Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav! Da li je neko imao situaciju da ode na termin za noks3-5, a da nema odgovarajucu diplomu za posao za koji ima ugovor pitpisan sa nemackim poslodavcem na godinu dana,?(konkretno posao magacionera). Poslodavcu nije bitna diploma. Kakav odgovor o vizi da ocekujem, pozitivan jer ipak imam ugovor ili negativan ipak?
Zar je posao magacionera noks 3-5?Ako nemas odgovarajucu priznatu diplomu za strucno zanimanje koje ti stoji u ugovoru, naravno da ti nece odobriti vizu.

Isto i ja mislim da zbunjujete, u prijavi vam stoji ko dolazi na termin sa vama ako je spajanje porodice, dole se navode deca i br.pasosa. Koliko znam ne zakazuje se poseban termin za decu, samo se navode u prijavi a dokumenta normalno sta treba pise. A uostalom imate posebnu temu ispod glavne tri: spajanje porodice.. :)

Pozdrav! Da li je neko imao situaciju da ode na termin za noks3-5, a da nema odgovarajucu diplomu za posao za koji ima ugovor pitpisan sa nemackim poslodavcem na godinu dana,?(konkretno posao magacionera). Poslodavcu nije bitna diploma. Kakav odgovor o vizi da ocekujem, pozitivan jer ipak imam ugovor ili negativan ipak?

Pa kojom logikom ste se prijavili za 3-5 a posao vam nije u struci. Da ste se prijavili za 1-2 ne bi bilo problema.

Pozdrav

Imam poslovnu ponudu od poslodavca iz Nemacke. U pitanju je poljoprivredni sektor i jedna od najvecih kompanija u Nemackoj. Ponuda se odnosi na sezonski rad u trajanju od 6 meseci.
Iako sam od samog pocetka komunikacije sa poslodavcem pokusavao da mu objasnim da je potrebna viza, on me uverava da sve sto je potrebno sa moje strane je da se pojavim na poslu a da ce oni zavrsiti sve potrebne papire, trazio mi je samo fotokopiju pasosa. Imam srpski pasos.

Kontaktirao sam Nemacki konzulat - vizno odeljenje koje mi je dalo sturo objasnjenje da se posao u tom sekturu dobija u okviru NOKS-a 1-2 ili preko 15a BeschV koji je neki vid sezonskog zaposljavanja.
15a BeschV podrazumeva da poslodavac podnosi zahtev u Bundesagentur für Arbeit zu beantragen.

Kompanija deluje zaista ozbiljno, covek sa kojim komuniciram je menadzer koji ima visegodisnje iskustvo i uvera me da ne treba ni o cemu da brinem, da ce oni da zavrse sve.

Da li iko od vas ima iskustva sa 15a BeschV i da li je uopste moguce otici, da naglasim sezonski, bez cekanja u nemackoj ambasadi kod nas.

Hvala.
Treba taj poslodavac u Nemackoj da ti uradi radnu dozvolu to se zavrsi za 10 dana tamo, i onda da ti zakaze termin u ambasado za tu vrstu vize,i ides sa tom radnom dozvolom da bi dobijes vizu u pasos i da das otisak prsta ako prvi put ulazis da radis u Nemacku,i za taj termin se ceka oko mesec dana,jer bez vize bilo kakav rad u Nemackoj je zabranjen za nas ko ti kaze drukcije laze te.

Treba taj poslodavac u Nemackoj da ti uradi radnu dozvolu to se zavrsi za 10 dana tamo, i onda da ti zakaze termin u ambasado za tu vrstu vize,i ides sa tom radnom dozvolom da bi dobijes vizu u pasos i da das otisak prsta ako prvi put ulazis da radis u Nemacku,i za taj termin se ceka oko mesec dana,jer bez vize bilo kakav rad u Nemackoj je zabranjen za nas ko ti kaze drukcije laze te.

Hvala na odgovoru.

Tako nesto sam i mislio u principu. Nisam do sada radio u Nemackoj ovo bi trebalo da mi bude prvi put.
Sto bi trebalo da znaci da cu ja otici tamo kao turista a sa takvim statusom nema legalnog posla.
Mada zaista ne verujem da bi takva kompanija igrala te sitne, prljave igrice. Ne znam potpuno sam sludjen sada jer sa jedne strane, realno kada sagledam situaciju i vidim kroz kakve muke i cekanje prolaze ljudi tesko mi je da poverujem da bi se moje pitanje moglo resiti tek tako bez nekog cimanja. Sa druge strane imam menadzera koji me uverava da ce on sve zavrsiti i da me ocekuje na poslu 01.04.

