Moja svekrva bi mozda nekoj drugoj snaji bila uzas, ali meni je sjajna. Zasto? Zato sto sam je shvatila i na kraju mi je zamenila majku na neki nacin.
Mislim da je kljuc dobrog odnosa sa svojim svekrom i svekrvom da ih prvo upoznate, prihvatite kakvi jesu i ne pokusavate da im namecete svoja pravila, da se izgradi tolerancija i razumevanje za to da smo razliciti. Potreban je trud i ljudska dobrota.
Ona me je naucila svemu sto znam, pomogla mi je u gajenju deteta neizmerno i da zavrsim fakultet, uvek je pomagala na svaki nacin, a svoju ljubav prema sinu i unuci manifestuje na taj nacin sto zeli uvek da bude ukljucena, to je njen smisao. Prihvatila je i mene kao deo porodice koji na svoj nacin stvara i doprinosi, i mozda nisam bas njen tip u smislu da mogu da budem sef kuhinje, shvatila je da sam cestita i postena i da to sto ne znam besprekorno da kuvam, ne znaci da se necu potruditi da se moja porodica zivi najbolje sto moze. Porodica joj je zivot, i ja sam shvatila da nemam prava da joj oduzimam da i kao starija i kao iskusnija bude tu i uziva u svojoj ulozi mame. I to nije nista strasno. Ja postujem njenu licnost, a ona je shvatila da snaju ne cine kvaliteti da li zna da spremi ajvar, vec da li je dobar i posten covek koji ce uvek biti uz svoju porodicu

A spremanje ajvara se nauci, na kraju smo dosle obe do toga - pa ne mozes sve da stignes, kupi gotovo, a ja kad spremim poslacu vam

Malo kompromisa, malo razumevanja, i covek vidi i da sa potpuno razlicitim covekom moze biti prijatelj i vise od toga