slavicaslavica
Početnik
- Poruka
- 2
javi se u agenciju evropa cula sam da su oni extra
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sajt anerkenungen.de, tu imas upute i grad tj.regiju gde ides raditi ne mozes napamet slati, oprilike to ide ovako 1.kopiju diplome sa apostilom overenu kod notara 2.kopija radne knjizice 3.izvod iz pio gde se jasno vidi radni staz 4.od poslodavca gde ste radili napise vam neku preporuku,referenc listu poslova(za posao koji radis nostrifikaciju) 5.na nemackim sajtovima konkurises za poziciju posla koji hoces raditi i to istampas 6.kopiju pasosa,7.ugovor ako ga imas,uglavnom to je to.Pitanje
Imam ponudu za posao Bravara Nemacka
Imam Srednju skolu, i radnog iskustva ,jezik a2 ...
Poslodavac hoce da pomogne u vezi Nostrifikacije diplome
Sta je potrebno od Dokumenata?
Da li je dovoljno da se prevede kod sudskog tumaca ?
hvala u napred
Pitanje
Imam ponudu za posao Bravara Nemacka
Imam Srednju skolu, i radnog iskustva ,jezik a2 ...
Poslodavac hoce da pomogne u vezi Nostrifikacije diplome
Sta je potrebno od Dokumenata?
Da li je dovoljno da se prevede kod sudskog tumaca ?
hvala u napred
Ne bi trebalo da prave problem.Imam pitanje:
Univerzitet u Beograda - Hemijski fakultet osnovne studije su H+ na anabinu.
Master studije, iz nekog razloga, za moj smer ni ne postoje na Anabin sajtu.
Mnogo mi je nelogicno, posto za fakultete iz Kg i NS na Anabinu postoje master smerovi i H+ su.
Hoce li mi praviti problem mozda u ambasadi?
Sava osiguranje mislim da je najjeftinije.Pozdrav svima dobio sam vizu treba mi osiguranje na 6 meseci cuo sam da u agenciji Evropa je najjeftinije molim vas znali neko njihov broj Hvala.
Dozvola može biti iz bilo koje zemlje EU/EEA, ne mora Nemačka.Kakva je situacija za profesionalne vozace? Vidim da je sada u informatoru razvrstano ko ima EU vozacku dozvolu i ko nema,zar nije i dalje moguce zameniti nasu za nemacku u roku od 6 meseci ili se mora ponovo tamo polagati? Pise da poslodavac mora da organizuje posao tako da u roku od 15 meseci se prodje obuka i zavrsi eu dozvola- Po tome mi ispada da mogu 15 meseci da vozim u Nemackoj, iako ne priznaju nasu vozacku nego moram da polazem za novu?! Upisao sam se za termin u februaru 2019,ne znam cemu da se nadam. Firma sa kojom imam ugovor (onakav kakav je trebao prosle godine) je i dalje zainteresovana ali ne znam sada sta ce biti sa time ako ne mogu normalno da radim nego moram na obuku... I jos jedno pitanje u vezi B1, da li se priznaje sa akademije Oxford jer vidim da imaju polaganje za Zertifikat-deutsch?
To mi ne menja nista kad imam srb dozvoluDozvola može biti iz bilo koje zemlje EU/EEA, ne mora Nemačka.
To i jeste problem, kad sam se ja prijavio za termin, nije se trazilo ni jedno ni drugo. U medjuvremenu se sve to promenilo a lista je ostala ista i velika vecina ljudi je u medjuvremenu odustala ili ne ispunjava te nove uslove, ali i dalje stoji na listi, tako da kada ponovo krenu da dodeljuju termine,dodeljivace ih i onima koji su odavno odustali od Nemacke i vec rade u nekim drugim zemljama ili ne ispunjavaju uslove i slicno... Kada si se ti prijavio za termin?Imam EU dozvolu, tacka 4a, glasi da ne treba poznavanje b1, ukoliko vozac poseduje EU vozacku. 4b je za vozace sa Srpskom vozackom. E sad, zivo me zanima, kad cu dobiti termin, posto sumnjam da ima mnogo vozaca koji konkurisu za vizu, sa B1 znanjem jezika ili EU vozackom.
