Dobro jutro, dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, pa vi ste jos mali! :D :heart:
Moja cera je student, a pubertetlija prvi gimnazije. Sa cerkom je samo ponekad trebalo da uskocim i to matematika ili fizika. A sin je lenstina nevidjena...odlican bio, ali sad pocele cetvorke, pati ko niko za svaku, a lenj da nauci do kraja sta treba, pogotovu prirodne nauke ne voli. Posle smo svi krivi, samo on nije...:confused:
:lol:

O masala vi :D
Nemo da se nerviras sa sincicem, zablistace on na faksu :)

Da malecki smo jos :heart::heart::heart:
Posinak je u cetvrtom gimnazije, ali jedino sto mu sluzim ko publika...:lol:
Cera mi je super djak, daj Boze da tako i ostane :D
A maecki je sad u predskolskom...

Auuu, bicu u pubertetu ceo zivot :sad2:

...ma kakvi, nece mene to da snadje...samo ja mogu tako ponekad da se zezam na tu temu:D
...nego se majala u kujni, celi dan sam se nesto resavala da pecem neke paprike....a zao mi da propadnu,
i onda stoj pored sporeta dva sata...i eno hlade se pa da cistim....

...e samo kad sam se skole i lektire resila....

O masala vi :D
Nemo da se nerviras sa sincicem, zablistace on na faksu :)

Da malecki smo jos :heart::heart::heart:
Posinak je u cetvrtom gimnazije, ali jedino sto mu sluzim ko publika...:lol:
Cera mi je super djak, daj Boze da tako i ostane :D
A maecki je sad u predskolskom...

Auuu, bicu u pubertetu ceo zivot :sad2:

Kad je moja sestra rodila trece dete, par dana posle euforije kaze cela sa tuznom facom "sve, sve, ali kako cu da prezivim 3 puberteta?" :zcepanje:
I...eno je, sad je u trecem...:lol:
Mislim da su decaci malo tezi sa ucenjem, sve bi drugo, a ucenje na kraju. Ja nisam verovala sestri kad mi se zalila na njene sinove, pa evo mi sad da se uverim... :lol:

Affro, uzivaj par godina dok unucica ne krene u skolu. Pogodi posle ko ce biti glavni za pisanje domacih zadataka?! :whistling:

Kad je moja sestra rodila trece dete, par dana posle euforije kaze cela sa tuznom facom "sve, sve, ali kako cu da prezivim 3 puberteta?" :zcepanje:
Mislim da su decaci malo tezi sa ucenjem, sve bi drugo, a ucenje na kraju. Ja nisam verovala sestri kad mi se zalila na njene sinove, pa evo mi sad da se uverim... :lol:

Affro, uzivaj par godina dok unucica ne krene u skolu. Pogodi posle ko ce biti glavni za pisanje domacih zadataka?! :whistling:

Heheh...iskreno se nadam da ce biti na majku, nisam ni njoj pisala, ni znala kad sta ima...bas je bila savesna i odgovorna,
nikakvih problema nisam imala sa njom, za razliku od ove starije kojoj sam pisala lektire i svasta nesto do kraja skolovanja.....skroz
razlicita deca kao da nisu obe moje...:

..a ako bude trebalo, nego sta nego cu da pisem i to sa zadovoljstvom....a radje bih da je samostalna...videcemo ima do tad
jos dosta vremena:heart:

....auuh Art ti bas imas jos da se skolujes i skolujes....nije ti lako,
ali svako vreme ima svoje lepe strane:D

Za sad je super..Ako i ovaj mali bude kao ovi stariji, pevacu od srece :D

Znaci, ziva je!
Pase mi kamen sa srca...

Heheh...iskreno se nadam da ce biti na majku, nisam ni njoj pisala, ni znala kad sta ima...bas je bila savesna i odgovorna,
nikakvih problema nisam imala sa njom, za razliku od ove starije kojoj sam pisala lektire i svasta nesto do kraja skolovanja.....skroz

..a ako bude trebalo, nego sta nego cu da pisem i to sa zadovoljstvom....a radje bih da je samostalna...videcemo ima do tad

Da, bolje je za njih da budu samostalni...

A i nama lakse, sto jes, jes...:)

Da, bolje je za njih da budu samostalni...

A i nama lakse, sto jes, jes...:)

...jeste, ali eto moja dva deteta dve suprotnosti, jedna je naucila da cita tek u prvom razredu ono kod uciteljice,
a druga jos sa pet godina je mogla da cita titl sa tv-a.....i jezici su joj uvek bolje isli za razliku od sestre....
...ma neka su deca ziva i zdrava, svako ima svoj put..mi mozemo da se trudimo da izvucemo maximum iz
njih, a kakav ce njihov zivotni put biti ...na to bas i ne mozemo mnogo da uticemo....

e kad vas ovako citam dodje mi da ne rodim nikad! .....

Jel' tebe Samanta neko rodio - il te roda donela???? ;)
Ma rodices, nego sta ces. Samo kad dodje momenat za to. :)

Ma naravno samostalna, ali neko malo da nadgleda.
Moja deca su skroz razlicita po pitanju odgovornosti prema skoli. Cerka uvek sve sama i unapred spremna, a mali on ne zaboravlja, ali ako moze neko drugi umesto njega...e ne moze bas sve neko drugi.

