Aplikacija za termin za spajanje porodice po novom 14.01, malopre mejl za termin 16.03. Dočekasmo napokon!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Informacija je prosledjena uz navodjenje izvora i iz najbolje namere, a da li je tacna ili nije ne moze niko od nas proveriti, kao sto i ovu Vasu informaciju ne mozemo proveriti. Izvinjavam se ukoliko je bilo kome moja informacija naskodila, sto se mene tice, svaka informacija je dobro dosla, jer na kraju krajeva na svakom od nas ostaje da prosudimo sta je tacno a sta nije i da li nam je neka informacija korisna ili ne.Postovanje za chlanove ovog foruma, juche nije bilo podele rermina po starom za spajanje porodice, preneli su informaciju sa drugih fb grupa, najbolje da objavljujemo samo proverene informacije da ne zamlacujemo jedni druge.
Aplikacija za termin za spajanje porodice po novom 14.01, malopre mejl za termin 16.03. Dočekasmo napokon!
Dovoljno je,jedino za plavu kartu plata igra ulogu.Jesi pronasao diplomu na anabinu i koji status ima,ali posto su strukovne studije predpostavljam da ima status +/- ,i trebo bi poslati pre termina diplomu na procenu u Bohn ako to vec do sada nisi uradio.Pozdrav ljudi, da li neko zna kolika je minimalna satnica Strukovnog inzenjera, NOKS 6-8 Visokoobrazovani, Visoka elektrotehnicka skola skola je u pitanju?
Za mesto Stuttgart. Ja imam ugovor sa pocetnom platom 3000 bruto mesecno. Da li je to dovoljno?
Hvala bas tako H+/- mi je na ANABINU i vec sam odradio ekvivalenciju diplome u Bonnu. I ja se nadam da ce biti dovoljna ova plata za pocetakDovoljno je,jedino za plavu kartu plata igra ulogu.Jesi pronasao diplomu na anabinu i koji status ima,ali posto su strukovne studije predpostavljam da ima status +/- ,i trebo bi poslati pre termina diplomu na procenu u Bohn ako to vec do sada nisi uradio.
Plata ti je iskreno dosta niska za nekoga sa ovim kvalifikacijama, a Sttutgart nije jeftin grad. Ne znam u kojoj si poreskoj klasi (tj da li si ozenjen, imas dece i slicno) ali bice ti malo cupavo da nadjes stan. ali polako, sredi se sve...Hvala bas tako H+/- mi je na ANABINU i vec sam odradio ekvivalenciju diplome u Bonnu. I ja se nadam da ce biti dovoljna ova plata za pocetak
Ne treba vise taj zustimmung,to je trebalo pre davno,moli se samo da ti odobre vizu za pomocnika za bausteli jer dele uveliko odbijenice za nekvalifikovane,kao ima i kod njih takvi na birou,obrati paznju i na ugovor jer to je drugo za sta mogu da te odbiju tj.satnica.pozzPozdrav ljudi.
Ja sam aplicirao za radnu vizu po starom zakonu 9.5.2018 preko ambasade u Sarajevu.
Uskoro ocekujem termin,dobio sam ugovor od poslodavca.Kada sam pitao poslodavca da mi sredi Zustimmung rekao je da ne zna sta je to.Zanima me da li je potreban Zustimmumg po starom zakonu i da li je obavezan.Posao je na bausteli.
Nadam se da ce neko imati korisnu informaciju,unaprijed zahvaljujem.
