Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači Apostil u svakom slučaju mora imati i ovde u Srbiji? Kada sam dobio diplomu overio sam je sa Apostilom, jer su mi rekli da je onda priznata i u inostranstvu. Znači slagali su me 🤔? Da li da je prvo ovde prevedem sa obe strane, pa da je šaljem za Nemačku na nostrifikaciju?
Pa brate to su osnovne stvari,sad da ti drzim predavanja o apostil pecactu smesno je malo uguglaj,znaci apostil dobijas u opstini gde si zavrsio skolu,kad ti to udare na diplomu odneses je kod sudskog tumaca i prevedes sve to,onda odneses kod notara da ti overi to i tek onda saljes to overno u Nemacku na nostrifikaciju,orginalni dokumenti se nigde ne salju.

Pa brate to su osnovne stvari,sad da ti drzim predavanja o apostil pecactu smesno je malo uguglaj,znaci apostil dobijas u opstini gde si zavrsio skolu,kad ti to udare na diplomu odneses je kod sudskog tumaca i prevedes sve to,onda odneses kod notara da ti overi to i tek onda saljes to overno u Nemacku na nostrifikaciju,orginalni dokumenti se nigde ne salju.
Hvala puno

Meni je poslodavac internacionalna kompanija gde je sluzbeni jezik Engleski, da li ce mi traziti sertifikat za Nemacki? Ja se iskreno nadam da ne
Sto se ambasade tice oni su se ogradili za jezik i nije ih izgleda ni briga,oni imaju minimalan uticaj na vizu,zato su napisali na sajtu da se u vezi certifikata jezika obratite molbom instituciji zaduzenoj za nostrifikaciju diplome ili poslodavcu da provere i kazu koji je to nivo jezika potreban za vas posao.To su uradili iz razloga da kad posalje ambasade vase dokumente na obradu na institucije u Nemackoj da vam ne bi iz nedostavljanja potrebnog certifikata jezika oborili vizu u Nemackoj.Imajuci u vidu vas slucaj mozda je potrebno da firma samo napise da je engleski sluzbeni jezik u firmi i no problem.

Pozdrav svima!
Ukratko o mom slucaju:Prijavio sam se 04.08.2018 za termin -NOKS 1-2.Ali,kao sto vidimo,tu stvari ne idu kako treba.Razmisljam o ovoj skupljoj i tezoj varijanti - nostrifikacija zanata (3 godine srednje) u kome i imam oko 7 godina radnog iskustva u radnoj knjizici.
E sada,cujem pricu od nekih da za nostrifikaciju primaju samo dokumenta overena od sudskih tumaca u Nemackoj?Da li ima neko kakvih pouzdanih informacija?

Pozdrav svima!
Ukratko o mom slucaju:Prijavio sam se 04.08.2018 za termin -NOKS 1-2.Ali,kao sto vidimo,tu stvari ne idu kako treba.Razmisljam o ovoj skupljoj i tezoj varijanti - nostrifikacija zanata (3 godine srednje) u kome i imam oko 7 godina radnog iskustva u radnoj knjizici.
E sada,cujem pricu od nekih da za nostrifikaciju primaju samo dokumenta overena od sudskih tumaca u Nemackoj?Da li ima neko kakvih pouzdanih informacija?
Ne mogu brate vise da obijasnjavam smorio sam se na ovoj strranici,pisano je o svemu ovome vise puta i sve se zna ko prati.
Danas je moj srecan dan jer mi je stiglo odobrenje radne dozvole za Svedsku grad Malme,predao brate u januaru ove godine i vec sve gotovo,za Nemacku cekam termin od 2018 ko budala u ludackoj kosulji i ne doceka.Mozda i bolje jer u Nemackoj sad crncis ko magarac da bi preziveo a ne zivo,nije to vise to.
Tako da je ovo bio moj polednji post na ovu temu a bilo ih je blizu 300.Srecno

Poslednja izmena:
Ne mogu brate vise da obijasnjavam smorio sam se na ovoj strranici,pisano je o svemu ovome vise puta i sve se zna ko prati.
Danas je moj srecan dan jer mi je stiglo odobrenje radne dozvole za Svedsku grad Malme,predao brate u januaru ove godine i vec sve gotovo,za Nemacku cekam termin od 2018 ko budala u ludackoj kosulji i ne doceka.Mozda i bolje jer u Nemackoj sad crncis ko magarac da bi preziveo a ne zivo,nije to vise to.
Sta odes da radis, u kojoj struci?

