Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pretpostavljam da mislis na spajanje porodice. Ja nisam u toj kategoriji, ali su ljudi ovde pisali da te pitaju nesto lako, tipa koje ti je boje jakna, da kazes nesto o sebi... Taksa mislim da se placa kod njih, kad dobijes termin, a osiguranje tek kad ti odobre vizu. Osiguranje kupujes u nekom osiguravajucem drustvu po izboru, na 6 meseci, od dana od kada hoces da ti vazi viza.
Hvalaa ti na odgovoru

@BUJALICA

Moram da ti se izvinim, tamo piše u informatoru original za ugovor (vidi se i na slici koju sam postovao na 636. strani). Ali ipak ću probati sada za 10 dana prvo da odnesem skenirani odštampani pa ćemo videti, uostalom ima primera da su neki već prošli tako.
Zelim ti svu srecu druze...ja sad imam treci ugovor...po dva sam isao licno u Nemacku...

Da li ispituju na terminu jezik i šta uglavnom pitaju ga A1 nivo?
Znanje nemačkog jezika, u principu, nije definisano. Međutim, Ambasada ukazuje na činjenicu da se za određene delatnosti i profesije koje podrazumevaju rad sa strankom podrazumeva određeno poznavanje jezika, te se naknadno može i zatražiti potvrda o znanju jezika. Potvrde moraju obavezno biti izdate od strane Geteovog instituta, Austrijskog kulturnog instituta u skladu sa ÖSD ili škole za učenje stranih jezika koja je certificirana u skladu sa TestDaF ili Telc.
Profesionalni vozači i medicinski radnici imaju poseban informator u vezi jezika koji mogu pročitati na sajtu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back