Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je to zaista tako, onda mi nije jasno zasto svi cekamo na ambasadu :(
Na navedenom sajtu nije pisalo za kakvu vrstu termina se prijavila gospodja, mada su u medjuvremenu i to malo izmenili.

Vec sam jednom objasnio za vizu za trazenje posla. Ona je prvenstveno namenjena za NOKS 6-8. Jedan od uslova da moze da se konkurise za tu vizu je da imas fakultetsku diplomu. Tako da sve i da postoji opcija da se konkurise za nju, moras da imas fakultetsku diplomu. Ovo znam, posto sam imao tu vizu. Potrazite moje starije postove, i naci cete objasnjeno sve za vizu za trazenje posla. A da, takodje je uslov ili da imas garantno pismo ili 8000+ € na racunu, kao dokaz da mozes da se izdrzavas u 6 meseci koliko vazi viza.

Ok . Koliko ja znam Urkunde se moze dobiti ako imas B2 sertifikat i preko dve god radnog staza? To je onda direktna nostrifikacija. Da li to imas?
Ako ne, tj ako si bez iskustva u poslu ne moze ti traziti Urkunde.

Dobio sam direktnu nostrifikaciju za Altenpflege. B2 sam polagao u Nemackoj, tamo ucio jezik na VHS.

- - - - - - - - - -

Pa kako ne postoji Urkunde za tu struku? Koju skolu si zavrsio/la?

Regierung je kontaktirao ambasadu proslog ponedeljka, jutros zvali da i Beamte iz Regierunga kaze da nista nisu odgovorili.

Људи,шта се дешава са НОКС 1-2 регистрован крајем децембра прошле године,шта је са терминима за визу имате ли какве нове и свеже инфо.Ево већ улазим у 11 месец.[/QU
Nista se ne desava novo, svi čekamo.
Ti očekuj mail za termin u narednim danima.

Sledeca podela je tvoja!!!!

Uuuuaaaaaa Vucic on nas sve sabotira garant ima neki dogovor koliko ljudi sme da pusti da ode godisnje. Jer ovo je nemoguce i nestvarno da se ovoliko ceka. Epa ima da idem sa merak kad cekam 10meseci cu da se strpim jos i ni sljivu nema da posadim u ovu zemlju a kamo li da nesto ulazem i gradim. Fuj fuj fuj noks 3~5 januar 22gi bg ambasada. Zivi bili svi vi i svako dobro vam zelim...

Atos1 hvala na odgovoru.
Imam jos jedno pitanje prilokom prijave za noks 1 2 stoji polje Ausstellungsdatum der BA-Vorabzustimmung wenn vorhanden: sta se tu upisuje i da li se upisuje nesto? Ako moze neko da odgovori ali brzo molim vas hitno mi je. Hvala
I da li se konkurise za noks 1 2 ako je srednja trgovacka a posao serviranje?
Hitno .. Please :neutral:

Nobel ne znam šta da ti kažem, to nema u zakazivanju za noks 3-5, pa tako nisam upoznat. To je datum izdavanja nekog odobrenja ako imaš, da li to uopšte treba najbolje da se javi neko ko je aplicirao za 1-2 ima ih ovde dosta.

Noks 3-5 nije deljen od kraja avgusta a vi pricate da ce podela noksa 1-2 biti za 10 do 20 dana i da ce ocistiti taj isti noks 1-2 od 19.11.2017 pa sve do kraja decembra 2017.

U ovo moze da veruje samo neko ko ima pihtije umesto mozga.
Nije bas dobro da tako pricas jer se meni cini da ambasada bas radi suprotno od tvojih prognoza.Nemoj da se desi da se opet podeli noks 1-2 bas zato sto ti kazes na nece .Nije iskljucivo da neki sluzbenik bas tvoje prognoze prati pa ti se samo smeska.

Ironicna nije. Nebulozna i te kako. Prvo, prognoze nikakve vrste ne pratim, zdrav je razum da nema boga da se deli 1-2 u sl 20 dana i da jos ociste mesec ipo dana. Cak i da dele, kucu dajem da nece doci do kraja decembra. A ovo sluzbenici po forumima da nas prate je hit sam za sebe. Opet kazem, biti glup je opcija a neki odavde je neumorno biraju

I posto sam sad uvideo da je glupa ekipa zavladala forumom, da ne bi bilo s kim si takav si, pozdrav i uzivajte. Kome sam pomogao pomogao sam, svi koji su mi se u inboxu zahvalili za informacije (a ima ih mnogo da se malo pohvalim pred ovim glupima) nema na cemu.
Cemu takva reakcija,bas ne razumem.Nisam te vredjala ...cak sto vise i ja ti se zahvaljujem,nemam nista protiv tebe i stvarno pomazes.Zar te je toliko razbesnelo jedno glasno razmisljanje?

Bio juce na terminu i sve proteklo bez problema, predao papire i sad cekam poziv ili pismo, zavisi od odgovora.
Posao mi je u Stuttgartu, imam opciju da odmah po dobijanju vize tj. Dolazak tamo, promenim poslodavca. Da li je neko to radio i da li se isplati rizikovati. Posto sam cuo da ima onih koji su uspeli, a ima onih koji su se i vratili pa sve ispocetka.

I posto sam sad uvideo da je glupa ekipa zavladala forumom, da ne bi bilo s kim si takav si, pozdrav i uzivajte. Kome sam pomogao pomogao sam, svi koji su mi se u inboxu zahvalili za informacije (a ima ih mnogo da se malo pohvalim pred ovim glupima) nema na cemu.
Moj kolega nemoj se nerviras....

- - - - - - - - - -

Moj kolega nemoj se nerviras....
Sam si kriv ....Ovo je Srbija...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back