Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslodavac mi je platio ucenje nemackog,trenutno zavrsavam A1,pa pocinjem A2. Kako mi je rekao,da NOKS 3-5 se dobija za 4 do 5 meseci.
Bas me zanima kako je on to zakljucio da se dobija viza za 4-5meseci,osim ako niije grupni termin u pitanju mada i tu u zadnje vreme ide sporo.. i meni je poslodavac platio ucenje jezika,i jos mnogo toga ali cekace me sigurno do maja meseca u najboljem slucaju jer se terminu ne nadam pre..aplicirao maja 2018 Noks 3/5.
Ako si aplicirao u zadnjih mesec dana bice pravo cudo da dobijes vizu ove godine.

Bas me zanima kako je on to zakljucio da se dobija viza za 4-5meseci,osim ako niije grupni termin u pitanju mada i tu u zadnje vreme ide sporo.. i meni je poslodavac platio ucenje jezika,i jos mnogo toga ali cekace me sigurno do maja meseca u najboljem slucaju jer se terminu ne nadam pre..aplicirao maja 2018 Noks 3/5.
Ako si aplicirao u zadnjih mesec dana bice pravo cudo da dobijes vizu ove godine.
Viza je grupna,nas 15. 28.8.2018 prijavljeni za termin.

Pozdrav svima,
Redovno citam objave na forumu i zelim da pohvalim Vozaca. Pored toga sto raspolaze informacijama sirokog spektra o odlasku u Nemacku, vrlo fino se izrazava.
E sad, inzenjer poljoprivrede sam po struci. Ucim jezik, trenutno sam na A2 nivou. Interesuje me da li neko ima predlog kada bi bilo pametno da trazim termin,tj. na kom nivou jezika i da li je izvesnije da mogu pre otici u Austriju nego u Nemacku? Hvala

Vozacc pa jel moramo sad ovo svi da vadimo ako izadje

Da. Mi imamo i srece,mi samo platimo i imamo, ovi posle 2019 ce morati da polazu! Postoji mogucnost da i EU zemlje priznaju, videcemo. Inace u prekrsaju su svi koji voze bez te kartice, ona izlazi u roku od par nedelja.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima,
Redovno citam objave na forumu i zelim da pohvalim Vozaca. Pored toga sto raspolaze informacijama sirokog spektra o odlasku u Nemacku, vrlo fino se izrazava.
E sad, inzenjer poljoprivrede sam po struci. Ucim jezik, trenutno sam na A2 nivou. Interesuje me da li neko ima predlog kada bi bilo pametno da trazim termin,tj. na kom nivou jezika i da li je izvesnije da mogu pre otici u Austriju nego u Nemacku? Hvala

Teze u Austriju. Sta cekate? Bukirajte termin odmah ceka se godinu dana i vise.

Teze u Austriju. Sta cekate? Bukirajte termin odmah ceka se godinu dana i vise.[/QUOTE]

Procitala sam ovde na forumu da su neki dobili termin za NOKS 6-8 relativno brzo, jedan je napisao cak posle 3 meseca pa me plasi da necu stici da polozim jezik (B1, jel tako?)?
A za Austriju sam nesto citala, moje zanimanje je deficitarno,dok u Nemackoj nije pa sam nesto mislila da je lakse zbog toga.

Teze u Austriju. Sta cekate? Bukirajte termin odmah ceka se godinu dana i vise.

Procitala sam ovde na forumu da su neki dobili termin za NOKS 6-8 relativno brzo, jedan je napisao cak posle 3 meseca pa me plasi da necu stici da polozim jezik (B1, jel tako?)?
A za Austriju sam nesto citala, moje zanimanje je deficitarno,dok u Nemackoj nije pa sam nesto mislila da je lakse zbog toga.[/QUOTE]

Moj savet bi vama bio sledeci: u principu razmisljate ispravno. Bitno je upasti u zapadni sistem, pa posle sve ide lakse, savladace se i jezik, nauciti kako stvari funkcionisu itd itd. To znaci da ste na dobrom putu sto zelite da uporedite gde je lakse dobiti radnu dozvolu, Austrija ili Nemacka. Medjutim, na to utice vise faktora. Sto se Austrije tice morate proveriti u kojoj saveznoj drzavi je vase zanimanje deficitarno. To imate u listi za 2019. Proverite takodje mozda vas svrstavaju u "Besonders Hochqualifizierte". Da li ste videli bodovne liste za razlicite kategorije? Nivo jezika na primer se razlikuje od kategorije do kategorije. Pokusajte da popunite tabelu kako biste videli da li ispunjavate minimum potrebnih bodova. Ima tu vise stvari i trebalo bi ih sve sagledati kako biste o Austriji imali konacnu sliku. Sto se Nemacke tice, nisam bas siguran gde je definisano za Noks 6-8 koji nivo se mora znati, verovatno ima negde. Rec "deficitarno" se za Nemacku sa paznjom treba koristiti takodje. U svakom slucaju, vi ste sada u fazi kada treba tek da idete na razgovore, znaci apliciranje je jos u toku pretpostavljam. To je pocetna tacka i savetujem da aplicirate i u Nemackoj i u Austriji sto vise. 300 aplikacija. Ja ne znam koja je struka u pitanju, ali onda cete dobiti najbolju sliku. Usput morate uzeti i u obzir vas bracni status i potrebe pa racunati plate i poreze i uporediti.

