Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To si potpuno u pravu...ovakav sam mozda jer 10god planiram da odem odavde i neide mi...i sad kada sam naso grancicu gde mogu da sletim ona polomljena...i jbg...nikome nije lako ali meni je bas tesko palo sto ne zekanje vize god dana vec to da me poso nece cekati god dana...al ajde boze pomozi. Hvala svima u svakom slucaju...nada poslednja umire tako da bar tu nadu imam jos uvek bogu hvala. Srecno

Jedno pitanje kolege.Supruga i nase dvoje dece hoce da se registruje za spajanje porodice pa nam treba mala pomoc oko popunjavanja zahteva.sta treba da se izabere u nasem slucaju u rubrici posetioci?Da li broj 2 ili broj 3 onda predpostavljam sve brojeve pasosa?Hvala.
Unosite posetioca 3.
Njihove brojeve pasosa.
Ne znam dal se menjalo, al kad sam ja prijavio porodicu bila su dva polja za pasos.
Jedno polje je bilo da se unese broj pasosa zene, a u drugo polje za druge posetioce. I tamo sam uneo broj pasosa deteta.

Mislim da je to bas mala satnica,ja idem u jedan mali grad blizu Frankfurta,u pocetku cu biti na savijacici posto im za to hitno treba radnik tu je satnica 17,5e a stampari na ofset i digitali imaju 21e sat i to su mi ponudili ali za pocetak ovo gde im je hitno
Moze li mala pomoc? Ja imam zavrsenu obuku za offset masinistu ali nemam tu skolu prijavio sam se za noks 1-2 pa me zanima sta da pise na ugovoru? pomocnik masiniste i nesto dr?? Pozz

Poštovani, ukazala mi se mogućnost da ovih dana dobijem šansu da preko grupne vize završim proces odlaska u DE.
Interesuje me:
Da li je grupna viza ista kao i individualna u smisli spajana porodice i eventualno promene poslodavca ako posle nekog vremena pronađem bolji posao. Inače sam krajem maja 2018 godine aplicirao za razgovor u Ambasadi i čekam termin. Ovo je sada iskrslo. Noks 3-5 vozač. Hvala na odgovoru.

Takodje zeleo sam da kazem da sam za ovih godinu dana cekanja na termin, primetio da mi svi ovoliko cekamo zbog agencija koje salje nase ljude u inostranstvo, konkretno mislim na med tehnicare i sestre. Primetio sam da svi oni koji idu preko agencija cekaju na termin u ambasadi 2-3 msc sto uopste nije fer u odnosu na nas koji smo sami nasli posao. E sad, da li se tome moze stati na put ili ne, i kome se mozemo uopste zaliti na to??

to nije tacno i preko agencija ljudi ,pa i ti medicinari cekaju isto kao i ostali,jedino prodje po neka grupna kao i kod vozaca i ostalih bransi,ima puno i vozaca koji cekaju individualne termine...nije lepo da huskate ovde ljude protiv medicinara,ispratite malo grupe videcete da sam u pravu

Kod spajanja porodice, konkretno ja sam u DE i imam plavu kartu, supruga treba da popuni informator "pridruzivanje bracnom drugu/zivotnom partneru"? Posto imamo i dete od godinu dana, jel treba da se popuni nesto i za dete (mislim na ovaj "pridruzivanje deteta roditeljima") ili je ovaj informator koji popunjava supruga dovoljan? Hvala!

Kod spajanja porodice, konkretno ja sam u DE i imam plavu kartu, supruga treba da popuni informator "pridruzivanje bracnom drugu/zivotnom partneru"? Posto imamo i dete od godinu dana, jel treba da se popuni nesto i za dete (mislim na ovaj "pridruzivanje deteta roditeljima") ili je ovaj informator koji popunjava supruga dovoljan? Hvala!

popunjava se posebno zahtev za suprugu posebno za dete i potreban je i termin i za dete,formular za dete se popunjava kao da ga dete popunjava ,a potpis ide od supruge jer je ona nosioc termina

popunjava se posebno zahtev za suprugu posebno za dete i potreban je i termin i za dete,formular za dete se popunjava kao da ga dete popunjava ,a potpis ide od supruge jer je ona nosioc termina

Ovako, kad smo trazili termin uneo sam brojeve pasosa za suprugu i za dete, tako da sto se termina tice njih dve imaju (zapravo treba da dobiju tek) jedan termin (dete ispod 3 godine mislim da ni ne mora da se pojavi na terminu supruga to moze i sama da obavi).
Znaci da rezimiram, popunjavamo jedan za suprugu (pridruzivanje bracnom drugu), a drugi za dete (pridruzivanje deteta roditeljima). To sve supruga lepo nosi na termin i to je to.

Hvala!

