Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po starom zakonu ces tesko stici.Da bi se prijavijo po novom moras prvo nostrifikovati diplomu.Savet nostrifikuj diplomu,sacekaj da startuje novi zakon,onda storniras termin po starom i prijavis se po novom zakonu.

Ja sam danas zvao ambasadu oni mi kazu da svi koji su se registrovali po starom da ce dobiti termine.
Kaze zena da ovo sto pricate na forumu su gluposti i kaze nek vam onda ti sa foruma daju vizu.
Mislim odakle nekom ta ideja da kaze e kao vazi do 31.12.2020. i svi koji su se registrovali po starom nece dobiti koji ne stignu do tad.

Malo si pobrkao termine. po Eu se moze putovati sa nasim pasosem 90 dana turisticki, i ne smes da budes zaposlen jer nemas taj tip vize. Nemacka PLAVA KARTA je tip boravisne/radne vize i traje 4 godine, s tim da se posle toga produzava trajno (posle 33 meseca moze da se trazi trajni boravak, a ukoliko imas B1 nemacki, posle 21 meseca). Ako imas plavu kartu i legalno si zaposlen, za firmu mozes da obavljas posao gde god to poslodavac zahteva.

U prevodu, imas plavu kartu - imas pravo da radis i sve kao i svaki nemac, osim da glasas.

Poslao sam upit Ausländerbehörde.. problem je što mi svako nešto drugo odgovori. Ovo je njihov odgovor:
Die Blaue Karte EU berechtigt als langfristiger nationaler deutscher Aufenthaltstitel grundsätzlich zur visumsfreien Einreise in die sog. Schengen-Staaten für Aufenthalte von bis zu 90 Tagen. Damit verbunden sind grundsätzlich allerdings nur touristische Zwecke (Besuch von Bekannten, Freunden und Verwandten sowie Urlaub). Eine Erwerbstätigkeit ist in der Regel nicht gestattet.

Ja sam danas zvao ambasadu oni mi kazu da svi koji su se registrovali po starom da ce dobiti termine.
Kaze zena da ovo sto pricate na forumu su gluposti i kaze nek vam onda ti sa foruma daju vizu.
Mislim odakle nekom ta ideja da kaze e kao vazi do 31.12.2020. i svi koji su se registrovali po starom nece dobiti koji ne stignu do tad.
Hehe pa sama ambasada je izdala na svom sajtu saopstenje gde pise da ce se termini deliti dokle traje Uredba a to je do 31.12.2020.To nije sa nikakvog forma,tad je kraj za stari zakon,razlikuj pojam dodela termina i apliciranje za termim,ustvari ti ako hoces cekaj i posle toga mozda ce ti biti lakse,jer ko se danas prijavi za noks 1-2 stigao bih negde 2027 na termin😅.

Hehe pa sama ambasada je izdala na svom sajtu saopstenje gde pise da ce se termini deliti dokle traje Uredba a to je do 31.12.2020.To nije sa nikakvog forma,tad je kraj za stari zakon,razlikuj pojam dodela termina i apliciranje za termim,ustvari ti ako hoces cekaj i posle toga mozda ce ti biti lakse,jer ko se danas prijavi za noks 1-2 stigao bih negde 2027 na termin😅.
Sta ljudima nece pasti na pamet. Kao on zvao ambasadu a njima je mrsko da se jave na telefon a tek da mu daju takvo obavestenje...
Nego stvarno bi bilo fer da produze zakon 26.2 zapadni Balkan i posle 2020. i da obrade sve zahteve podnete do tad. Ali mislim da je mogucnost toga manja od 1%

Sta ljudima nece pasti na pamet. Kao on zvao ambasadu a njima je mrsko da se jave na telefon a tek da mu daju takvo obavestenje...
Nego stvarno bi bilo fer da produze zakon 26.2 zapadni Balkan i posle 2020. i da obrade sve zahteve podnete do tad. Ali mislim da je mogucnost toga manja od 1%
Ne vredi vise pisati ima saopstenje na zvanicnom sajtu ambasade i opet covek ne veruje,sta da mu radis pustis ga neka ceka i posle tog datuma otkud znam mozda ce se bolje osecati mozda ga bog pogleda pa ga pozovu 2026.

Pa jeste. I ja isto to mislim, eto uzeo si mi slova sa tastature... FDDD

Pa jeste. I ja isto to mislim, eto uzeo si mi slova sa tastature... FDDD
Pazi da je fer ne bih noks 1-2 delili za februar 2018 vec preko pola godine to je smesno i zalosno,jednostavno to nije do ambasade vec do samih Nemaca sto je ocigledno jer imaju svoje kvote koliko mogu uvesti ljudi iz no Eu zemalja,oni to da hoce mogli bi brzo resiti jer su poznati da za sve imaju resenje ali jednostavno nece pogotovo nece vise nekvalifikovane tj.noks1-2,i na kraju su se ogradili na sajtu gde su napisali da se termini dele dokle traje uredba 31.12.2020 i to je kraj za stari zakon.

Pazi da je fer ne bih noks 1-2 delili za februar 2018 vec preko pola godine to je smesno i zalosno,jednostavno to nije do ambasade vec do samih Nemaca sto je ocigledno jer imaju svoje kvote koliko mogu uvesti ljudi iz no Eu zemalja,oni to da hoce mogli bi brzo resiti jer su poznati da za sve imaju resenje ali jednostavno nece pogotovo nece vise nekvalifikovane tj.noks1-2,i na kraju su se ogradili na sajtu gde su napisali da se termini dele dokle traje uredba 31.12.2020 i to je kraj za stari zakon.

Eto i ti si mi uzeo slova sa tastature👍🙂
Da, bez šale sada, na žalost, ali, da. Ti si u pravu i punkt. Šta je bilo videli smo, šta će biti videćemo.
Svakako svima sa srećom i verom u Boga i hm... U Nemce...
Kolega, FDDD???

Eto i ti si mi uzeo slova sa tastature👍🙂
Da, bez šale sada, na žalost, ali, da. Ti si u pravu i punkt. Šta je bilo videli smo, šta će biti videćemo.
Svakako svima sa srećom i verom u Boga i hm... U Nemce...
Kolega, FDDD???
Hvala kolega FDDD, bilo je veoma koncizno i vrlo eksplicitno.
Da da, tu sam koleginice. Sta da kazem, ja i ti smo nasu brigu prebrinuli, barem sto se tice termina...
Da, tako je kolega, hvala Vam od što se kaže od ❤jel... Što se kaže, eto, mi smo baš srčani, mislim srčan narod i to
U Nemce ne veruj im u opste😷,dok si ok sve je ok😃,znam ih kako disu😈al et borba 💪👆✊
Do pobede👍👍👍

U tome i jeste stvar, bitno je da si ti dobio termin, a za ostale vise i ne mora da se dele.
Ti si tvoju brigu prebrinuo.
Ne lupaj, da me nije briga ne bih dolazio i pisao ovde na forumu.
I da si procitao ono sto sam napisao.

Stvarno si zvao i to su ti rekli?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back