Mirna.Nemirna
Početnik
- Poruka
- 3
I mene zanima isto. Mogli bismo malo oživiti ovu temu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za plavu kartu je potrebno samo doneti na termin odstampano sa sajta anabina da ti diploma ima status+,ukoliko ima status+/- tad je potrebno poslati diplomu na procenu,to ti pise i u informatoru.Dobar dan, zanima me da li je potrebna nostrifikacija diplome ukoliko sam vec nasao poslodavca? plava karta, noks 6-8.
I ako sam vec potpisao ugovor sa nemackim poslodavcem? I da li mislis na fakultet ako ima status +? Hvala na odgovoru dadoda!Za plavu kartu je potrebno samo doneti na termin odstampano sa sajta anabina da ti diploma ima status+,ukoliko ima status+/- tad je potrebno poslati diplomu na procenu.
Da fakultet tj.ustanova gde si studirao i diploma moraju imati status +,a ugovor nema veze mozes ga potpisati kad hoces.I ako sam vec potpisao ugovor sa nemackim poslodavcem? I da li mislis na fakultet ako ima status +? Hvala na odgovoru dadoda!
Prekvalifikacija. Dekorater zidnih površina. 3.stepenJa imam i sertifikat iz drzavne skole u trajanju od nekoliko meseci i oko 300h prakse, moler je u pitanju.
Oni po novom traze diplomu srednje za tu struku, a kod nas ta skola u trajanju od 3 god zapravo i ne postoji.
Tako da ne znam sta da se radi
A koliko traje ta prekvalifikacija?Prekvalifikacija. Dekorater zidnih površina. 3.stepen
Pre svega, hvala mnogo na odgovoru i na informacijama koje mi dosta znace. Zelim vam mnogooo srece i bila bih vam zahvalna, kada biste mi javili kako ste prosli, ukoliko se setite.Naravno i ja cu vama ukoliko kroz sve to prodjem pre vas. Pozdrav
![]()
E Hvala puno na odgovoru, 2.4.2018... dakle jos tri nedelje do mog termina...mada to ce biti, ako bude za tri godineInače zadnja podela noks 1-2 je bila za one koji su aplicirali 18.03.2018.
Da li su delili spajanje porodice po novom ove nedelje? Jel ima neko neke informacije vezano za to?
Par meseciA koliko traje ta prekvalifikacija?
3 godine verovatno?
Pa jeli moguće Djuro76 da su medicinari po starom stigli do tog datuma?Moguće da se stvara prazan prostor zbog storniranih termina! Onda možda i izguraju ko je po starom aplicirao do kraja godine. Da je da krenu i noks1-2 i spajanje porodice.Danas se terminom pohvalio samo neko od medicinara 3-5. Aplikacija 02.11.2018.
Djuro76 dali ce od 1. marta poceti da izdaju Zustimmung za vozace?Danas se terminom pohvalio samo neko od medicinara 3-5. Aplikacija 02.11.2018.
Trenutno je posebna verzija zakona za vozače na usvajanju u Bundesrat-u. Ni službenici još ne znaju kako će izgledati ali definitivno će nešto promenitiDjuro76 dali ce od 1. marta poceti da izdaju Zustimmung za vozace?
Kod njih se to ne gleda tako.Kad saljes diplomu na nostrifikaciju moras vec unapred da znas koji posao ti hoces da radis tj.za koji si posao konkurisao u Nemackoj i to im saljes i onda im pored diplome saljes godine iskustva precizno u toj struci ,certifikate,cv itd..dalje sta jos traze ima na anerkenung in de.Jer ako posaljes samo onako diplomu kao dokument nista neces uraditi.Mala pomoć oko pretrage moje srednje škole. Završio sam tehničku školu smer je "tehničar obezbedjenja" a obrazovni profil ekonomija pravi i administracija pa ne znam tačno kako da tražim na sajtu moju struku? Inače kroz obrazovanje sam imao predmete i vezane za zaštitu na radu, zaštitu od požara, obezbedjenje imovine i pravne predmete. Bukvalno kombinacije nekoliko škola. Hvala unapred
Na sajtu https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/de/ možete naći sve info a diploma u svakom slučaju mora na nostrifikacijuPozdrav ljudi, zna li neko treba mi za prijatelja, zavrsio je 3 god dekorater zidnih povrsina ili ti moler na nasem.
Kako da proveri da li je diploma priznata, kako da ukuca taj naziv i gde?
Hvala