Ma pre neki dan, ali cu sa firmom videti da mi urade ubrzani proces.To i jeste problem, kad sam se ja prijavio za termin, nije se trazilo ni jedno ni drugo. U medjuvremenu se sve to promenilo a lista je ostala ista i velika vecina ljudi je u medjuvremenu odustala ili ne ispunjava te nove uslove, ali i dalje stoji na listi, tako da kada ponovo krenu da dodeljuju termine,dodeljivace ih i onima koji su odavno odustali od Nemacke i vec rade u nekim drugim zemljama ili ne ispunjavaju uslove i slicno... Kada si se ti prijavio za termin?
Da li zna neko jel može da se sa Hrvatskom ili Slovenačkom vizom aplicira u Nemačkoj ambasadi u Ljubljana ili Zagrebu?Kakva je procedura oko toga?
Certifikat jezika je postao obavezan skoro za sve,koji nivo to mora vas poslodavac da proveri,sobzirom da ste visokokvalifikovani b1 bi trebao biti minimalni potreban nivo,ubrzani proces moze da se odradi za skoro sve kategorije radnih viza i taj proces prvo mora poslodavac za vas pokrene u Nemackoj da plati taksu i td.. i kad to on zavrsi aplicirate pod opcijom ubrzani postupak na sajtu ambasade.U razgovoru sam sa poslodavcima iz Nemacke. Sva je prilika da ce mi ponuditi manju cifru od limita za plavu kartu. Koje su mi opcije? Da se prijavim za visokokvalifikovane i da polozim B1? Da li postoji neka opcija da se izbegne B1 nivo jezika u tom slucaju?
Da li mogu oni da urade ubrzani proces i kako to funkcionise?
Certifikat jezika je postao obavezan za sve,koji nivo to mora vas poslodavac da proveri,sobzirom da ste visokokvalifikovani b1 bi trebao biti minimalni potreban nivo,ubrzani proces moze da se odradi za skoro sve kategorije radnih viza i taj proces prvo mora poslodavac za vas pokrene u Nemackoj da plati taksu i td.. i kad to on zavrsi aplicirate pod opcijom ubrzani postupak na sajtu ambasade.
Nije niti ce ikad biti,ta viza egzisitira na slican nacin duzi niz godina i tesko da ce kad biti i ukinuta,mogu samo povecavati minim.bruto zaradu.Plava karta jos uvek nije obavezana sertifikatom B1?
Kad pocnu da dele nadaj se brzom terminu, jer mnogi vozaci su radi tog b1 odustali ili ga uce.Imam EU dozvolu, tacka 4a, glasi da ne treba poznavanje b1, ukoliko vozac poseduje EU vozacku. 4b je za vozace sa Srpskom vozackom. E sad, zivo me zanima, kad cu dobiti termin, posto sumnjam da ima mnogo vozaca koji konkurisu za vizu, sa B1 znanjem jezika ili EU vozackom.
Imas pravo,uplati ti poslodavac taksu od 400e,pokrene postupak tamo i kad on zavrsi ti se prijavis na termin pod ubrzanim.Pozdrav svima, početkom jula sam se registrovao za termin plava karta/visokokvalifikovani, još uvek čekam. Međutim hteo sam da pitam da li neko zna možda na koga se konkretno odnosi kategorija ubrzani postupak za stručnu radnu snagu? Da li ja imam pravo da zatražim termin u toj kategoriji ako mi je diploma H+ u anabinu i ako sam od Bundesagentur fur Arbeit dobio Vorabzustimmung? Ili se to odnosi samo na one koji nostrifikuju diplomu?