...jeste, ali eto moja dva deteta dve suprotnosti, jedna je naucila da cita tek u prvom razredu ono kod uciteljice,
a druga jos sa pet godina je mogla da cita titl sa tv-a.....i jezici su joj uvek bolje isli za razliku od sestre....
...ma neka su deca ziva i zdrava, svako ima svoj put..mi mozemo da se trudimo da izvucemo maximum iz
njih, a kakav ce njihov zivotni put biti ...na to bas i ne mozemo mnogo da uticemo....

:D
Ne znam kakvi ce ovi moji da budu, a i moja cera naucila sa 5 da cita, sa 6 je vec razumela engleski, a i nemacki, gledajuci crtace i tv.

Pa ovo treba da se uci sa decom, pa pubertet ( a ja bila djavo teski), pa brines gde su i sta rade,
pa onda nece da uce pa padnu kecevi pa se nerviras, pa onda ga nalupas pa pocne da bezi iz skole pa neopravdani itd.....

Stalno neka briga i stres.

Pa ti pocela odma o teskim stvarima da razmisljas!
Ima i toga, ali je bitan onaj osecaj potpune ispunjenosti, kad ih gledas...:heart:

Jel' tebe Samanta neko rodio - il te roda donela???? ;)
Ma rodices, nego sta ces. Samo kad dodje momenat za to. :)

Ma naravno samostalna, ali neko malo da nadgleda.
Moja deca su skroz razlicita po pitanju odgovornosti prema skoli. Cerka uvek sve sama i unapred spremna, a mali on ne zaboravlja, ali ako moze neko drugi umesto njega...e ne moze bas sve neko drugi.

Zato sluze mame :)

Pa ovo treba da se uci sa decom, pa pubertet ( a ja bila djavo teski), pa brines gde su i sta rade,
pa onda nece da uce pa padnu kecevi pa se nerviras, pa onda ga nalupas pa pocne da bezi iz skole pa neopravdani itd.....

Stalno neka briga i stres.

...znas kako, ja da sam slusala samo moju majku koja je imala extremno tezak porodjaj nikad ne bi ni pomislila
da rodim bar jedno dete.....
...ne ide to tako srecom...i sve se moze kad se zeli i hoce.....

...Modesti tvoji kao moje cure sto su bile...podeljeni skroz...ova starija je stalno nesto vrdala i gledala da joj
drugi uradi sto god moze..samo da ona to ne mora....kao tvoj sinak:D

Danas sam obecala sebi da cu dogodine da ga upisem u najskuplju skolu na svetu (prodacu sta treba) i najudaljeniju u isto vreme!!! :lol: I da cu da ga sacekam na aerodromu kad bude dolazio sa diplomom - srednje skole. Posle bas me briga sta ce... :lol: On me samo gleda i nije mu pravo, ali me izlude to stalno gurkanje da zavrsi svoje obaveze. Ne mogu vise da se natezem sa njim, stvara strasnu nervozu u kuci. Znas ima dece kojima je dosta 2 i tacka. Ali on hoce 5, ali da se ne pomuci, pa onda ljut i nervozan. E to nece moci...

Danas sam obecala sebi da cu dogodine da ga upisem u najskuplju skolu na svetu (prodacu sta treba) i najudaljeniju u isto vreme!!! :lol: I da cu da ga sacekam na aerodromu kad bude dolazio sa diplomom - srednje skole. Posle bas me briga sta ce... :lol: On me samo gleda i nije mu pravo, ali me izlude to stalno gurkanje da zavrsi svoje obaveze. Ne mogu vise da se natezem sa njim, stvara strasnu nervozu u kuci. Znas ima dece kojima je dosta 2 i tacka. Ali on hoce 5, ali da se ne pomuci, pa onda ljut i nervozan. E to nece moci...

....axaxaxa...zna on vec da ti to samo pretis..:D, pa se ni ne brine previse....

....e, nema toga osim na lepe oci i da izvuce nesto na inteligenciju....mora malo i guza da se nazulja za dobre ocene.....

A sta je lakse imati i odgojiti? Zensko ili musko dete?????

Nema tu pravila draga Samanta! Ja sam ti ziv primer. :lol:
Kod mene u familiji je vecina zenske dece. I u prvoj trudnoci, verovala ili ne, ja sam na 3 dana pred porodjaj pomislila sta ako je musko!? :eek: Sve do tog momenta se podrazumevalo da je zensko i ni jednom nisam pomislila da moze da bude drugacije. Kad sam se prepala i rekla muzu - tesio me cele noci da je 100% zensko "on zna" :lol: I samo sam o zenskim imenima razmisljala...I rodila se moja devojcica!!! :heart:
Kad sam sa sinom videla da je sin - nisam smela cerki kuci da prijavim! Ona je htela sestru i tacka (jer je vec imala 2 sestre od tetke i to joj je bilo normalno). Imala je sedam i po godina i onda smo isle zajedno da kupujemo za bebu: ona uzima sve roze i cipkasto, karnerasto, cveckasto,... - a ja placam jer ne smem da kazem da je brat! :zcepanje:
I sve vreme sam brinula kako cu ja sa muskim - kad to ne umem...Ali sve se ume kad se oni onako maleni pojave u nasim zivotima. To je nevidjeni preobrazaj i dzaba su sve price ovog sveta - dok se licno ne uveris.
Taj fenomen kad sve prestane da bude vazno u odnosu na dete - ne moze da se isprica... :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back