Добра стара времена :)

Зима: дугачки струкирани капути што пају по снегу, звонцаре које се заледе до колена (нико није имао ски-одело, ни ски панталоне), капе ''фантомке'' које смо сви одреда имали, рукавице које су се скориле од леда... И били смо напољу, на снегу, од јутра до касно увече...

Od svih stvari koje smo imali i radili u ta dobra stara vremena meni je nasjladje i najdraze bilo putovati uz pomoc prsta.Lijepo stanes,pruzis rukicu i stignes gdje te volja,bez straha od bilo cega i koga.Mislim da je danas nemoguce imati takvu slobodu.Da li su tada auta vozile sve neke fine i dobre cike ili se ja nisam znala bojati,pojma nemam.Sve bombonice,sokice,poni bicikle i ostalo jos ponekad mogu negdje da vidim,bar na slici,ali taj osjecaj potpune slobode ne mogu da osjetim.
Ja stopiram i dan danas. Stopiram i u 14h i u 2h noću. Naravno, radije mi stanu u prvom slučaju. Nikad se nisam plašio. Uglavnom stanu oni koji me znaju iz mog mesta, mada bilo je situacija da su mi stajali ljudi iz drugih gradova, a i stranci.
Ne plašim se, možda nisam svestan mogućih posledica, ali ne brinem mnogo.

Зима: дугачки струкирани капути што пају по снегу, звонцаре које се заледе до колена (нико није имао ски-одело, ни ски панталоне), капе ''фантомке'' које смо сви одреда имали, рукавице које су се скориле од леда... И били смо напољу, на снегу, од јутра до касно увече...
He he , na zvoncare sam i zaboravio . Evo mene u zvoncarama pre XYZ godina !
I kozna jakna jer sam bio bajker ( i sada sam )!
gJf0Es.jpg

У добра стара времена, Дача је био клинац и гледао нас ,,велике'' како се зезамо, а сад га третирам као моју генерацију.. :)

On se ne smatra tako. Bas mi se juce hvalio da je mlad kao rosa i to meni koja sam mladja pune dve godine od njega. Kakav prostakluk sa njegove strane. :)

:D :rumenko:
Hvala V., tvoje reci smatram komplimentom i svojevrsnim priznanjem da sam konacno i ja izasao iz puberteta. :)
I dan danas kad vas vidim srce mi zatreperi i uhvati me trema, jer lepo je znati da vi dvadesetogodisnjakinje obracate paznju na mene momcica. :rumenka: :)

@TEMA: Danira Nakic, Mara Lakic, Razija Mujanovic... i zezancija na terenu za basket. :lol: Kad bi neko od klinaca poentirao slavodobitno bi uzviknuo jedno od tih imena poistovecujuci se tako sa heroinama zenske kosarke... :zcepanje: One su nam bile veci idoli od pokojnog Drazena i ostalih kosarkasa. :lol:

Poslednja izmena:
Pa Daco ja sam se salila sa onim piletina. Bliza sam kornjaci nego piletini. :(
Za mene si "piletina" :), pa ja bre mogu da ti budem pionirski predvodnik. :D (To je, cini mi se, odvalio pokojni Dragan Nikitovic komentarisuci utakmicu SSSR - Jugoslavija, za vreme nekog prekida igre su se na terenu zatekli jedan pored drugog Arvidas Sabonis i nas Zeljko Obradovic i matori Nikita, isticuci razliku njihovih pojava, je konstatovao da bi Sabonis mogao Obradovicu da bude pionirski predvodnik. :lol:)
Nema razloga za paniku, dok nas pamcenje sluzi vitalni smo. :)

@TEMA: Tinejdzerski stajling, tipicni predstavnik Saša Lošić Loša, "lenjinovka" na glavi pod obavezno, vojnicke cizme JNA ili kanadjanke iz Borova, i "sirogojno" dzemperi... :zcepanje: I minijaturni bedzevi pank ili hevi metal grupa... :lol:

Back