Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj forum ima 600 strana, ako pogledaš recimo 200-tu stranu, videćeš da se termin dobijao za 3 meseca najviše. Sada je situacija mnogo gora. 2017 godine Noks 1-2 se čekao godinu dana. Sada ide u plus dva meseca. Ja mislim da niko sa sigurnošću ne može da ti kaže šta će se dešavati sa terminima. Činjenica je da se vreme čekanja produžava za svaki Noks. Kao i za spajanje porodice. Samo strpljenje
Sad se prijavljuje svako i ko nema ugovor a pre tako nije moglo,to je jedan veliki propust ambasade.

Ljudi ja sam dobio ugovor i to za stalno (preko brata) ,tamo me ceka stan i vrtic za dete samo da sve platim naravno...ali izgleda da ce me viza zajebati i da cu propustiti sansu,jer realno ko ce da me ceka minimum godinu dana. Nznm dali je moguce da odem u Stutgartu u ambasadi i da predam ili da platim advokata pa da mi sredi? Hvala
Ne ti si drzavljanin Srbije i moras da cekas vizu za rad u Nemackoj,a jedini nacin je da cekas taj termin u ambasadi u Beogradu,kakva ambasada u Stutgartu to ne postoji i sta ce ti adovkat da ti uzme kes,ne znam brate kako to ne mozes da ukapiras.

Ja sam slala dokumenta(Stuttgart)
Napisacu sta sam sve slala.
1. Cv na nemackom jeziku
2. Ispunjen formular za priznavanje diplome medicinske sestre u Stuttgartu, formular sam skinula sa ovog sajta https://rp.baden-wuerttemberg.de/Themen/Gesundheit/Seiten/Auslaendische-Abschluesse.aspx
2. Izvod iz maticne knjige rodjenih
(Apostil pecat plus prevod sudskog tumaca)
3. Diploma i svedocanstva
4. Uverenje o polozenom drzavnom ispitu
5. Uverenja o odradjenoj praksi
( oberena kod notara plus prevod sudskog tumaca)
6. Uverenje o radnom iskustvu za to zanimanje (ko ima, ja to nisam imala)
7. Sertifikat o znanju nemackog jezika
( ja sam overila fotokopiju kod notara)
8. Overena fotokopija pasosa ili licne karte.
9. Ja sam slala iz Nemacke, bila sam kod drugarice tako da sam napisala pismo i rekla im da mi odgovor mogu poslati na njenu adresu i objasnila sam im da cekam termin radi dobijanja vize i poslala im odstampanu stranicu potvrde da sam registrovana kao dokaz.

Ja sam za 2 nedelja dobila odgovor. Odnosto defizit Bescheid.

Mila hvala puno! Veliki pozdrav!

Takodje zeleo sam da kazem da sam za ovih godinu dana cekanja na termin, primetio da mi svi ovoliko cekamo zbog agencija koje salje nase ljude u inostranstvo, konkretno mislim na med tehnicare i sestre. Primetio sam da svi oni koji idu preko agencija cekaju na termin u ambasadi 2-3 msc sto uopste nije fer u odnosu na nas koji smo sami nasli posao. E sad, da li se tome moze stati na put ili ne, i kome se mozemo uopste zaliti na to??

Ljudi ja sam dobio ugovor i to za stalno (preko brata) ,tamo me ceka stan i vrtic za dete samo da sve platim naravno...ali izgleda da ce me viza zajebati i da cu propustiti sansu,jer realno ko ce da me ceka minimum godinu dana. Nznm dali je moguce da odem u Stutgartu u ambasadi i da predam ili da platim advokata pa da mi sredi? Hvala

Pošalji brata kod advokata koji je vezan za migracije ( koji je u materiji). Neka se raspita, može i u tu ambasadu. Msm da ne postoji nijedan drugi legalan način sa srpskim pasošem da odeš u DE osim apliciranja u ambasadi u Beogradu. To znači da odeš normalno i da sutra nekad spojiš i porodicu.

Pošalji brata kod advokata koji je vezan za migracije ( koji je u materiji). Neka se raspita, može i u tu ambasadu. Msm da ne postoji nijedan drugi legalan način sa srpskim pasošem da odeš u DE osim apliciranja u ambasadi u Beogradu. To znači da odeš normalno i da sutra nekad spojiš i porodicu.
Crni Mirko ne navracaj bezveze coveka smejace mu se u centru za migracije ili jos gore ako ode u Srpski konzulat u Stutgartu posto ambsada nasa postoji samo u Berlinu,zna se koji je jedini naci rada u Nemackoj a to je ulazna viza u maticnoj zemlji,o tome je smesno diskutovati.

