Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da kazem nesto bitno, a to pouzdano znam- pola bosanaca je prijavilo termin i u Sarajevu i u Beogradskoj ambasadi, pa cekaju i idu onde gde pre dobiju termin. Jer oni svi imaju srpsko drzavljanstvo i srpski pasos, a mi iz Srbije nemamo pravo na bosansko drzavljanstvo i pasos.
Ovo je zaista teska nepravda.. Medicinari u bosni termin dobijaju preko Arza za sest nedelja ,samo im treba ugovor, a mi cekamo godinu dana. Strasno sta se radi, ali strasno!

Moram da kazem nesto bitno, a to pouzdano znam- pola bosanaca je prijavilo termin i u Sarajevu i u Beogradskoj ambasadi, pa cekaju i idu onde gde pre dobiju termin. Jer oni svi imaju srpsko drzavljanstvo i srpski pasos, a mi iz Srbije nemamo pravo na bosansko drzavljanstvo i pasos.
Ovo je zaista teska nepravda.. Medicinari u bosni termin dobijaju preko Arza za sest nedelja ,samo im treba ugovor, a mi cekamo godinu dana. Strasno sta se radi, ali strasno!

Ok.pretpostavimo da je ovo tacno sto ste ovde navelia,cudno je to,sto recimo s obzirom da znamo koliko je bar ova u bgdu amb.rigorozna po svemu i svacemu i po tome da izmedju ostalog sve proveravaju,kako onda ne vide/ provere ili je to legalno da se ljudi mogu prijavljivati po svim da tako kazem ambasadama,pa od prilike ko prvi tom devojka! Ukoliko je to tacno,podvlacim ne odnosi se na vas nista,vec ponavljam "ponovljeno,"ne znam da li je provereno i tacno.ukoliko jeste treba se prijaviti/ pitati bg.ambasadu moze li to tako.( S tim da moramo i to mi koji jos UVEK cekamo samo termin biti spremni na mogucnost da ce i te provere ukoliko su nelegalne proveravati i da ce se sam proces zbog istog produziti bar jos god.dana.( sta nam je ciniti u tom slucaju) ?

Jer zaista ovo vise uopste nema nikakvog smisla!

ZHG moze, jer im sistem prepoznaje samo broj pasosa kao ponovljen podatak. Tj, ne mozete se registrovati sa istim brojem pasosa a brojevi su naravno u srpskom i ovom iz bosne potpuno drugaciji.

Hvala na odg.Znam ja to.Ali, mislila sam tipa: ukoliko postoji iole sumnja da se ovako nesto radi,zar amb.ne moze i to da sazna,naravno ukoliko zeli.Jer evo mi recimo znamo,mi znamo! ! Mi smo culi da se znaci i to radi!!"Mi obicni" jel...Ili je to njima ok. Ne gleda se kao " zavera"/ ugnjetavanje/ sprecavanje" nas koji imamo jedan pasos!
Jednom recju: legalno!
Sto vise pasosa,bolja prodja!!
Blago nama......
Sramota,evo stvarno...uzas....

ZHG moze, jer im sistem prepoznaje samo broj pasosa kao ponovljen podatak. Tj, ne mozete se registrovati sa istim brojem pasosa a brojevi su naravno u srpskom i ovom iz bosne potpuno drugaciji.
Bravo vozac!Koji termin prvi bude ovaj drugi otkazes samo!Ali mislim da to nije glavni problem!

- - - - - - - - - -

Brw matori....srecnoo...
Bravo,imao si srece.Brzo si je dobio.Sretno!!!

Da je sve uredjeno niko ne bi ni isao sa Balkana!Isto tako bosanki Hrvati imaju hr pasos i idu gdje hoce bez vize!80%republike srpske ima srpski pasos!kako su dosli do njega?????Ovo je balkan i to je tako!Ne uzbudjujte se previse!

sta se desava sa noks 1/2 jel su usli u 2019?

Po porukama vidim da si zakazao termin za noks 1/2 krajem Aprila 2018. Svaku drugu poruku zapitkujes jel su usli jel su usli momak neces dobiti termin sledecih 5/6 meseci i to minimum.
Opusti se malo...ili nemoj da se opustis mada smara to jedno isto pitanje svaki dan, budi siguran da ce se objaviti podela termina ovde na forumu, strpljenja malo.

Posle 1/2 i 3/5 je deljeno spajanje i 6/8..ocekujemo opet 1/2 i 3/5 svakog trenutka.
Ono sto znamo je da su krenuli da bukiraju i februar sa terminima i to sve do 20og.

Opet ce da podele 7 do 10 dana za svaki noks, samo gledajte. Cekali ste 3/4 nedelje dobicete jednu nedelju.

A bez problema bi mogli da podele bar po pola meseca ako ne i vise!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back