Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko ima iskustva sa sledećim Da li se moze otići u EU na par dana od momenta kada su vam javili da ste dobili vizu a niste je još preuzeli, odnosno hoće li vam na granici praviti problem kada vide u računaru da imate odobrenu radnu dozvolu odnosno vizu a nemate vizu u pasošu?? Čula sam da prave pitanje na carini.
Mozete otici i na 3 meseca bez bilo kakve vize,kao turista.A naravno ne smete da radite bez radne vize.

I to je objavljeno više puta. Za vozače se čeka posebna uredba od 1.aprila koja je na usvajanju u Bundesrat-u. Vozači više nisu svrstani u stručnu radnu snagu, već u posebnu kategoriju sa sportistima, umetnicima itd. Do aprila ništa ne znamo
Pozdrav! Da li to znaci da onda informatori za prof.vozace,novi objavljeni,ne vaze? U njima pise potrebna dok.za vozace.

U delu na sajtu ambasade gde je pravilo za Z.Balkan tj.stari zakon pise da svako po starom mora obaviti nostrifikaciju tj.preporucuje se a za noks 1-2 nabaviti potrebnu saglosnst.
Zasto onda ti ljudi u opste i cekaju na stari termin,najbolje da ga storniraju i prijave se po novom i brze do termina jer su pravila ista za sve po ovome sto pise✔✔

Ja sam danas dobio termin u ambasadi u Sarajevu a poslao zahtjev 9.5.2018.
Na konacan termin znaci nosim dva potpisana i ispunjena zahtjeva za vizu između ostalog ali me buni to sto mi na mailu pise da obavezno koristim online zahtjev za vizu.Zanima me moram li ispuniti taj online zahtjev za vizu ili mogu slinuzi dokument,rucno popuniti,potpisati i odnijeti u Ambasadu na termin.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back