DOBRE SVEKRVE

E tu si u pavu Berta. Mislim, to je baš drastično. Ne mogu sebi zamisliti, da ostavim svoje dijete zbog nekog tamo muškaraca, kome možda ne odgovara što imam dijete. Ma nijedno muško ovog svijeta nije vrijedno mog djeteta, pa sve da je sulatn i da mu k...rac od zlata. A eto vidiš, uspostavilo se, da i ti njeni muževi nisu vrijedni dijetea, čim ih je izmjenjala, a na kraju se opet vratila sinovima. Neznam, svaka njima čast, kad mogu sa tom ženom više i riječi progovoriti, a da ne pričam, da takve ženu mogu i pomisliti na to, da ih snaja poštuje , a kamoli voli.

Eh koja normalna majka sa iole malo ljudskosti i osecanja u sebi to moze... :sad2: moja majka je mene dala baki na cuvanje 6 godine da bi jurila muskarce po splavovima, uzivala, pokusavala da nastavi karijeru foto modela, da bi kafenisala i druzila se... :thumbdown: zato ja jedva cekam da dodjem kod moje Sveki koja je sve u zivotu uklopila i da odgaji mog muza u prelepog, prepametnog muskarca a ne nekog debila (kojih danas vala ima puna planeta!), koja radi, kuva, sve radi a pri tom je srce i zmaj od zene... mozda je ona mene prosto podsetila na moju pokojnu baku koju sam volela vise od sebe, pa sam i zato bas vezana za Sveki... elem jos bitnija cinjenica je da ja jedva cekam Kockicu da dodje, jer znam da cu biti super mama! :mrgreen: :heart:

ima ona snaju koja je voli. :mrgreen: Ova je ista kao i ona (ima sina od 9 godina koji je kod njene majke, a povremeno dolazi i kod devera u kuću) valjda se zato i kapiraju.

Neću da vam kvarim temu već sam pisala na onoj drugoj temi o tome. Al još jednom, blago onim ženama koje imaju bar jetrvu koja ih razume.

ovo samo da ne padne tema :)

upravo se tovim tatlijom( neznam dlai vi to tako zovete ono posno sa serbetom sto se mesi s pivom ) koju je moja sveki spremila mmmm obozavam je ........................................tatliju mislim :mrgreen:

Moja svekrva bi mozda nekoj drugoj snaji bila uzas, ali meni je sjajna. Zasto? Zato sto sam je shvatila i na kraju mi je zamenila majku na neki nacin.
Mislim da je kljuc dobrog odnosa sa svojim svekrom i svekrvom da ih prvo upoznate, prihvatite kakvi jesu i ne pokusavate da im namecete svoja pravila, da se izgradi tolerancija i razumevanje za to da smo razliciti. Potreban je trud i ljudska dobrota.
Ona me je naucila svemu sto znam, pomogla mi je u gajenju deteta neizmerno i da zavrsim fakultet, uvek je pomagala na svaki nacin, a svoju ljubav prema sinu i unuci manifestuje na taj nacin sto zeli uvek da bude ukljucena, to je njen smisao. Prihvatila je i mene kao deo porodice koji na svoj nacin stvara i doprinosi, i mozda nisam bas njen tip u smislu da mogu da budem sef kuhinje, shvatila je da sam cestita i postena i da to sto ne znam besprekorno da kuvam, ne znaci da se necu potruditi da se moja porodica zivi najbolje sto moze. Porodica joj je zivot, i ja sam shvatila da nemam prava da joj oduzimam da i kao starija i kao iskusnija bude tu i uziva u svojoj ulozi mame. I to nije nista strasno. Ja postujem njenu licnost, a ona je shvatila da snaju ne cine kvaliteti da li zna da spremi ajvar, vec da li je dobar i posten covek koji ce uvek biti uz svoju porodicu:)
A spremanje ajvara se nauci, na kraju smo dosle obe do toga - pa ne mozes sve da stignes, kupi gotovo, a ja kad spremim poslacu vam:heart:
Malo kompromisa, malo razumevanja, i covek vidi i da sa potpuno razlicitim covekom moze biti prijatelj i vise od toga:heart:

Moja svekrva bi mozda nekoj drugoj snaji bila uzas, ali meni je sjajna. Zasto? Zato sto sam je shvatila i na kraju mi je zamenila majku na neki nacin.
Mislim da je kljuc dobrog odnosa sa svojim svekrom i svekrvom da ih prvo upoznate, prihvatite kakvi jesu i ne pokusavate da im namecete svoja pravila, da se izgradi tolerancija i razumevanje za to da smo razliciti. Potreban je trud i ljudska dobrota.
Ona me je naucila svemu sto znam, pomogla mi je u gajenju deteta neizmerno i da zavrsim fakultet, uvek je pomagala na svaki nacin, a svoju ljubav prema sinu i unuci manifestuje na taj nacin sto zeli uvek da bude ukljucena, to je njen smisao. Prihvatila je i mene kao deo porodice koji na svoj nacin stvara i doprinosi, i mozda nisam bas njen tip u smislu da mogu da budem sef kuhinje, shvatila je da sam cestita i postena i da to sto ne znam besprekorno da kuvam, ne znaci da se necu potruditi da se moja porodica zivi najbolje sto moze. Porodica joj je zivot, i ja sam shvatila da nemam prava da joj oduzimam da i kao starija i kao iskusnija bude tu i uziva u svojoj ulozi mame. I to nije nista strasno. Ja postujem njenu licnost, a ona je shvatila da snaju ne cine kvaliteti da li zna da spremi ajvar, vec da li je dobar i posten covek koji ce uvek biti uz svoju porodicu:)
A spremanje ajvara se nauci, na kraju smo dosle obe do toga - pa ne mozes sve da stignes, kupi gotovo, a ja kad spremim poslacu vam:heart:
Malo kompromisa, malo razumevanja, i covek vidi i da sa potpuno razlicitim covekom moze biti prijatelj i vise od toga:heart:

