Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad prodje 5 godina po starom zakonu i 4 po novom zakonu tad dobijate trajnu boravisnu dozvolu u Nemackoj i ne moze vam niko nista.Sve do tad pri produzavanju vize moze da se desi ali retko da za to zanimanje sto vi radite prostro receno postane preoptereceno njihovim radnicima Nemcima na biro i tad vas mogu vratiti,nedavno se desio jedan slucaj da nas covek nije mogao iz tog razloga produziti vizu i morao se vratiti i sve mu propalo.

Ukoliko se ima sertifikat o obucenom zanatu, trajanje 3 meseca, da li to moze da se salje na nostrifikaciju, da li moze da prodje po novom zakonu?

pozdrav
Ma kakvi to,potrebno je minimum tri godine srednje skole,ili ako mozete da dokazete iskustvo u toj struci koje bas treba da bude dosta godina mozda vas puste i sa tim certifikatom,godine iskustva u toj struci koju idete da radite su medju najbitnjim faktorom pored diplome da bi se uspesno sprovela nostrifikacija.

Poslednja izmena:
Ma kakvi to,potrebno je minimum tri godine srednje skole,ili ako mozete da dokazete iskustvo u toj struci koje bas treba da bude dosta godina mozda vas puste i sa tim certifikatom,godine iskustva u toj struci koju idete da radite su medju najbitnjim faktorom pored diplome da bi se uspesno sprovela nostrifikacija.
A jel priznata srednja strucna od 3 godine ali privatna?

Ljudi dragi, moj suprug je predao za termin pocetkom septembra 2018.jos uvek nista, naravno. Danas smo popunili zahtev za custimung, ali koliko vidim od toga nema nista, citajuci vase komentare. U agenciji preko koje smo predali za termin su nam rekli da je otisla jedna grupa ljudi sa custimungom, ali grupa, pojedinacno kazu da jos niko nije doneo...

A jel priznata srednja strucna od 3 godine ali privatna?
Ko ce to znati,kad posaljes diplomu uz to moras dokazati iskljucivo godine staza u toj struci sto ides raditii ,prakse,iskustva,fond casova itd..i tek na osnovu te procene Svabo ti nostrifikuje diplomu,ti mozes poslati na primer diplomu iz drzavane srednje skole ali ako nemas ni dana rada u toj oblasti onda ides na dodatne casove,svata nesto, itdd.
Nije to jednostavno nostrifikivati radi razlike u njihivom sistemu skolstva,na kraju moras platiti uspela ili ne uspela nostrifikacija isto ti se pise.

Ako moze savet, dobio sam ponudu za posao, vozac-monter. Sta mi treba jos od dokumenata da bi podneo zahtev za termin. Nisam upucen u desavanja posto mi je iznenada iskrsao posao. Svaka pomoc dobrodosla, unapred hvala.
Kakvo je to zanimanje,detaljniji opis posla ako moze.Ako si vozac sa b kategorijom i recimo monter namestaja to ti je nekvalifikovano zanimanje i sa tim je gotovo ne moze vise da se ide.Ima i dalje opcija na sajtu za nekvalifikovana zanimanja da se aplicira ali uzalud to samo formalno stoji tamo.

Poslednja izmena:
Vozac c kategorije, firma za puteve, montaza znakova i sl.
Za vozace trenutno ne moze da se aplicira,uveli su novinu na sajtu ambasade da treba nekakav zustimung koji do sad niko nije nabavijo.Sacekaj prvi mart pa vidi sta ce biti strartom novog zakona.Ta kategorija C nisam siguran da li spada u profesionalne vozace ili treba i E,jer samo se primaju od prvog marta profesionalci sa nekim novinama koje ce biti dosta nepovoljne
Konsultuj se sa clanom djurom on je vozac,posalji mu poruku privatnu tu je stranica unazad pa vidi da li to moze sto si ti zamislo ali ja misilm tesko.Opsti je haos

Za vozace trenutno ne moze da se aplicira,uveli su novinu na sajtu ambasade da treba nekakav zustimung koji do sad niko nije nabavijo.Sacekaj prvi mart pa vidi sta ce biti strartom novog zakona.Ta kategorija C nisam siguran da li spada u profesionalne vozace ili treba i E,jer samo se primaju od prvog marta profesionalci sa nekim novinama koje ce biti dosta nepovoljne
Konsultuj se sa clanom djurom on je vozac,posalji mu poruku privatnu tu je stranica unazad pa vidi da li to moze sto si ti zamislo ali ja misilm tesko.Opsti je haos
I sa C kategorijom je profesionalni vozač. Naravno potreban je i COD95. Ali sad trenutno bez Zustimmung-a ne može aplicirati. Sve je stalo i svi čekaju taj 1.mart

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back