Znači Apostil u svakom slučaju mora imati i ovde u Srbiji? Kada sam dobio diplomu overio sam je sa Apostilom, jer su mi rekli da je onda priznata i u inostranstvu. Znači slagali su me 🤔? Da li da je prvo ovde prevedem sa obe strane, pa da je šaljem za Nemačku na nostrifikaciju?
Ja sam pre dve godine stavio prvo apostil pecat u sudu kojem pripada opstina gde je zavrsena skola i dobijena diploma na koju se stavlja apostil, zatim mi sudski tumac preveo i diplomu i u apostil. To mi je trebalo samo za ambasadu nisam imao obavezu da nostrifikujem diplomu. Stavljanje apostila svakako nije isto sto i nostrifikacija. Sto se tice prevodjenja dokumenata koje cete slati za nostrfikaciju prvo se raspitajte u sluzbi gde cete slati dokumenta za nostrifikaciju, koji prevodi su priznati u nekim pokrajinama su priznati svi nasi prevodi a u nekima traze sa Eu pecatom,ti prevodioci postoje i kod nas i u Nemackoj, bolje se raspitajte gde treba da uradite prevod da ne bi davali dzabe novac.

Pozdrav svima!
Nerviranje ne pomaze.Sa srecom u Svedskoj!I ja bih isao da imam kuda,ali nikoga nigde od blizih nemam ko bi me "pogurao".Obaveze,posao,porodica - premoscavanje od danas do sutra,pa nisam ni pratio ovaj forum.Prijavio se za termin,rekao ljudima za najvise 10 meseci cu imati neku konkretnu informaciju.Proslo 10 meseci,nista se nije dogodilo.Sada i kada bih imao termin morao bih izbunariti bilo kakav ugovor sa bilo kim.
I izgleda da se ovo mora prevoditi kod njihovih:
https://injob.rs/prevodenje/

Sve najbolje.🖐🖐

Mislim da si pravilno postupio jer nemci nisu ispostovali ono sto su obecali u konzulatu , samo lazu ljude .Sad moras platiti dodatno za jos neke stvari i samo ti prave probleme . Pritom plata u nemackoj nije neka .
Nego reci nam jel komplikovano oko dokumentacije u Svedskoj da i mi odemo i spasimo se muka ? Jel treba da se polaze njihov jezik ili je engleski dovoljan za vizu ?
I ja planiram da apliciram za svedsku jer cekam kod ovih nacista jos od 2018 i samo lazu
Srecno ti bilo tamo u Svedskoj

Lik sve obijasnio,certifikat jezika minimum A2 i nostrifikovana diploma,treba to ispuniti pa tek onda aplicirati za termin,mnogi ce od ovog odustati,lik obijasnio da je stari zakon milion puta bio povoljniji za nas i upravo skroz,sto rekao kad se ovo sve procuje u Kini,Vijetnamu itdd.bice opsti kolaps pa ce se za nostrifikaciju cekati kao do sad na termin. Ovo je je sasvim OK za onog ko je dosad sve zavrsio a verujem da je takvi siguno mali broj,za ostale nimalo laka situacija.

Lik sve obijasnio,certifikat jezika minimum A2 i nostrifikovana diploma,treba to ispuniti pa tek onda aplicirati za termin,mnogi ce od ovog odustati,lik obijasnio da je stari zakon milion puta bio povoljniji za nas i upravo skroz,sto rekao kad se ovo sve procuje u Kini,Vijetnamu itdd.bice opsti kolaps pa ce se za nostrifikaciju cekati kao do sad na termin. Ovo je je sasvim OK za onog ko je dosad sve zavrsio a verujem da je takvi siguno mali broj,za ostale nimalo laka situacija.
Objasnio sve i dao odgovore na pitanja koja se vrte svaki dan po 50 puta

Slazem se,i ja sam dva puta slusao i nigde ne cuh ni jednu informaciju za vozace,da nam traze sertifikat o polozenom A2 ok,ali sta mi da nostrifikijemo pobogu.
I to je objavljeno više puta. Za vozače se čeka posebna uredba od 1.aprila koja je na usvajanju u Bundesrat-u. Vozači više nisu svrstani u stručnu radnu snagu, već u posebnu kategoriju sa sportistima, umetnicima itd. Do aprila ništa ne znamo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back