Hvala na odgovoru.Ne treba vise taj zustimmung,to je trebalo pre davno,moli se samo da ti odobre vizu za pomocnika za bausteli jer dele uveliko odbijenice za nekvalifikovane,kao ima i kod njih takvi na birou,obrati paznju i na ugovor jer to je drugo za sta mogu da te odbiju tj.satnica.pozz
On ide u mesto pored Stuttgarta pa ce mu biti lakse za stan,stanovi jesu tu skupi i veoma tesko za naci.Ali iskreno Stuttgart je dobar,ima dosta nasih,ima cak i Srpska crkva i razna udruzenja,ima nasih lokala i to u samom centru grada,vredi otici u Stuugart u svakom smislu,iskreno u Stuttgartu se osecas kao da si u Srbiji i dovoljno je reci glavni grad pokrajine Baden Wurttemberg.Plata ti je iskreno dosta niska za nekoga sa ovim kvalifikacijama, a Sttutgart nije jeftin grad. Ne znam u kojoj si poreskoj klasi (tj da li si ozenjen, imas dece i slicno) ali bice ti malo cupavo da nadjes stan. ali polako, sredi se sve...
Ako si vec u Nemackoj i hoces da radis taj drugi posao koji spada pod noks 3-5 trebalo bi ta nostrifikujes tu svoju srednjoskolsku diplomu da bi radio taj drugi posao,onda ne bi trebao da imas problem,ali ipak raspitaj se u auslandbehorde jer si jedinstven slucaj,jer i u ambasadi se vise ne mozes prijaviti za termin za kv zanimanje bez nostrifikacije.Interesuje me da li mogu promeniti svoju vizu , sadasnju plavu kartu koja mi traje do aprila sledece godine 2021, promeniti na obicnu vizu NOKS 3-5 , zato sto sa njom mogu lakse naci posao. Ostao sam tamo bez posla i pokusavao sam pronaci posao ali bezuspesno sa plavom kartom jer poslodavcima u Nemackoj gde god sam zvao je cifra od 3500 eura brutto bila previsoka . Imao sam brdo ponuda u firmama ali sa srednjom strucnom spremom. Moze li mi sada to trazenje nove vize napraviti problem imajuci u vidu da samvec trazio plavu kartu. Ja sam inace tamo otisao ne sa nekim preterano velikim prakticnim iskustvom . Ima li neko slicno iskustvo i bio bi veoma zahvalan na odgovoru.
Je li u pitanju IT struka?Pozdrav ljudi, da li neko zna kolika je minimalna satnica Strukovnog inzenjera, NOKS 6-8 Visokoobrazovani, Visoka elektrotehnicka skola skola je u pitanju?
Za mesto Stuttgart. Ja imam ugovor sa pocetnom platom 3000 bruto mesecno. Da li je to dovoljno?
Hvala puno na odgovoru.Ja sam bio tamo jedno vreme ali posto nisam vise mogao ostati zbog finansija morao sam se vratiti .Tamo sam se odjavio. Ja sam preveo kod sudskog tumaca diplomu i imam apostil na njoj . Kako ide procedura kome moram preko meila da posaljem moju diplomu srednje skole ?Hvala unapred na odgovoru.Ako si vec u Nemackoj i hoces da radis taj drugi posao koji spada pod noks 3-5 trebalo bi ta nostrifikujes tu svoju srednjoskolsku diplomu da bi radio taj drugi posao,onda ne bi trebao da imas problem,ali ipak raspitaj se u auslandbehorde jer si jedinstven slucaj,jer i u ambasadi se vise ne mozes prijaviti za termin za kv zanimanje bez nostrifikacije.
Ma kakvog meila,moras prvo poslati diplomu na nostrifikaciju u regiju gde planiras ici raditi,sve upute imas na sajtu anerkenungen in de,posto si se vratio ne verujem da mozes ista uraditi osim da se sad od prvog marta prijavis po novom zakonu na termin za zanimanje za koju imas diplomu,ali pre toga nostrifikacija diplome mora da se odradi i to traje minimum 3 meseca.Hvala puno na odgovoru.Ja sam bio tamo jedno vreme ali posto nisam vise mogao ostati zbog finansija morao sam se vratiti .Tamo sam se odjavio. Ja sam preveo kod sudskog tumaca diplomu i imam apostil na njoj . Kako ide procedura kome moram preko meila da posaljem moju diplomu srednje skole ?Hvala unapred na odgovoru.