Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, dragi sugradjani. Ja sam jos jedan u nizu koji je aplicirao za termin... NOKS 3-5, imam 29g. i sa porodicom planiram da se preselim tamo... Drago mi je zbog novog zakona, zbog svih vrednih, skolovanih i postenih ljudi, koji ce svoju srecu potraziti u Nemackoj.
Ko je iole racionalno razmisljao, znao je da se nista nece promeniti preko noci, pogotovo za osobe bez adekvatnog obrazovanja.
Inace, potreban mi je savet pa vam se zato obracam. Primetio sam da ce mi pasos isteci za 5 meseci, a termin cekam "tek" 3. Sta treba da uradim, da me ne bi vratili iz ambasade kada dodje dan, zbog drugog broja pasosa?

Hvala i veliki pozdrav!

Izvadiš novi pasoš, a poneseš i stari kad ideš na termin,jer ti treba za ulaz

Cao ljudi. Ja sam predala zahtev za termin 5 juna kad sam predala cekalo se mislim oko 6 meseci za noks 1 2 mozete da zamislite moje iznenadjenje kad sam usla i videla da se sad ceka godinu dana. E sad treba mi mala pomoc ja sam se prijavila za nokx 1 2 jer kad sam pogledala u informatoru ja sam fakticki bila bez kvalifikacije onda mi je neko rekao posto sam zavrsila ugostiteljstvo a idem da radim u kuhinji da sam i stvari kvalifikovana i sad imam nocne more da ce da me sjebu u ambasadi kad mi zakazu termin. Mada je meni poslodavac spomenuo da ce mozda na drugo radno mesto da me stave ako ne bilo vise mesta na starom.

P.s jel imamo neke olaksice sa novim zakonom ili ne?

Koliko sam uspeo na brzinu da saznam,po novom zakonu će izgleda biti potrebno imati dovoljno bodova, a to je 200. Znanje jezika na nivou B-2 nosi 100 bodova,potpuna nostrifikacija diplome nosi takođe 100 bodova,što je u zbiru dovoljno za odobravanje ulazne vize.Dobro je to, što se konačno tačno znaju uslovi za dobijanje vize,smanjuje se količina papirologije,ali nije dobro što više neće moći da se ode kao pomoćni radnik ili kao radnik bez kvalifikacija.Zakon je u stvari napravljen tako, da Nemačka isključivo želi da zaposli kvalifikovane radnike,što znači da će kandidati morati da nostrifikuju svoju diplomu, a to košta 100-600 eura, u zavisnosti od zanimanja.Taj proces traje oko 3 meseca, i uplaćeni iznos može da se kasnije refundira.
Evo linkova, pa pogledajte detalje...
https://www.facebook.com/NonEu.Serv...2bvtQZripx5s75pJBinhJBe4V8L2Nutw&__tn__=EHH-R
https://www.facebook.com/NonEu.Serv...pP31SZao5LG5noviHyk16hIlPCSCuIQCO-ecE&fref=nf

Koliko sam uspeo na brzinu da saznam,po novom zakonu će izgleda biti potrebno imati dovoljno bodova, a to je 200. Znanje jezika na nivou B-2 nosi 100 bodova,potpuna nostrifikacija diplome nosi takođe 100 bodova,što je u zbiru dovoljno za odobravanje ulazne vize.Dobro je to, što se konačno tačno znaju uslovi za dobijanje vize,smanjuje se količina papirologije,ali nije dobro što više neće moći da se ode kao pomoćni radnik ili kao radnik bez kvalifikacija.Zakon je u stvari napravljen tako, da Nemačka isključivo želi da zaposli kvalifikovane radnike,što znači da će kandidati morati da nostrifikuju svoju diplomu, a to košta 100-600 eura, u zavisnosti od zanimanja.Taj proces traje oko 3 meseca, i uplaćeni iznos može da se kasnije refundira.
Evo linkova, pa pogledajte detalje...
https://www.facebook.com/NonEu.Serv...2bvtQZripx5s75pJBinhJBe4V8L2Nutw&__tn__=EHH-R
https://www.facebook.com/NonEu.Serv...pP31SZao5LG5noviHyk16hIlPCSCuIQCO-ecE&fref=nf