Wow prelepo... stvarno! :heart: drago mi je bas bas da ima takvih ljudi kao sto si ti, a i onih koje su kao tvoja Sveki... veliki pozz od mene! :cmok:

Kockice,

hvala i drago mi je i da ti imas dobru svekrvu. Veliki pozdrav za tebe:D
A verujem da svaka snaja moze uciniti svoju svekrvu dobrom, ako pokusa da je razume, ako se potrudi da je saslusa, oni su stariji, mi treba da ih razumemo i slusamo, jer su oni sve to prosli kroz to sto mi sada prolazimo i iz svoje roditeljske potrebe zele nam najbolje.
Naravno, ima i drugacijih ljudi koji zive za sebe, ne za porodicu, ali pricam da bi svi porodicni ljudi trebalo da se potrude da svoju zajednicu izgrade i sacuvaju, i da bude topla i zdrava. Ima tu i svadja i nesporazuma, ali se i pomirimo i razjasnimo, i to ne menja cinjenicu da ih volim jer su moji, jer me poznaju, jer mi zele dobro:heart:

Hvala zenska... (malo ti je dugacak nick! :mrgreen: )

Elem slazem se sa tobom oko svega, samo sto mislim da i nije bas sve na Snajkama... kad imas dobru Sveki ona ce znati i da te ceni i da te saslusa pa mozdaaaa cak i poslusa jer ipak smo mi nova generacija i mnogo se menja... :ok:

Kockice,

hvala i drago mi je i da ti imas dobru svekrvu. Veliki pozdrav za tebe:D
A verujem da svaka snaja moze uciniti svoju svekrvu dobrom, ako pokusa da je razume, ako se potrudi da je saslusa, oni su stariji, mi treba da ih razumemo i slusamo, jer su oni sve to prosli kroz to sto mi sada prolazimo i iz svoje roditeljske potrebe zele nam najbolje.
Naravno, ima i drugacijih ljudi koji zive za sebe, ne za porodicu, ali pricam da bi svi porodicni ljudi trebalo da se potrude da svoju zajednicu izgrade i sacuvaju, i da bude topla i zdrava. Ima tu i svadja i nesporazuma, ali se i pomirimo i razjasnimo, i to ne menja cinjenicu da ih volim jer su moji, jer me poznaju, jer mi zele dobro:heart:

Ajde ja tebi posaljem moju tu u Romu pa vidi malo kakva je! Ako uspijes da je saslusas skidam ti kapu!!:bye:

Elleonora,

mozda je to pitanje i coveka. Potrudila bih se svakako, a cinjenica je - Kockica je u pravu - stvar mora biti dvosmerna. :cmok:
Ne kazem da je to uvek slucaj:(
Slazem se da nije sve u snajama, ali probaj da shvatis sta je muci, sta je propatila da se tako ponasa, navedi je da ti prica o sebi, da shvatis njen problem, pa ako ne ide, onda lepo vices - vazi, a ha, ok, udje-izadje i gotovo, svi zadovoljni:rumenko:
Mislim malo me je sramota, al ako bas ne ide a sve pokusas onda i to radi:rumenko:

Joj sreco moja ja njoj toliko klimam glavom da kad se vratimo ostanem da klimam glavom malo duzi period,iz navike pa me mm pita jel to neki tic nervoso kako bi rekli talijani!!!

nije ovo moja tema samo malo svratim da se divim i zavidim srecnicama koje nadju dobru svekrvu!
A probala ja sve da budemo dobre radi mm,zasluzio je al kad mi je i on rekao da o'ladim ja sva sretna prihvatila !:super:

Svaka cast dobrim svekrvama:klap: nadam se da cu ja jednog dana biti makar podnosljiva svekrva

Ja cu bar za sada biti tasta, i to ona kao super, a sve voli da ima pod kontrolom, vec vidim, ima siroma zet da mi bude dobar ko leb jer ako ga i ja i moj muz uvatimo - gotov je totalno:mafijas:
:hahaha:

Hahhahahah... joj bas tako nesto i ja razmisljam... verujem da ce mi cerku vise paziti muz i braniti je itd. A ako bude musko i dobijem neku snajku sponzorsu... :eek: gotova je! :otkacio: :otkacio: :otkacio:

Back