Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovi u Ateljeu su bas ispali neprofesionalni. Imala sam karte za vecerasnju predstavu "Samoudica" i znajuci da je dan zalosti,nazvala sam pozoriste jos jutros i oni su mi dali informaciju da ce se predstava igrati.

Kad smo otisli tamo - saznajemo da je predstava otkazana i da mozemo da iskoristimo katre u dr. terminu.

Nije nikakv problem sto se ne igra,ali stvarno su to mogli da znaju i danas,pogotovu sto je vec drugi dan zalosti pa su mogli da se organizuju.

Ide li se na Hasanaginicu? Čujem da će biti grozomorno :(

Idem u operu jako često i mnogo volim da čujem kvalitetne pevače, ali mi se to dešava sve ređe. Dolaskom ovog finog mladog čoveka iz Koreje se situacija blago menja, koliko vidim. Predstave u kojima on peva su interesantnije i lepše za čuti.

Takođe, volela bih da pohvalim i hor, koji je u 99.3% slučaja odradio svoj posao do perfekcije. :)

i meni je bio antipatichan do filma ,,hadersfild,, gde me je kupio za sva vremena, na zalost istoimenu predstavu nisam gledala.
dobar mi je chak i u ,,don krsti,, , predstavi jdp-a. do dushe gledala sam je kao gostovanje u tivtu pre 2 godine u pozorishtu na otvorenom, ako izuzmemo da su bash to veche crnogorski reprezentativci osvojili zlato u vaterpolu i da je bila nemoguca buka, tako da sam jedva naslucivala shta su glumci hteli reci, chini mi seda je vojin cetkovic tu bio ok :)

i meni je bio antipatichan do filma ,,hadersfild,, gde me je kupio za sva vremena, na zalost istoimenu predstavu nisam gledala.

Velika greska :)
Meni je isto bio antipatican i kupio me je bas Hadersfildom ali predstavom :) Daleko je bolja od filma, ma neuporedivo.....ja sam gledao prvo predstavu,film mi je bio skoro pa dosadan posle toga. jdna od najboljih predstava u bg i svi glumci su fantasticni, neverovatan osecaj,kao da se stvarno desava i sedim u sobi sa njima... obavezno pogledati !

Velika greska :)
Meni je isto bio antipatican i kupio me je bas Hadersfildom ali predstavom :) Daleko je bolja od filma, ma neuporedivo.....ja sam gledao prvo predstavu,film mi je bio skoro pa dosadan posle toga. jdna od najboljih predstava u bg i svi glumci su fantasticni, neverovatan osecaj,kao da se stvarno desava i sedim u sobi sa njima... obavezno pogledati !

evo ovom prilikom obecavam da cu pogledati ;)

Moram da odem da cujem Hasanaginjicu obavezno..al sam se potrudio da izbegnem premijernu guzvu :)
A sto se tice "mladog" coveka iz koreje.. ja mislim da on nije nista posebno .. i da bi bolje bilo da uzmu nashe ljude da pevaju nego sto dovode trece razredne strance. I to je tako u svim segmentima od rezije, scenografije, kostima pa sve do pevaca..svaki drugi klinac koji je zavrshio solo pevanje moze da oduva Hon Lija :) Mislim nemoj da me pogeshno razumete nemam nista protiv coveka i volim da ga cujem..a mislim da imamo potencijale koji nisu iskorisceni.
Pozz

