Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je recimo zao, skoro sam citao da je Danijela Vranjes bila student generacije i da je faks zavrsila za samo 3 godine, polazuci sve u predrokovima. A ne glumi ni u jednom od velikih pozorista, nema je u TV serijama, a i na filmu je ostvarila 3-4 uloge. To mi je zalosno. Morala je da se slika za casopise i da se ponizava u VB jer ne moze da zivi od glume.

Zao mi je sto nekih mladih pozorisnih glumica nema vise (na filmu i TV ali i u pozoristu), kao sto su Sena Djorovic, Mira Djurdjevic, Vanja Ejdus....

Ne svidja mi se ni sto u JDP i Ateljeu neki glumci imaju monopol. Npr. Djuricko i Goran Susljik u JDP igraju u 80%predstava, a realno, u dobrom delu predstava nisu najsjajniji izbor.

Мислим да си само донекле у праву. Даћу ти пример који уједно представља и мој одговор на почетно питање - Небојша Дугалић. Човек је врхунски глумац, а не верујем да ће се икад појавити у ВБ или нечем сличном. Али његов радни дан се састоји од бар једне представе, рецитала и акустичне свирке у три различита града. Е сад, питање је само колико ко хоће да се жртвује зарад сопственог интегритета.

Што се тиче монопола (и у позориштима и на тв-у) апсолутно си у праву. Нажалост z:(

То знам, али је опет (невезано о било чијем мишљењу о тој академији) боље од ВБ-а, тј.не видим неко срозавање у томе. А можда се захваљујући њему појави неко са БК ко ће заиста вредети ;)

Meni je recimo zao, skoro sam citao da je Danijela Vranjes bila student generacije i da je faks zavrsila za samo 3 godine, polazuci sve u predrokovima. A ne glumi ni u jednom od velikih pozorista, nema je u TV serijama, a i na filmu je ostvarila 3-4 uloge. To mi je zalosno. Morala je da se slika za casopise i da se ponizava u VB jer ne moze da zivi od glume.

Zao mi je sto nekih mladih pozorisnih glumica nema vise (na filmu i TV ali i u pozoristu), kao sto su Sena Djorovic, Mira Djurdjevic, Vanja Ejdus....

Ne svidja mi se ni sto u JDP i Ateljeu neki glumci imaju monopol. Npr. Djuricko i Goran Susljik u JDP igraju u 80%predstava, a realno, u dobrom delu predstava nisu najsjajniji izbor.

nikad ne bih rekla za nju.
em mi nije simpatichna,
em je nikada nisam videla ni u jednoj zahtevnijoj ulozi,
uvek mi je neshto polovichna.
ali ne mogu zakljuchiti da li je to do njenih mogucnosti ili do uloge kroz koju ne moze da se izrazi

Мислим да си само донекле у праву. Даћу ти пример који уједно представља и мој одговор на почетно питање - Небојша Дугалић. Човек је врхунски глумац, а не верујем да ће се икад појавити у ВБ или нечем сличном. Али његов радни дан се састоји од бар једне представе, рецитала и акустичне свирке у три различита града. Е сад, питање је само колико ко хоће да се жртвује зарад сопственог интегритета.

Што се тиче монопола (и у позориштима и на тв-у) апсолутно си у праву. Нажалост z:(

dugalic je stvarno chovek car,
nikad jacha glumchina.
da nije bilo njega u onoj predstavi "dugo putovanje u noc" ateljea 212,
mislim da bih se ubila,...
ajmeeee..... koj smor

generalno,čula sam a i verujem da je to tačno,da i u glumačkoj profesiji postoje tzv.klanovi i mafija,pa otud nije ni čudo što u filmovima ordiniraju sve jedni te isti glumci.
slažem se da trivalićke nigde na tv-u nema,a čula sam da nikada ni intervju-e ne daje.prošle godine je moj sin bio statista u jednom kratkom autorskom filmu,gde je glavna bila trivalićka.kaže da je predivna!
milici milši,lidiji vukićević,maji mandžuki bi trebalo zabraniti pojavu na tv-u,stvarno nemaju šta da kažu.
bosiljčića nikad nisam ni podnosila.
meni nedostaje nikola kojo,on bi imao šta da priča.
žao mi je što starijih glumaca na više na tv-u,a i mladima treba dati šansu,ali onima koji imaju šta da kažu,a ne samo da 'lade usta i da budu u javnosti.

Pozorišna predstava : "MI DECA SA STANICE ZOO" po knjizi Kristijane F. PREMIJERA 25.3.2010. "DADOV", 20 časova - RASPRODATO! REPRIZE 26.3. i 30.3. 2010. "DADOV", 20 časova

Predstava "MI DECA SA STANICE ZOO" je priča o devojčici, koja je sa četrnaest godina postala teški zavisnik od heroina. Ova predstava namenjena je, kako tinejdžerima, koji moraju da znaju šta jedan trenutak nepažnje može da ti donese u životu, tako i roditeljima, koji moraju da prepoznaju problem na samom početku. Pored tog efekta, ovakav vid edukacije treba da stvori naviku kod mlade publike da se u pozorištu mogu sticati i neka nova životna iskustva.

55. Sterijino pozorje (24. maja-4. juna)

Selekciju nacionalne drame čine predstave: „Barbelo, o psima i deci” (Biljana Srbljanović/Paolo Mađeli, pozorište „Gavela”, Zagreb), „Brod za lutke” (MilenaMarković/Aleksandar Popovski, Slovensko narodno gledališče, Ljubljana), „Generalna proba samoubistva” (Dušan Kovačević/Nurulah Tundžer, Gradsko pozorište Istanbul), „Banović Strahinja” (Borislav Mihajlović Mihiz/Andraš Urban, Narodno pozorište Subotica), „Pomorandžina kora” (Maja Pelević/Kokan Mladenović, Novosadsko pozorište–Újvidéki Színház, Novi Sad), „Čekaonica” (Boris Liješević i Branko Dimitrijević/Boris Liješević, Atelje 212, Beograd) i „Sardinija” (Ištvan Besedeš/Andraš Urban, Pozorište „Kostolanji Deže”, Subotica)

Selektorka Aleksandra Glovacki u selekciju nacionalnog pozorišta uvrstila je predstave: „Dundo Maroje” (Marin Držić/ Kokan Mladenović, Kruševačko pozorište), „Kosa” (Ragni, Rado/ Kokan Mladenović, Atelje 212, Beograd), „Drama o Mirjani i ovima oko nje”(Ivor Martinić/ Iva Milošević, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd), „Bahantkinje” (Euripid/Stafan Valdemar Holm, Narodno pozorište Beograd), „Nora” (Henrik Ibzen/ Predrag Štrbac, Narodno pozorište Sombor).

Nikola Zavišić je u međunarodnom programu „Drugo Vi” prednost je dao ostvarenjima: „Zagrebački pentagram” (Igor Rajki/, Filip Šovagović, Paolo Mađeli... Zagrebačko kazalište mladih), „Dom Bernarde Albe” (F. G. Lorka/ Dijego de Brea, Slovensko ljudsko gledališče Celje), „20 per 20”(Đianina Karbunariu, Yurick studio, Rumunija), „Fedra Fitnes”(Ištvan Tašnadi, KoMa & Alka. T. Companies, Budimpešta), „Will you ever be happy again” (Sanja Mitrović, Centar za kulturnu dekontaminaciju Beograd).

izvor http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Neophodno-chupanje-iz-zabluda.lt.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back