Ovako, kad smo trazili termin uneo sam brojeve pasosa za suprugu i za dete, tako da sto se termina tice njih dve imaju (zapravo treba da dobiju tek) jedan termin (dete ispod 3 godine mislim da ni ne mora da se pojavi na terminu supruga to moze i sama da obavi).
Znaci da rezimiram, popunjavamo jedan za suprugu (pridruzivanje bracnom drugu), a drugi za dete (pridruzivanje deteta roditeljima). To sve supruga lepo nosi na termin i to je to.

Hvala!

tako je i da, dete mladje od 3 god ne ide na termin

Kakav termin za dete? Zbunjujete narod ovde. Dete ide sa majkom na termin, stim sto majka kad se prijavljuje upisuje i detetov broj pasosa. Tako da ne treba da se zakazuje extra termin za dete.

to nije tacno i preko agencija ljudi ,pa i ti medicinari cekaju isto kao i ostali,jedino prodje po neka grupna kao i kod vozaca i ostalih bransi,ima puno i vozaca koji cekaju individualne termine...nije lepo da huskate ovde ljude protiv medicinara,ispratite malo grupe videcete da sam u pravu

Sto bih huskao protiv medicinara? Ja sam med tehnicar. Ne znam o cemu pricate. Ja sam rekao da nije fer da oni koji idu preko agencija zavrsavaju brze od nas koji smo sami nasli posao. Ne bih tako nesto pricao da nije tako, da se u to nisam uverio. Ne znam sta nije jasno, zaista.

Pozdrav

Imam poslovnu ponudu od poslodavca iz Nemacke. U pitanju je poljoprivredni sektor i jedna od najvecih kompanija u Nemackoj. Ponuda se odnosi na sezonski rad u trajanju od 6 meseci.
Iako sam od samog pocetka komunikacije sa poslodavcem pokusavao da mu objasnim da je potrebna viza, on me uverava da sve sto je potrebno sa moje strane je da se pojavim na poslu a da ce oni zavrsiti sve potrebne papire, trazio mi je samo fotokopiju pasosa. Imam srpski pasos.

Kontaktirao sam Nemacki konzulat - vizno odeljenje koje mi je dalo sturo objasnjenje da se posao u tom sekturu dobija u okviru NOKS-a 1-2 ili preko 15a BeschV koji je neki vid sezonskog zaposljavanja.
15a BeschV podrazumeva da poslodavac podnosi zahtev u Bundesagentur für Arbeit zu beantragen.

Kompanija deluje zaista ozbiljno, covek sa kojim komuniciram je menadzer koji ima visegodisnje iskustvo i uvera me da ne treba ni o cemu da brinem, da ce oni da zavrse sve.

Da li iko od vas ima iskustva sa 15a BeschV i da li je uopste moguce otici, da naglasim sezonski, bez cekanja u nemackoj ambasadi kod nas.

Hvala.

Kakav termin za dete? Zbunjujete narod ovde. Dete ide sa majkom na termin, stim sto majka kad se prijavljuje upisuje i detetov broj pasosa. Tako da ne treba da se zakazuje extra termin za dete.

kada se aplicira za spajanje postoji da se izabere koliko posetilaca,znaci postoji nosioc termina,dal bila to majka ,otac,starije dete koje se upisuje u prvi deo za broj pasosa,a onda ostale upisujete u sledeci deo i to se racuna kao rezervisan termin za dete....ne moze se u prvom delu upisati nekoliko broja pasosa ili samo majka...dete se ne podrazumeva a da bude broj posetilaca jedan,nadam se da vam je jasno nikog ne zbunjujem to je pravilo

- - - - - - - - - -

Sto bih huskao protiv medicinara? Ja sam med tehnicar. Ne znam o cemu pricate. Ja sam rekao da nije fer da oni koji idu preko agencija zavrsavaju brze od nas koji smo sami nasli posao. Ne bih tako nesto pricao da nije tako, da se u to nisam uverio. Ne znam sta nije jasno, zaista.

pa ,ok ajde ne huskate protiv,ali vam opet kazem ne dobijaju sve agencije ubrzane termine,odnosno ne dobijaju mnoge,jeste nepravda sto se tice samostalno zakazanih koji su sami nasli posao,ali mozda se i tome nazire kraj...o tom potom

kada se aplicira za spajanje postoji da se izabere koliko posetilaca,znaci postoji nosioc termina,dal bila to majka ,otac,starije dete koje se upisuje u prvi deo za broj pasosa,a onda ostale upisujete u sledeci deo i to se racuna kao rezervisan termin za dete....ne moze se u prvom delu upisati nekoliko broja pasosa ili samo majka...dete se ne podrazumeva a da bude broj posetilaca jedan,nadam se da vam je jasno nikog ne zbunjujem to je pravilo

- - - - - - - - - -

pa ,ok ajde ne huskate protiv,ali vam opet kazem ne dobijaju sve agencije ubrzane termine,odnosno ne dobijaju mnoge,jeste nepravda sto se tice samostalno zakazanih koji su sami nasli posao,ali mozda se i tome nazire kraj...o tom potom

Kako ne zbunjujete kad ste rekli da treba termin i za dete? Da ste napisali kao sad onda bi bilo razumljivije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back