Hasanaginica je nešto što svet video nije.Da nije :(, bilo bi i te kako :hahaha: SVAKAKO je treba pogledati :super:, i posmatrati kao fenomen. Dakle, potpuno je napisana na štetu opere i pevača. Gusto pisana, tekst ne prilagođen izvođenju i potrebno je titlovati srpsku operu. A onda ide pametovanje da je to moderna opera koju gledalac ne razume i da smo se mi ''školovali'' na Italijanskim operama ( da smo imali internet pre 50god, verovatno bi nam Vijetnamska opera bila draža) i kako mi ne razumemo šta je pisac hteo da kaže, a u stvari niko da kaže CAR JE GO. Skandalozan atak na uho oko i dostojanstvo gledaoca.Kompozitoru bi za ovo ne delo trebalo ukinuti nacionalnu penziju. Opera je dakle naručena i to se zna. Ministarstvo kulture je naredilo da se svake godine izvede domaća opera, a poznato je koliko mi imamo vrhunskih domaćih opera, onoliko (ali može časkom da se napiše ili da se dovrši pređašnja, pisana desetak godina). Ajde da progutamo da je ovo nešto zaista ''moderno'' i novo,(pod uslovom da prvi put čujete reč opera) ali još režija koja je zastala negde 1951. pa još konj(najam konja košta 500e po predstavi-mup rs) kao scenski efekat (rečeno u kritici JEDINOG muzičkog kritičara, koji je inače član upravnog odbora NP :dash:) Ovo je za međunarodni sud za opersko-baletske zločine(treba ga ustanoviti). Nije mi jasno dokle ćemo samo konstatovati sramotu? Gde je tu odgovornost za utrošen novac i ljudske resurse?:dontunderstand: Verter je dobar,i predstavlja primer kako i dramski reditelji mogu postaviti dobru operu, a ne Saša Gabriiiiiić.:dash:

Moram da odem da cujem Hasanaginjicu obavezno..al sam se potrudio da izbegnem premijernu guzvu :)
A sto se tice "mladog" coveka iz koreje.. ja mislim da on nije nista posebno .. i da bi bolje bilo da uzmu nashe ljude da pevaju nego sto dovode trece razredne strance. I to je tako u svim segmentima od rezije, scenografije, kostima pa sve do pevaca..svaki drugi klinac koji je zavrshio solo pevanje moze da oduva Hon Lija :) Mislim nemoj da me pogeshno razumete nemam nista protiv coveka i volim da ga cujem..a mislim da imamo potencijale koji nisu iskorisceni.
Pozz

Drago mi je da neko ima isto misljenje kao i ja sto se tice Hon Lija. :) Mislim da imamo mnogo dobrih mladih pevaca, ali ne mogu da dodju do izrazaja zbog gluposti koje se dogadjaju, ne samo u operi nego i u celoj zemlji.

Setila sam se još jednog kog ne mogu da smislim (ako je to uopšte glumac) - Đoša!
Zatim Anita Lazić i još jedna iz serije Seljaci, mislim da se zove Dragana Turkalj (žena sa ubedljivo najgorom dikcijom na svetu). I ni malo mi se ne dopada izvesni Srđan Miletić, ako znate o kome pričam :lol:

E jel moze neko da mi pomogne... Potrebna nam je svestenicka mantija za jedan komad koji igramo... Jel zna neko gde bi mogla da se kupi mantija ili bar gde bi mogla da se sasije?

moze da se kupi u knjizari u patrijarshiji u ulici kralja petra,
mozda je ima i na bulevaru.

ali mislim da ti je praktichnije da kupish materijal pa da je sashijesh.
ona uvek ide na preklop i vezuje se oko struka,(kao bademantil), a gore ima rusku kragnu

E jel moze neko da mi pomogne... Potrebna nam je svestenicka mantija za jedan komad koji igramo... Jel zna neko gde bi mogla da se kupi mantija ili bar gde bi mogla da se sasije?

Pravoslavna ili katolička?
Pravoslavne imaš u jednoj radnji na bulevaru (kao što Virginija već reče), imaš u onoj pravoslavnoj prodavnici pored hrama Sv. Save a pre je bilo i u jednoj prodavnici u Resavskoj, ne znam da li još uvek ima ... za katoličke ne znam, mislim da oni imaju svoju krojačnicu.

Pravoslavna ili katolička?
Pravoslavne imaš u jednoj radnji na bulevaru (kao što Virginija već reče), imaš u onoj pravoslavnoj prodavnici pored hrama Sv. Save a pre je bilo i u jednoj prodavnici u Resavskoj, ne znam da li još uvek ima ... za katoličke ne znam, mislim da oni imaju svoju krojačnicu.

Pravoslavna mantija je potrebna. Hvala vam na odgovorima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back