Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima na ovom forumu. Ja imam istu muku kao i vi,prijavio sam se u ambasadu 23.07.2018 noks 3-5 (vozac)
Kako mi se cini citajuci vasa pisanja,Ja necu ove godine ni dobiti termin u ambasadi za podnosenje zahteva. Daj boze da je istina sto je napisao onaj lik da moraju da ociste 2018 god.do Septembra...u sta bas i ne verujem.

Moze li neko da mi kaze kako ovo da promenim, prvi put sam aplicirao pod ovim engleskim jezikom koji vazi samo za sengen vize, kad sam pokusao drugi put receno mi je da je moj broj pasosa vec zauzet tj aplicirano je, ali sam na mejl dobio samo ovo obavestenje, ne i broj pod kojim sam aplicirao...kako to da promenim?

Prilozi

• 20190512_000753.jpg
    20190512_000753.jpg
    39,5 KB · Pregleda: 4
Noks 3-5 ove godine ni da mrdne prestigao nas je skoro noks 1-2 . Strasno . Mi vozaci ispadosmo najgori a kao nas i medicinare su najvise trazili . Ko je izmislio ti da do septemvra moraju da iciste 2018mu . Koja glupost, daj boze al to je naucna fantastika . Znas li mozda sta ce se desiti sa nama koji smo aplicirali po staron ja npr 12.04.2018 ako ne stignemo ove godine da dobijemo vizu ? Oce li nas kacit novi zakon i ispaliti naravno il ce nas obraditi po starom . A da , moracu da trazim i treceg poslodavca jel ovaj drugi me ceka jos mjesec dana

Noks 3-5 ove godine ni da mrdne prestigao nas je skoro noks 1-2 . Strasno . Mi vozaci ispadosmo najgori a kao nas i medicinare su najvise trazili . Ko je izmislio ti da do septemvra moraju da iciste 2018mu . Koja glupost, daj boze al to je naucna fantastika . Znas li mozda sta ce se desiti sa nama koji smo aplicirali po staron ja npr 12.04.2018 ako ne stignemo ove godine da dobijemo vizu ? Oce li nas kacit novi zakon i ispaliti naravno il ce nas obraditi po starom . A da , moracu da trazim i treceg poslodavca jel ovaj drugi me ceka jos mjesec dana
Kolega nije da vozaci neodlaze...odlaze brt grupnim terminima...a saznao sam da je jedan kolega koji je aplicirao u martu prosle godine otisao za 6 meseci...znao je gde da gurne lovu..

Svi cute o tim grupnim terminima . Evo ja cu da idem na grupni termin ako je to tako radicu bilo sta po cenu odlaska lako je posle menjati firmu. Ja sam krajem novembra od nemacke nacionalne sluzbe dobio mejl da u BG dolaze iz nemackog Agentura i da ce praviti grupne vize . Mene mrzelo da idem jel sam mislio da cu do januara otici i imao sam dobrog poslodavca . Da sam znao da ce ovako biti sve bi drugacije . U neku EU drzavu pa za Nemacku a ne ovako . Pre bi smuvao neku do sad i uzeo papire nego sto cekam termin .

To i mene interesuje...
Po informatorima treba da bude original...za dopunu dokumentacije moze skenirano...posto sam na ovom forumu vise od godinu dana...video sam par postova da je prosao skenirani ugovor...nebi se sa tim igrao...ako neprodje takav ugovor samo povecavas duzinu cekanja sto i ovako prelazi sve granice..najbolje je imati original..moje misljenje

Pozdrav drugari,
Registrovao sam se za termin noks 3-5, u to vreme nisam imao ugovor o radu, u medjuvremenu sam dobio ugovor od jedne firme za radno mesto profesionalnog vozaca B i C kategorije...
Moje pitanje je, da li ce to biti problem u ambasadi posto se nisam registrovao za termin za profesionalnog vozaca, nego za standardan noks 3-5?...mada i vozaci spadaju u 3-5....
Zanimnjivo je da mi je prilikom registracije stigao email iz ambasade gde pise:
Uspesno ste izvrsili registraciju za termin noks 3-5 zanimanja sa srednjom strucnom spremom, varioci i profesionalni vozaci....
Dakle po email-u ne bi trebalo da bude problema jer pise i vozaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back