Pozdrav ljudi, da li je neko u skorije vreme dobio termin za spajanje porodice sa nemackim drzavljanom i koliko se ceka?
Hvala unapred na odgovorima
Hvala unapred na odgovorima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Takodje su izasli na sajtu ambasade i novi informatori po novom zakonu.Sada sam video na sajtu ambasade u delu Vize i ulazak u Nemacku da su podeljene kategorije zaposljavanje i spajanje porodice na stare i nove.
Ma da kako da ne,a ovi iz ambasade se ubise na sajtu razvrstavajuci nove informatore i razvrstavajuci kategorije, mislim za koga,mozda sami za sebe i onog ambasadora od neki dan sto prica,ali to su nasi ljudi od muve naprave medvjeda vec prvi dan zakona.Na fb grupama se pojavljuju informacije da su danas ljudi radnu vizu dobijali direkno u Nemackoj u Uredu za strance, upravo se vodi polemika da li je to tacna informacija ili nije pa videcemo.
Verovatno, stavili su sliku vize u pitanju je vizaMa da kako da ne,a ovi iz ambasade se ubise na sajtu razvrstavajuci nove informatore i razvrstavajuci kategorije, mislim za koga,mozda sami za sebe i onog ambasadora od neki dan sto prica,ali to su nasi ljudi od muve naprave medvjeda vec prvi dan zakona.
Neka nostrifikuje mada ces mu ti srediti vizu preko spajanja porodice, sada spajanje po novom za kvalifikovane ide brzo, a nostrifikaciju ce svakako morati da uradi i tamo da bi mogao da radi pa onda bolje da odradi odavde. Kursevi bilo koje vrste nikako nece biti priznati.Zdravo! Nova sam na forumu, pa mi ne zamerite ako na na pogrešnom mestu postvljam pitanje. Naime, predala sam papire za nostrifikaciju diplome medicinske sestre i naravno sada čekam. Ujedno me zanima za spajanje porodice kada bude trebalo. Moj suprug ima završenu školu za mesara, ali nikad nije radio u struci. Bez obzira na to zna taj posao. Pošto je novi zakon stupio na snagu, da li po vašem mišljenju on može da nostrifikuje tu diplomu, a da nema poslodavca? I da li će se ubuduće priznavali završeni kursevi za zavarivanje ili kurs za viljuškaristu? Hvala unapred!
Da li za nostrifikaciju isto šalje papire u Regierung gde sam i ja poslala svoje?Neka nostrifikuje mada ces mu ti srediti vizu preko spajanja porodice, sada spajanje po novom za kvalifikovane ide brzo, a nostrifikaciju ce svakako morati da uradi i tamo da bi mogao da radi pa onda bolje da odradi odavde. Kursevi bilo koje vrste nikako nece biti priznati.
To moze odmah da baci,ne sme raditi sa tim,moze na kurseve jezika da ide ili da se dosadjuje za to vreme po Svabiji.Verovatno, stavili su sliku vize u pitanju je viza
Fiktionsbescheinigung, sto je zapravo privremena viza.
Verovatno su mu i izdali zbog kursa jezika jer vec ide na njega, pa su oni lose protumacili da je u pitanju radna viza, cak kada su im skrenuli paznju da na slici pise da ne moze da radi ona je i dalje tvrdila da moze...To moze odmah da baci,ne sme raditi sa tim,moze na kurseve jezika da ide ili da se dosadjuje za to vreme po Svabiji.
Ma da kako da ne,a ovi iz ambasade se ubise na sajtu razvrstavajuci nove informatore i razvrstavajuci kategorije, mislim za koga,mozda sami za sebe i onog ambasadora od neki dan sto prica,ali to su nasi ljudi od muve naprave medvjeda vec prvi dan zakona.
Da ceka se po starom.medjutim nesto ne dele ili niko ne obijavljuje,ako imas certifikat jezika i nostrifikovanu diplomu prebaci se odmah po novom pre stizes,a u ostalom su nekom liku iz ambasade odgovorili ko je aplicirao po starom da i za njega vaze nova pravila,pa ti vidi kako ces.Zdravo ljudi vidim pisu u grupi na FB-u pa da Vas pitam. Ja sam istio tu blizu aplicirao sam za termin u Ambasadi Bg noks 3-5 31.5.18
Sta se desava ovo? Mi i dalje cekamo po starom ili kako? Ne treba da storniramo termin, pa blizu smo...! ?
Da imam sertifikat jezika ali nisam nostrifikovao diplomu.Da ceka se po starom.medjutim nesto ne dele ili niko ne obijavljuje,ako imas certifikat jezika i nostrifikovanu diplomu prebaci se odmah po novom pre stizes,a u ostalom su nekom liku iz ambasade odgovorili ko je aplicirao po starom da i za njega vaze nova pravila,pa ti vidi kako ces.
Ništa Enkoooooo!Jel bilo danas bilo kakve podele termina ?
Imas mogucnost ubrzanog procesa aplikacije za termin od nedavno,pre toga poslodavac u nemackoj ti to podnese taj ubrzani proces kod njihovih institucija,plati taksu od 410 evra plus nostrifikaciju tvoje diplome oko 200 do 700evra.To on sve kad odradi treba mu nekih 10 dana, ti onda zakazujes ubrzano termin u ambasadi i sve ukupno to se zavrsis i vizu za nekih 20 dana,posto uz to imas i certifikat jezika u ogromnom si plusu.Mozes da cekas i po starom trebalo bi kod tebe valjda da sve to prodje,malo je haoticna situacija ali to je to u sustini.Da imam sertifikat jezika ali nisam nostrifikovao diplomu.
Ajooj vise nisam pametan znaci odlepicu bukvalno. Gde sada da storniram, a tako sam blizu.
Meni dok se nostrifikuje diploma dok traje taj proces 3 meseca mogu tada dobiti termin.
SAVETUJTE ME LJUDI STA DA RADIM!![]()
17.5.2019.??e zdravo kolega, ja bas sutra krecem za Nemacku, zavarivac. Svi opsti noks 3-5 su zajedno u istom kosu mislim da su stigli do 17.5.
Da li ta nostrifikacija važi i za diplome koje ovde u Srbiji imaju Apostil pečat sa zadnje strane, ili samo moram da prevedem svoju diplomu za građevinskog limara?Imas mogucnost ubrzanog procesa aplikacije za termin od nedavno,pre toga poslodavac u nemackoj ti to podnese taj ubrzani proces kod njihovih institucija,plati taksu od 410 evra plus nostrifikaciju tvoje diplome oko 200 do 700evra.To on sve kad odradi treba mu nekih 10 dana, ti onda zakazujes ubrzano termin u ambasadi i sve ukupno to se zavrsis i vizu za nekih 20 dana,posto uz to imas i certifikat jezika u ogromnom si plusu.Mozes da cekas i po starom trebalo bi kod tebe valjda da sve to prodje,malo je haoticna situacija ali to je to u sustini.
Za sva strucna zanimanja pa i za to,samo prevedena diploma je naravno bezvredna.Da li ta nostrifikacija važi i za diplome koje ovde u Srbiji imaju Apostil pečat sa zadnje strane, ili samo moram da prevedem svoju diplomu za građevinskog limara?
Znači Apostil u svakom slučaju mora imati i ovde u Srbiji? Kada sam dobio diplomu overio sam je sa Apostilom, jer su mi rekli da je onda priznata i u inostranstvu. Znači slagali su meZa sva strucna zanimanja pa i za to,samo prevedena diploma je naravno bezvredna.