Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
3 - 5 nisu nekvalifikovani radnici. Imaju diplomu ali bez nostrifikacije će stići na red možda 2022.
Noks 3-5 po starom su vec morali da se prebace po novom jer to stoji i na sajtu ambasade tj.njima su potrebni svi papiri po novom, tako da nema logike da oni cekaju sto godina taj stari termin po starom tj.po W.Balkan kad po novom fegu to ide veoma brzo brate moj,dakle nostrifikovana diploma i certifikat jezika za noks 3-5 je obavezan kako god.

Stari termini su poništeni i to stoji, ali W. Balkan je produžen do kraja 2023. godine i može i dalje da se dobije viza bez nostrifikacije i bez znanja nemačkog jezika, ali samo u teoriji, termine ne dodeljuju i pitanje je kada će dodeljivati.
Naravno brate moj da je produzen ali za sad samo na papiru,kako ce to izgledati u praksi niko nije optimista pre svega jer kljuc svega je da ce biti potrebna saglasnost sa biroa da ne postoji niko nekvalifikovan iz Nemacka pa cak i iz Eu na njihovom birou jer on ima prednost u odnosu na nas,sto je nemoguce da ne postoji,pa se svi pitaju jeli to opet samo zezanje sa nama kao i dosad sto je bilo sa tim noksom 1-2,juce je jedan lik koji ima lika u ambasadi na ovu temu rekao da je to samo kao neki predlog na papiru koji ce tesko zaziveti radi ove situacije,pa pogledaj kako izbrisase te stare termine,a sad kao cekaju da puste nove,tu neko nekog dobro brate moj.

Zdravo , jel zna neko ko je skoro predavao dokumente , gde stoji tamo da se trebaju pored orginala dostaviti I dve kopije tih dokumenta kao sto su (diploma, pasos, potvrda o jeziku ) , jel treba te kopije da se overava kod notara ili ne ?
Sve stoji u informatoru brate moj,ako nigde nije naglaseno da treba znaci da nije potrebno,sve sto treba overiti apostilom ili nesto drugo oni to naglase,samo prati informator i neces pogresiti.

Zdravo , jel zna neko ko je skoro predavao dokumente , gde stoji tamo da se trebaju pored orginala dostaviti I dve kopije tih dokumenta kao sto su (diploma, pasos, potvrda o jeziku ) , jel treba te kopije da se overava kod notara ili ne ?

Nista se ne overava kod notara, nosis sva dokumenta u originalu, cak i doplomu i original diplome i original prevoda na uvid. Bez brige :)

Ako ima koga hitno mi je da odgovori jos veceras . Sa obzirom da su prevodi od sudskog tumaca Orginal vezani koncem I stoji pecat to je tako . Pitanje je jel treba da se ove dve fotokopije isto vezuju kanapom od strane sudskog tumaca ili to samo da fotokopiram I spojim sam spajalicom ?
Fotikopiras samo,bitno je da imas to sad hoces li spajati spajalicom ili ne nije toliko bitno brate moj

Ljudi jel se dešava da zovu iz Nemačke ili iz ambasade u Beogradu da proveravaju preporuke iz firmi u kojima sam imao radni odnos?😀
Ako hoce naravno da mogu brate moj,ja kad sam potpisivao nekave formulare nebitno sad kakve,jasno je stajalo da sam saglasan sa tim da mogu da se vrse provere u institucijama kod nas a ako nisam saglasan da navedem razlog,tako da sve mogu brate moj to je samo jedan primer.

Mozda nekom pomogne , nemam pojma ko je lik samo sam naleteo na netu.
Screenshot_20201224-195452_Chrome.jpg

Mozda nekom pomogne , nemam pojma ko je lik samo sam naleteo na netu.Pogledajte prilog 824269
Ovakvih oglasa ima koliko hoces brate moj,pre bih rekao da je ovo navlakusa,kao agencija iz Hrvatska salje te u Svabiju ali si prijavljen u Hrvatskoj,pa tako moze i iz Srbije da se radi,ovo je vise za ljude bez mozga da im se izvuce koji dinar,prepun je net ovakvih idiotskih agencija i oglasa pogotovo sad u ovo vreme pandemije gde se ljudi lako upecaju.

