Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavljena je rampa na doseljavanje van EU, ko čeka termin ima da se načeka. Znam da zvučim kao cinik, ali je veća verovatnoća da će pre supružnik da ostane bez posla i vrati se nazad u Srbiju nego što će porodica da dobije vizu i dođe u Nemačku.
Hehe,sve zavisi jesi ucio i koju si skolu zavrsio,na primer plava karta ide bez problema i sada odmah se povede i porodica i nakon 18 meseci trajna dozvola,medicinari bez problema i sada takodje dobijaju vize i termine jer na pr.ako citas nemacke medije shvatices da im i u narednih 5 godina tj.fali ce 300.000 samo negovatelja tako da za neke nema brige,sad taj noks 1-2 je fakticki i odradio svoje jer i da dele ne moze se dobiti odobrenje od agencije za rad pa pazi stupanjem na snagu zakona 2016 otisao je nenormalan broj ljudi bez diplome i jezika onako samo sa ugovorom pa nije ni cuditi,vozace su ukopali sa b1, naravno ostala je jos strucna radna snaga i njih ce da biraju ko im treba,pa ko hoce nek kalkulira i ceka njegova stvar ,mislim nije niko toliki slepac ili idiot da ne moze sam sagledati situaciju i proceniti.
 
Da, ali koji procenat emigranata ide da radi u zdravstvu u Nemačkoj. Znam da domaći mediji vole da preuveličavaju "egzodus medicinara", ali udeo njih u ukupnoj emigraciji je zanemarljiv. Velika većina radi druge poslove.
Domace medije slabo citam ali znam da medicinari u ovom momentu dobijaju termine i vize u ambasadi veoma brzo,dokle ce to trajati vecno ne moze naravno ali sigurno jos dosta dugo.
 
Zna li neko kakva je trenutna situacija sa deljenjem termina po novom zakonu po ubrzanom postupku za strucno radnu snagu sa potpunim priznanjem diplome?
Video sam da se javio jedan IT strucnajk, odobrenje u Nemackoj mu izdato 17.08.2020, prijavio se na termin 24.8.2020. imao termin 1.9.2020, viza odobrena 8.9.2020.
Takodje je bilo par jos njih kojih se javilo da je sa nostrifikovanom diplomom dobilo termine za sledecu nedelju ali ne mogu da nadjem sada objave za vise detalja da napisem.
 
"Kod 40% svih zahteva za vizu nedostaju dokumenti relevantni za donošenje odluke. Kao rezultat toga, postupci za izdavanje viza su dugotrajni i zauzimaju značajne resurse kod nas. Iz tog razloga je prihvatanje kompletnih zahteva najefikasniji put za povećanje broja zahteva koji će se primiti i samim tim skratiti vreme čekanja na termin."

Još jedan izgovor da odbijaju ljude po ubrzanom postupku, bez razmatranja.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top