Crni Mirko ne navracaj bezveze coveka smejace mu se u centru za migracije ili jos gore ako ode u Srpski konzulat u Stutgartu posto ambsada nasa postoji samo u Berlinu,zna se koji je jedini naci rada u Nemackoj a to je ulazna viza u maticnoj zemlji,o tome je smesno diskutovati.

Nije mi jasno kojom se logikom vode ljudi pa hoce da idu konzulat ili ambasadu SRBIJE.? Pa ne izdaje vama drzava Srbija Nemačku vizu. Viza koja vama treba je dokument drzave Nemačke. Isto kao kad bi nemac dosao u Nemačku ambasadu u beogradu i trazio da mu ambasada izda srpski dokument. Ne treba biti mnogo pametan i shvatiti da ta ideja nema veze sa mozgom.

Pa dobro (Sasko i Mirko) ja nisam pametan koliko i vi pa zato sve pitam da bih nesto saznao,naucio itd. Najlakse je smejati se tudjoj nesreci...i misliti da je pametan pred nekim ko nema pojma vezano za bilo sta tjst za sve ovo. Ali nema veze hvala vam na zajebanciji. Ja sam poznavao baticu koji je naso poso,poceo da radi tamo na crno pa potom i regularno. Kada je doslo vreme za vizu batica je morao da se vrati ovde u Bg i da ceka vizu...ali je preko advokata ostao tamo do kraja znaci nije pogledo Bg ni na mapi a kamoli dosao. Ja nazalost nemam kontakt sa njim jer i nismo se bas druzili dok je bio ovde...vidjali smo se samo na termine za fudbal...ee sta je on radio sa tim advokatom ja nemam pojma...toliko.

Pa dobro (Sasko i Mirko) ja nisam pametan koliko i vi pa zato sve pitam da bih nesto saznao,naucio itd. Najlakse je smejati se tudjoj nesreci...i misliti da je pametan pred nekim ko nema pojma vezano za bilo sta tjst za sve ovo. Ali nema veze hvala vam na zajebanciji. Ja sam poznavao baticu koji je naso poso,poceo da radi tamo na crno pa potom i regularno. Kada je doslo vreme za vizu batica je morao da se vrati ovde u Bg i da ceka vizu...ali je preko advokata ostao tamo do kraja znaci nije pogledo Bg ni na mapi a kamoli dosao. Ja nazalost nemam kontakt sa njim jer i nismo se bas druzili dok je bio ovde...vidjali smo se samo na termine za fudbal...ee sta je on radio sa tim advokatom ja nemam pojma...toliko.

Druze niko se ne smeje tvojoj nesreći, cak sta vise ako pogledamo realno ovde nema nesrece, to je nemački sistem funkcionisanja i mi tu ne mozemo nista. Ti imas problem da prihvatis da to tako ide. Ja koliko sam pokupio informacija po grupama i forumima a preko godinu i po pratim a to je da preko 50 hiljada zahteva za termin ima u bg trenutno, naravno info nije proveren ali se cesto to spominje,a ja kazem da je i 5 puta manji broj mnogo je, ali ljudi su bezobrazni pa se prijavljuju a nemaju posao pa samo zauzimaju mesto, moje misljenje da bi se mnogo manje cekalo na termin kad bi za registraciju morao da prilozis ugovor e tu bi takvi kao ti i mi koji to imamo bili u prednosti. Nemoj da shvatis ovo kao podsmeh jer to nije,samo jednostavno nema svrhe ici u srpski konzulat jer ne izdaje drzava Srbija nemacku vizu. A drugo po pitanju tog tvog poznanika, moj savet ti je da sve te price kako se to zavrsi lako uzimas sa rezervom jer nema goreg naroda od naseg,zato nas svi i mrze. A evo ti primer. Postoje razni nacini da ti budes na crno u Eu a da se nikad ne sazna, mozda je on bio dok je cekao termin i kad su mu javili on dosao zavrsio to i vratio se ,a ako sve ide kako treba on od termina moze za 10 dana da ima vizu u pasošu. Moj savet (mozda ti i ne treba ali aj da kazem) sto dalje od nasih ljudi.

Javljam datume cim dobijem termin. Vidim ja da nas ima ima puno koji ocajavamo;))) Ma ne bi bila frka da se ceka i god dana da me firma vec nije zaplanirala za vec zakazane dogadjaje i poslove. Pa mi i oni nabijaju tenziju. Mojoj poznanici - lekar -je pomoglo sto je firma zvala ambasadu. Pa sam i to pokusala prosle nedelje. Javim ako upali. Mada kakvo je stanje...ne verujem. Jesam krenula na jogu kao sto preporucuje Atanas ;).... meditacija deluje. Topla preporuka svima koji cekaju termin u nemackoj ambasadi. Srecno svima do sledeceg pisanja!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back