Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da se zna priblizno, pitanje je sta hoces.

Ako hoces vizu za trazenje posla trebaju ti pare za tih 6 meseci, znanje jezika tj diploma B1, kvalifikacije iste kao do sada i treba ti dokaz o smestaju.

Ako hoces vizu za rad a imas vec ugovor onda ti treba sve ostalo kao do sada s tim sto je znanje jezika pod znakom pitanja i dalje (ne znam da li je obavezno ili ne).

Toliko pitanja,jos vise odgovora,a niko nista konkretno nije napisao.To sta ce biti od 2020 me apulutno ne zanima!Hoce li iko ista konkretno reci sta se desava sa nama koji cekamo termine!Hoce li se ubrzati,hocemo imati mi neke koristi od toga,ili natavljamo ovu agoniju od cekanja po starom!
Ne sve ostaje kao i dosada sto se tice i termina i svega.

Hvala ti boze!Neka se i ovo zavrsi!Jedna agonija manje!Toliko o tom zakonu!Nekad smo bili zapad za Rumune i Bugare,a sada su oni gospoda za nas.Tablete za smirenje i cekaj termin!

E bas tako ali pazi ne samo za Rumune i Bugare brate,sta reci za puste Moldavce koji nemaju ni jedan metar autoputa a rade bez problema u Svabiji na Rumunske pasose.

Vozacc cim te nema znam da kopas informacije po celoj nemackoj, obraduj nas i reci dali ima sanse da zakon stupi 2019 na snagu?

Ne, to je sto je. Sve u svemu super je novi zakon. Za nekog ko mora npr iz Nemacke da se vrati u Srbiju pa da opet vadi vizu itd, imace manje posla i papirologije.
Ne znam samo sta su ljudi ocekivali od toga, pogotovu oni koji cekaju vec termin... za nas je i bilo sigurno da idemo po ovom sto jeste tj 26.2

Zdravo, dragi sugradjani. Ja sam jos jedan u nizu koji je aplicirao za termin... NOKS 3-5, imam 29g. i sa porodicom planiram da se preselim tamo... Drago mi je zbog novog zakona, zbog svih vrednih, skolovanih i postenih ljudi, koji ce svoju srecu potraziti u Nemackoj.
Ko je iole racionalno razmisljao, znao je da se nista nece promeniti preko noci, pogotovo za osobe bez adekvatnog obrazovanja.
Inace, potreban mi je savet pa vam se zato obracam. Primetio sam da ce mi pasos isteci za 5 meseci, a termin cekam "tek" 3. Sta treba da uradim, da me ne bi vratili iz ambasade kada dodje dan, zbog drugog broja pasosa?

Hvala i veliki pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back