Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali već sam dobio od agencije za rad taj dokument, sad da li je plaćao taksu ili ne to ne znam, poslao im je ugovor i moju diplomu i oni su mu izdali taj vorabzustimmung. To sam dobio za par nedelja.
Da to je ok to si zavrsio,ali sad ako hoces ubrzani postupak mora poslodavac to da ti pokrene pa kad on zavrsi ti apliciras za novi termin pod opcijom ubrzani postupak a taj stari prvo storniras.

Dozvola može biti iz bilo koje zemlje EU/EEA, ne mora Nemačka.
Ja sam se registrovao jos 5.juna 2018 i nista a na upit koji sam slao pre mesec dana su mi odgovorili da ne storniram termin nego da cekam pa kad bude a b1 ti treba goethe,ocd ili telc to je jedino priznato u ambasadi.Tako da ni ja sam nemam pojma sta da radim jer su vozaci u vakumu izmedju starog i novog prijavljivanja nemas opciju da se nekako preregisteujes da bi islo brze,bar ja nisam nasao kako..

Pozdrav,
Imam nedoumicu. U informatoru za plavu kartu, kod minimalne bruto zarade postoje dva iznosa, 55.200e i 41.808e. Da li su oba iznosa za plavu kartu, tj da li za visokokvalifikovane odnosno visokoobrazovane nema te donje granice? U naslovu informatora su te tri kategorije - visokokvalifikovani, plava karta, visokoobrazovani, a ogranicenje plate pominju samo za plavu kartu. Malo mi je nejasno.

Pozdrav,
Imam nedoumicu. U informatoru za plavu kartu, kod minimalne bruto zarade postoje dva iznosa, 55.200e i 41.808e. Da li su oba iznosa za plavu kartu, tj da li za visokokvalifikovane odnosno visokoobrazovane nema te donje granice? U naslovu informatora su te tri kategorije - visokokvalifikovani, plava karta, visokoobrazovani, a ogranicenje plate pominju samo za plavu kartu. Malo mi je nejasno.
Da obadva iznosa su samo za plavu kartu stim da je drugi isnos predvidjen za deficitarna zanimanja tj.zanimanja koja im fale i zato je niza suma,za ostale te visokokvalifikovane kategorije to se ne odnosi.

Ali verovatno krace nego za spajanje porodice. Vagam sta nam je ciniti, kojim putem krenuti :)
Posto sad ambasada radi u minim.kapacitetu tj.skoro da i ne dele termine,kad pocnu da rade normalno trebalo bi brzo to da ide jer razlog je sto su skoro svima ubacili b1 certifikat jezika a noks 1-2 su skoro otpisali tj.ogranicili broj dozvola uz odobrenje agencije za rad,tako da ce mnogi odustati ili nece ispunjavati uslove da apliciraju i ne bih trebalo da bude toliko guzvi kao pre.

Posto sad ambasada radi u minim.kapacitetu tj.skoro da i ne dele termine,kad pocnu da rade normalno trebalo bi brzo to da ide jer razlog je sto su skoro svima ubacili b1 certifikat jezika a noks 1-2 su skoro otpisali tj.ogranicili broj dozvola uz odobrenje agencije za rad,tako da ce mnogi odustati ili nece ispunjavati uslove da apliciraju i ne bih trebalo da bude toliko guzvi kao pre.
Da ali pitanje je i koliko imas savesnih ljudi koji su odustali a pri tom taj termin stornirali.

Da ali pitanje je i koliko imas savesnih ljudi koji su odustali a pri tom taj termin stornirali.
Da sigurno retko ko jeste ali sistem funkcionise tako da ti emeil sa datumom termina dolazi pre na mesec i ako ga ne potvrdis 20-tak dana pre termina automotaski te blokiraju i prebacuju termin na drugog, tako da duze vreme ne mozes aplicitati za vizu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back