Isto i ja mislim da zbunjujete, u prijavi vam stoji ko dolazi na termin sa vama ako je spajanje porodice, dole se navode deca i br.pasosa. Koliko znam ne zakazuje se poseban termin za decu, samo se navode u prijavi a dokumenta normalno sta treba pise. A uostalom imate posebnu temu ispod glavne tri: spajanje porodice.. :)

naprotiv,vi ne razumete,.... nikog ne zbunjujem...,to jeste zakazan termin i nije jedan,....ako kazem da ne treba termin za dete kao sto su mnogi mislili da se prijavi samo roditelj ,a za decu ne upisu nista onda decu nece primiti....,i to se zove termin,.....a nigde nisam rekla da je zaseban

naprotiv,vi ne razumete,.... nikog ne zbunjujem...,to jeste zakazan termin i nije jedan,....ako kazem da ne treba termin za dete kao sto su mnogi mislili da se prijavi samo roditelj ,a za decu ne upisu nista onda decu nece primiti....,i to se zove termin,.....a nigde nisam rekla da je zaseban

Odprilike da samo vi razumete sta vi hocete da kazete. Sad ispade da je ta rec "zaseban" kljucna. Skrivena znacenja. Niste lepo objasnili i nema tu problema, niko nije umro,objasnjeno je kasnije i to je to. Ali nemojte da tvrdite kako to znaci nesto drugo od onogo sto ste napisali. Nema ljutnje ali jedno znacenje ima:treba termin i za dete, a drugo zncenje je da se dete prijavljuje na jedan termin sa majkom tako sto se upise broj posetilaca i broj pasosa.

Mogu li ja dok čekam termin za Noks 3-5, da idem tamo na tu vizu da radim 6 meseci. Kako stvari stoje taman mi tad i stiže termin?

Mogu li ja dok čekam termin za Noks 3-5, da idem tamo na tu vizu da radim 6 meseci. Kako stvari stoje taman mi tad i stiže termin?
Sam sebi odgovaram, sad sam čitao o tome
Može tri meseca koliko I Schengen traje, 30h nedeljno rad je dozvoljen samo u poljoprivredi, proizvodnja voća povrća. Hoteli i restorani.
Može duže od tri meseca tačnije do 6 ako ste iz zemalja iz liste anex 2 Ali mi naravno nismo na listi.
Divota

Sam sebi odgovaram, sad sam čitao o tome
Može tri meseca koliko I Schengen traje, 30h nedeljno rad je dozvoljen samo u poljoprivredi, proizvodnja voća povrća. Hoteli i restorani.
Može duže od tri meseca tačnije do 6 ako ste iz zemalja iz liste anex 2 Ali mi naravno nismo na listi.
Divota

Ovaj odgovor sam dobio od konzulata. Meni covek obecava da cu moci da ostanem sest meseci bez ikakvih problema, jos me pita da li sam zainteresovan da ostanem maksimalnih osam meseci, sto zaista ne znam odakle je izvukao. :neutral:

vielen Dank für Ihre Anfrage. Eine saisonabhängige Beschäftigung ist gemäß § 15a BeschV für bis zu sechs Monaten innerhalb eines Zeitraums von zwölf Monaten in der Land- und Forstwirtschaft, im Gartenbau, im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Obst- und Gemüseverarbeitung sowie in Sägewerken möglich.

Die Beschäftigung muss regelmäßig mindestens 30 Stunden wöchentlich betragen, außerdem muss ein konkretes Arbeitsplatzangebot oder ein gültiger Arbeitsvertrag vorliegen, in dem insbesondere festgelegt sind

a) der Ort und die Art der Arbeit,

b) die Dauer der Beschäftigung,

c) die Vergütung,

d) die Arbeitszeit pro Woche oder Monat,

e) die Dauer des bezahlten Urlaubs,

f) gegebenenfalls andere einschlägige Arbeitsbedingungen und

g) falls möglich, der Zeitpunkt des Beginns der Beschäftigung.

Außerdem muss zur Visumbeantragung die Vorabzustimmung der Bundesagentur für Arbeit vorgelegt werden.

Alle weiterführenden Informationen finden Sie auf unserer Webseite. Dort ist auch das Merkblatt für die Beantragung eines Visums zur Arbeitsaufnahme hinterlegt, welches Antragsteller durch das Verfahren führt. Die Terminbuchung erfolgt im Kalender für

NOKS 1-3.

Ovaj odgovor sam dobio od konzulata. Meni covek obecava da cu moci da ostanem sest meseci bez ikakvih problema, jos me pita da li sam zainteresovan da ostanem maksimalnih osam meseci, sto zaista ne znam odakle je izvukao. :neutral:
Normalno da ne moze,i za sve je potrebna viza,a ti iz Svabije sto kazu da sve moze oni sve olako shvataju,uopste ne znaju kako to kod nas funkcionise,jer oni su ubedjeni da sve odmah moze dok ne vide da ne moze,sto se tice legalnog rada.