Retko glupo. U Kanadi ili Australiji npr ako prodjes njihove sisteme bodovanja automatski si permanent resident ili ti za stalno. Ako to misle da uvedu za privremenu radnu dozvolu ima se usrece :)
Da ne dubimo da ima vrhunskih majstora ili vozaca npr koji tesko da ce ikad da nauce gramatiku na B2 nivou...
Bice definitivno manji red ispred ambasada 2020 :)

Poštovani, zanima me da li ima neko ko je u skorije vreme dobio termin za vizu za spajanje porodice i koliko dugo je cekao na termin od podnosenja zahteva? Ja cekam vec 6 meseci, a u trenutku podnosenja zahteva na sajtu je pisalo da se ceka 3-4 meseca na odgovor, sada pise 7.. Hvala unapred. Inace, nov sam na forumu, pa se izvinjavam unapred ako sam na pogresnom mestu postavio pitanje..

Sta ce biti sa ljudima koji se prijave za termin sada npr? Da li ih hvata stari ili novi zakon?

- - - - - - - - - -

Evo ovako, pre svega super je sto ce se primenjivati tek od 2020. Uverena sam u to, jer manja konkurencija itd itd da ne navodim, verujte bolje je ovo cekanje od tog zakona..
Drugo konkretno u mom slucaju ja sam prijavila termin krajem septembra 2018. Noks 3-5.Termin cu dobiti izgleda u septembru 2019. Naravno uvek daju neku dopunu, nikad nije sa papirima iz prve sve kako treba, tako da cu i ja vrvt dobiti dopunu od 2 meseca i to je onda decembar 2019./
Nakon toga cekam dva meseca da mi vizu odobre, to je onda kraj januara 2020.
I da li mene u tom slucaju zahvata novi zakon ili ostajem po starom?

- - - - - - - - - -

Nije mi problem da cekam, jer navikla sam se do sada u zivotu da sve sto je bitno mora da se ceka. Cak i ne radim, jer ako bih radila nemam vremena da ucim jezik aktivno i kako volim, tako da sam dala odkaz na poslu samo da bih mogla na miru da ucim nemacki icilj je da polozim sada B2.
Samo ne zelim da na kraju tog puta me zahvati taj glupavi zakon, tada stvarno ne znam sta vise od sebe da dam da uspem..

Sta ce biti sa ljudima koji se prijave za termin sada npr? Da li ih hvata stari ili novi zakon?

- - - - - - - - - -

Evo ovako, pre svega super je sto ce se primenjivati tek od 2020. Uverena sam u to, jer manja konkurencija itd itd da ne navodim, verujte bolje je ovo cekanje od tog zakona..
Drugo konkretno u mom slucaju ja sam prijavila termin krajem septembra 2018. Noks 3-5.Termin cu dobiti izgleda u septembru 2019. Naravno uvek daju neku dopunu, nikad nije sa papirima iz prve sve kako treba, tako da cu i ja vrvt dobiti dopunu od 2 meseca i to je onda decembar 2019./
Nakon toga cekam dva meseca da mi vizu odobre, to je onda kraj januara 2020.
I da li mene u tom slucaju zahvata novi zakon ili ostajem po starom?

- - - - - - - - - -

Nije mi problem da cekam, jer navikla sam se do sada u zivotu da sve sto je bitno mora da se ceka. Cak i ne radim, jer ako bih radila nemam vremena da ucim jezik aktivno i kako volim, tako da sam dala odkaz na poslu samo da bih mogla na miru da ucim nemacki icilj je da polozim sada B2.
Samo ne zelim da na kraju tog puta me zahvati taj glupavi zakon, tada stvarno ne znam sta vise od sebe da dam da uspem..
Kad stupi novi po novom do tad po starom.
S ivim drugim se apsolutnk slazem.

- - - - - - - - - -

Pustite novi zakon!To je gotova prica!Nikakve koristi za nas koji smo vec predali za vizu!Niko termine ne pominje!Ja nisam upratio da se neko skorije javio da je bio na terminu!Sta se desava?Sad su bas ali bas stali sa podelom!

