Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Plava karta - spajanje porodice, Integracioni kurs

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje u vezi integracionog kursa.

Naime, imam plavu kartu, žena je došla preko spajanja porodice i u ambasadi joj nisu tražili znanje nemačkog jezika. Međutim, kada je podnela zahtev za Aufenthalt ovde u Nemačkoj, rekli su joj da mora obavezno da ide na Integracioni kurs, čak pretili nekim kaznama... savezna država Bajern.

Da li neko ima slicna iskustva?

Hvala puno!

Plava karta - spajanje porodice, Integracioni kurs

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje u vezi integracionog kursa.

Naime, imam plavu kartu, žena je došla preko spajanja porodice i u ambasadi joj nisu tražili znanje nemačkog jezika. Međutim, kada je podnela zahtev za Aufenthalt ovde u Nemačkoj, rekli su joj da mora obavezno da ide na Integracioni kurs, čak pretili nekim kaznama... savezna država Bajern.

Da li neko ima slicna iskustva?

Hvala puno!
mora

Ne bilo ti tesko, procitaj zadnjih 50 stranica. Ako vec zelis toliko da odes to ti nece predstavljati problem i sve ce ti biti razjasnjeno. Ukratko: UVEK ali UVEK ces morati ulaznu vizu da trazis u maticnoj zemlji, iliti Srbiji, NE MOZE i nikada nece moci u Nemackoj to da se radi. Znaci prva stanica - ambasada u BG. NIKO, ali NIKO ti ne moze "srediti" da dobijes brzo termin ili da bilo sta radis preko veze. Za sve ove godine to niko nikada nije uspeo. Nemoj verovati u prazne price, posebno na price "ma cuo sam od coveka sto posto provereno, za 200 evra ti zavrsi sve za mesec dana". Postoji proces koji moras da pratis ako zelis da odes i to je to, a proces je detaljno opisan na sajtu ambasade.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back