Ovakvih oglasa ima koliko hoces brate moj,pre bih rekao da je ovo navlakusa,kao agencija iz Hrvatska salje te u Svabiju ali si prijavljen u Hrvatskoj,pa tako moze i iz Srbije da se radi,ovo je vise za ljude bez mozga da im se izvuce koji dinar,prepun je net ovakvih idiotskih agencija i oglasa pogotovo sad u ovo vreme pandemije gde se ljudi lako upecaju.
Ne znam kako ide ovo preko ovih agencija za trazenje posla , samo znam dva poznanika koji su otisli preko Hrvatske firme gde traze samo elektricare. Preko Srbije i nasih agencija za zaposljavanje , hmm nisam siguran da moze jer nismo u EU. Znam da moze preko detasmana, i to je vezano sa delatnoscu firme kojom se bavi i u Srbiji (npr. ako radi elektro radove , da ponudu na tender u Nemackoj i kad dobije posao iz te branse salje svoje ljude)ta odluka je na snazi jos od 80tih godina. Jel imas licno iskustvo ili nekog licno poznajes ko je lose prosao?

Ne znam kako ide ovo preko ovih agencija za trazenje posla , samo znam dva poznanika koji su otisli preko Hrvatske firme gde traze samo elektricare. Preko Srbije i nasih agencija za zaposljavanje , hmm nisam siguran da moze jer nismo u EU. Znam da moze preko detasmana, i to je vezano sa delatnoscu firme kojom se bavi i u Srbiji (npr. ako radi elektro radove , da ponudu na tender u Nemackoj i kad dobije posao iz te branse salje svoje ljude)ta odluka je na snazi jos od 80tih godina. Jel imas licno iskustvo ili nekog licno poznajes ko je lose prosao?
Sve je to polulegalno brate moj,salju te sa a1 obrazcem a nigde ne spominju vizu a bez vize ne mozes nigde raditi legalno sa Srpskim pasosem,a i da ti daju tu vizu u pasos opet si prijavljen u Hrvatskoj i ogranicen si sa radom u Nemackoj,to moze da bude i ok za ljude koji su bez druge solucije ali pod uslovom da pronadju pravog poslodavca,ali to je jedno veliko nista i vecina su lazni oglasi brate moj,ko hoce na primer putem oglasa da nadje zaposlenje u eu postoje legalni i donekle pouzdani sajtovi i kod nas i kod njih,mislim koja ce imalo normalna,stabilna firma postavljati po fejsu svoje oglase,naravno niti jedna,pa otidji samo na nas sajt infostudposlovi,tu imas sva legalna preduzeca iz Srbije i ako hoces da radis velike su sanse da ces odmah i naci bilo kakav posao,te firme sigurno neces po fejsu naci,brate moj.

Poslednja izmena:
Sve je to polulegalno brate moj,salju te sa a1 obrazcem a nigde ne spominju vizu a bez vize ne mozes nigde raditi legalno sa Srpskim pasosem,a i da ti daju tu vizu u pasos opet si prijavljen u Hrvatskoj i ogranicen si sa radom u Nemackoj,to moze da bude i ok za ljude koji su bez druge solucije ali pod uslovom da pronadju pravog poslodavca,ali to je jedno veliko nista i vecina su lazni oglasi brate moj,ko hoce na primer putem oglasa da nadje zaposlenje u eu postoje legalni i donekle pouzdani sajtovi i kod nas i kod njih,mislim koja ce imalo normalna,stabilna firma postavljati po fejsu svoje oglase,naravno niti jedna,pa otidji samo na nas sajt infostudposlovi,tu imas sva legalna preduzeca iz Srbije i ako hoces da radis velike su sanse da ces odmah i naci bilo kakav posao,te firme sigurno neces po fejsu naci,brate moj.
Druze , to sto pricas to je tvoje misljenje , ja te pitao jel imas licno iskustvo sa takvim firmama? Facebook je mocno sredstvo informisanja i reklamiranja i kao i svugde ima laznih oglasa, uzmi u trafici neki oglasnik , naci ces prevara koliko hoces. Znam dve velike nemacke firme koje zaposljavaju elektricare , vodoinstalatere , bravare i varioce (prva ima 2000 zaposlenih istara je 116 godina, i druga oko 15000 zaposlenih) daju oglase preko Facebooka jer nase zanatlije u globalu ne pricaju Nemacki. Tako da im ne vredi puno oglas na Nemackom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back