Odmor, bozic, nova hodina, do sredine januarq nista

Cao ljudi. Ja sam predala zahtev za termin 5 juna kad sam predala cekalo se mislim oko 6 meseci za noks 1 2 mozete da zamislite moje iznenadjenje kad sam usla i videla da se sad ceka godinu dana. E sad treba mi mala pomoc ja sam se prijavila za nokx 1 2 jer kad sam pogledala u informatoru ja sam fakticki bila bez kvalifikacije onda mi je neko rekao posto sam zavrsila ugostiteljstvo a idem da radim u kuhinji da sam i stvari kvalifikovana i sad imam nocne more da ce da me sjebu u ambasadi kad mi zakazu termin. Mada je meni poslodavac spomenuo da ce mozda na drugo radno mesto da me stave ako ne bilo vise mesta na starom.

Prave problem u ambasadi samo ako zakazete termin za visu kvalifikaciju nego sto imate,

Gde je 'poslodavac mi je rekao da od 1.1.2019' ekipa sad?

Gde je ekipa koja za vizu zaobilazi Ambasadu?

Gde je ekipa koja prica termini za 10 dana, niko nije cekao duze od godinu dana termin isl?

Brt ko ti trese kafez :)
Aj privezi se na kratko

- - - - - - - - - -

Konačno odobrena viza za moju suprugu!!! Aplicirala za noks 1-2 28.11.2017. Termin 19.11.2018. Viza 20.12.2018. Frankfurt

Svaka čast!
Nek je sasrećom

- - - - - - - - - -

Koji ste smer zavrsili i koji posao cete raditi u kuhinji?

Meni licno ovaj zakon okej ocekivano
Ali ja sam ocekivao da ce covece da se pozabave bar nesto sa ambasadama sa trenutnim terminima
Novi zakon bas super svi ti ljud koji ce da traze vizu za trazenje posla ce isto da idu u ambasadu ko zna sta ce biti
Lepo su oni to ocekivano za sebe zakon doveli samo kvalifikovana radna snaga da se skolujem vandredno ili da priznaju diplom i to da placas i aj jezik ko jezik to je normalno da treba da se uci ali eto
Ja cekam termin samo ovo kako su nastavili njih bre treba svi da se udruzimo i da tuzimo i pisemo zalbe oni nisu normalni trpi ekonomija a mi cekamo i to sada i mi po 1 i po samo za termin
Za vozace vec 11 meseci kolko ja vidim
Mislim sto se time ne pozabave

- - - - - - - - - -

I da dodam necu da vredjam nikoga ali citam ovde i prepucavanje na vozaca mislim covek je pomogao maksimalno i aktivan stalno i daje informacije ali eto svako ima za sebe misljenje
Pozdrav za sve i srecno

Meni licno ovaj zakon okej ocekivano
Ali ja sam ocekivao da ce covece da se pozabave bar nesto sa ambasadama sa trenutnim terminima
Novi zakon bas super svi ti ljud koji ce da traze vizu za trazenje posla ce isto da idu u ambasadu ko zna sta ce biti
Lepo su oni to ocekivano za sebe zakon doveli samo kvalifikovana radna snaga da se skolujem vandredno ili da priznaju diplom i to da placas i aj jezik ko jezik to je normalno da treba da se uci ali eto
Ja cekam termin samo ovo kako su nastavili njih bre treba svi da se udruzimo i da tuzimo i pisemo zalbe oni nisu normalni trpi ekonomija a mi cekamo i to sada i mi po 1 i po samo za termin
Za vozace vec 11 meseci kolko ja vidim
Mislim sto se time ne pozabave

- - - - - - - - - -

I da dodam necu da vredjam nikoga ali citam ovde i prepucavanje na vozaca mislim covek je pomogao maksimalno i aktivan stalno i daje informacije ali eto svako ima za sebe misljenje
Pozdrav za sve i srecno

Od sutra krece 11 mesec cekanja...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back