- - - - - - - - - -

Axa ovde vidim inzenjer poljoprivrede. Diplomirani ili kako vec? Ako je to 4+ godina, onda je to Noks 6-8 i nadam se da vozacc nije u pravu da se ceka godinu i vise, vec oko 3 meseca.

Da, na anaben.de je H+, A4. Dakle priznata. Nista ne preduzimam jer me plasi nivo jezika koji treba da postignem . Ucim, idem na casove ali ne znam koliko ce mi biti potrebno. Hvala ti puno na odgovoru,zaista, nemam bas sa kim da popricam o ovome, izgleda da sam jedina u Srbiji koja nema nikog u Nemackoj, ni da planira u istu. Malo je uzas ????

Da, na anaben.de je H+, A4. Dakle priznata. Nista ne preduzimam jer me plasi nivo jezika koji treba da postignem . Ucim, idem na casove ali ne znam koliko ce mi biti potrebno. Hvala ti puno na odgovoru,zaista, nemam bas sa kim da popricam o ovome, izgleda da sam jedina u Srbiji koja nema nikog u Nemackoj, ni da planira u istu. Malo je uzas ????

Ne treba da vas to brine, neko mora da bude prvi zasto ne bi ste to bili vi :)
Firma ce vam sigurno pomoci oko logistike prijave itd itd, sve ostalo je stvar avanture, malo google translate pre svakog razgovora koji planirate i nema brige.
B1 je veoma veoma lak, preporucujem vam da odete na procenu znanja u skolu Neven i da uradite Telc. Iz mog iskustva veoma lak test.
Posto ste 6/8 vi imate prostora za manevar tako da za vas nema problema.

Evo vam jedan sajt kada odmarate od aktivnog ucenja nemackog da ga ucite pasivno

https://hd-streams.org/home

titlove mozete ovde skinuti

https://www.opensubtitles.org/de

Poslednja izmena:
Samo da dodam jos nesto oprostite ja po 6/8 informatoru nisam uopste nasao da je Ambasadi bitan vas sertifikat nemackog?

https://belgrad.diplo.de/blob/20206...ard--werklieferungsvertraege-aktuell-data.pdf

Vrlo verovatno je to poslodavcu bitno ali po ovom informatoru nista ne stoji.

- - - - - - - - - -

I taman dok sam to cackao po sajtu Ambasade naleteo sam na nesto sto ce druge zanimati

https://belgrad.diplo.de/blob/20182...s-von-deutschkenntnissen-srb-aktuell-data.pdf

Cim se probudi sumnja kod sluzbenika da vam je sertifikat fals oni salju na proveru, otud uvek dobijete par pitanja

Da podelim sa vama moje dosadasnje iskustvo zahtev za termin 23.11.2017 noks 1-2 termin 16.11.2018. Na terminu receno da za pomocnika negovatelja mora da se ima med. skola sreca imala sam ugovor o Ausbildungu pa je po tome predato pocetak skole novi ugovor za skolu od 01.10.2019. 21.11.2018 poziv iz Ambasade da se donese stari ugovor o Ausbildungu sa pocetkom 01.10.2018 da viza ne bi bila od Jula (sad vec ove godine) odnet ugovor odmah tog dana nakon nedelju ipo dana stize pismo iz Ambasade da dostavim ugovor koji su mi trazili koji sam rekla da cu im dostaviti isti dan sto je i uradjeno. Odlazim do Ambasade i kazem da sam dostavila ugovor isti dan dobijam odgovor aha da evo ga nasli smo ga.. U ponedeljak 21.01.19 dobijam pismo da moj zahtev ne moze da se nastavi zato sto auslenderbehörde i Arbeitsamt ne moze da odlucuje zato sto skola pocinje 01.10.2019 (stari ugovor nije ni poslat) da dostavim pismo ako se slazem da se nastavi sa obradom mog zahteva u Julu 2019. U Ambasadi mi govore da mi ne treba novi termin u Julu samo da im dostavim sad pismo i potvrdu od poslodavca da ce me cekati za Jul mesec i u Julu ce biti zavrseno.. izvinjavam se na dugom postu eto mozda nekom zatreba..

Da li mi mozete reci kako ste dosli do ugovora za Ausbildung? Ja cekam termin po NOKSu 1-2, u medjuvremenu sam izgubila poslodavca i trazim drugog a radila bih u zvanju Pflegehelferin. Takodje nemam med. skolu vec gimnaziju i medicinski fakultet. Hvala na ovom postu i unapred na odgovoru.

Sto se tice prijavljivanja i u Sarajevsku i u Bg ambasadu,negde sam procitao da (kod tih dvojnih drzavljana) mogu da se prijavljuju samo u ambasadi gde im je prebivaliste!
Svako ko ima pasos druge drzave mora imati i prebivaliste,a sto bi se neko prijavljivo u Sarajvsku ambasasu kad je tamo opsti haos,tamo nema noksova i svi podjednako cekaju preko godinu dana.

Pozz svima Nov Sam na forumu zanima me aplicirao za termin 3.4 2018,vozac noks 3-5 ako moze neko DA Mi objasni naravno Jos nista iako CE skoro 10meseci, Sta to znaci kada kazete delice termine do Tad I Tad I koliko SE ceka inace za 3-5,sto SE tice ovo za kodove cuo Sam od 15 januara DA mogu kodovi u Srbiji DA SE upisu.....

Termin za sada za noks 3-5 se ceka 12 meseci..a to za kodove zaboravi...budalastina..ciji kod ces da upises i u koju dozvolu...strasno..pozz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back