drugom stanju i prenemazu se do bola jer su kao ceo zivot bas jedva cekale da postanu majke i nista drugo nisu razvile kod sebe u formiranju svoje licnosti
imas i ove druge koje smatraju da je to normalnoooo stanje , uzivaju ali postanu svesne tek kad je ili ga dobiju u ruke ... ili tek nakon nekoliko dana .... da se ne lazemo ( :rumenko: )
a da ce zensko da uzima tvoje stvari --- hoce , bez greske :evil: i pored brda svoje odece

Cak i kad su joj cipele broj vece!!! :zcepanje:
Cao Iva!!! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back