Ljudi ja sam dobio ugovor i to za stalno (preko
brata) ,tamo me ceka stan i vrtic za dete samo da sve platim naravno...ali izgleda da ce me viza zajebati i da cu propustiti sansu,jer realno ko ce da me ceka minimum godinu dana. Nznm dali je moguce da odem u Stutgartu u ambasadi i da predam ili da platim advokata pa da mi sredi? Hvala
Nije istina da ne postoji drugi način za radnu vizu.Postoji mogućnost da se ide u ured za strance u gradu gde ste našli posao i da se preda za radnu vizu.Uslov za dobijanje radne vize je ugovor o radu i prijava stana u Nemačkoj.Morate imati ili ugovor o zakupu stana ili potvrdu da vam je poslodavac obezbedio smeštaj.

Pozdrav svima ja sam ovde novi. Imam sertifikat za zidara i prilikom prijave za termin poslodavac mi je rekao da to spada u NOKS 3-5 u grupi sa sertifikatom ili majstorskim pismom pa bih pitao da li ima neko slicnih iskustva? Radicu posao zidara normalno i imam takav ugovor. Da li je pogresan noks ili ne? Hvala unapred
Ako si zavrsio srednju zidarsku skolu od 3 godine i ako ti je ta diploma bila zavedena u radnu knjizicu pod odgovarajucim brojem to jeste noks 3-5,ali ako si tu diplomu zidara ili neki certifikat kupijo u onoj skoli npr.kod Brankovog mosta u Bg-u,veliko je pitanje da li uopste i vazi,tako da je najbolje da tu diplomu ili to pismo ako imas polozeno posaljes u oblast Svabije gde ides da radis tj.u glavni grad na prizanje.A majstorsko pismo je nesto skroz drugo,nakon zavrsene zidarske skole od 3 godine ti u Nemackoj nemas status majstora nego status takav da si izucio zanat,da bi ti dobijo majstorsko pismo treba jos dodatne dve godine da polazes ispite i to kad polozis dobijes potvrdu Meisterbrif i onda si majstor i nemoze ti niko nista.

Nije istina da ne postoji drugi način za radnu vizu.Postoji mogućnost da se ide u ured za strance u gradu gde ste našli posao i da se preda za radnu vizu.Uslov za dobijanje radne vize je ugovor o radu i prijava stana u Nemačkoj.Morate imati ili ugovor o zakupu stana ili potvrdu da vam je poslodavac obezbedio smeštaj.

Ti mora da si se sad probudila posle puno puno vremena...

- - - - - - - - - -

Sada ima..u roku od 40 minuta sve tri su odobrene
Zelim vam prijatan boravak na Forumu

SAMO NAJBOLJE....IDEMOOOI

Noks 6-8
Registracija 31.1.2019
Mejl o terminu 14.3. 2019
Termin 5.4.2019
Poslodavac je pisao prosle nedelje ambasadi da je hitno i za poslovanje bitno da budem sto pre u firmi posebno sto zbog specif.pozicije ne mogu nikog u skorije vreme zaposliti. Ne znam da li je to doprinelo ali ja evo dobih termin. Poznanica je lekar i imala je istu situaciju nakon kontaktiranja ambasade od strane firme. Oni naravno nkazu da ne mogu nista ali...ipak ako je firma poznata i jaka mozda malo i to uzmu u obzir. Bar vide gde idete raditi ;) moj savet neka pisu povotovu ako cekate posao u nekoj jacoj kompaniji.

Noks 6-8
Registracija 31.1.2019
Termin 5.4.2019
Poslodavac je pisao prosle nedelje ambasadi da je hitno i za poslovanje bitno da budem sto pre u firmi posebno sto zbog specif.pozicije ne mogu nikog u skorije vreme zaposliti. Ne znam da li je to doprinelo ali ja evo dobih termin. Poznanica je lekar i imala je istu situaciju nakon kontaktiranja ambasade od strane firme. Oni naravno nkazu da ne mogu nista ali...ipak ako je firma poznata i jaka mozda malo i to uzmu u obzir. Bar vide gde idete raditi ;) moj savet neka pisu povotovu ako cekate posao u nekoj jacoj kompaniji.
Koji posao je u pitanju.

Noks 6-8
Registracija 31.1.2019
Termin 5.4.2019

Odmah da kazem da nije doprinelo,nije taj poslodavac jedini koji zvao ,zove x njih pa nista. Jednostavno bio je red na vas, dobilo je dosta njoh i iz februara noks 6-8.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back