Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uuuuaaaaaa Vucic on nas sve sabotira garant ima neki dogovor koliko ljudi sme da pusti da ode godisnje. Jer ovo je nemoguce i nestvarno da se ovoliko ceka. Epa ima da idem sa merak kad cekam 10meseci cu da se strpim jos i ni sljivu nema da posadim u ovu zemlju a kamo li da nesto ulazem i gradim. Fuj fuj fuj noks 3~5 januar 22gi bg ambasada. Zivi bili svi vi i svako dobro vam zelim...
Ja sam 23 januar noks 3-5....cekamo zajedno

Pozdram svima!
Posle nekoliko sati pretraživanja što foruma što interneta, nikako ne uspeh da pronađem odgovor na nedoumicu pa molim za pomoć. Imam fakultetsku diplomu Menadžer u turizmu i ugostiteljstvu - smer gastronomija. Diploma je priznata u Nemačkoj (H+, A4). Poslodavac u Nemačkoj mi nudi posao linijskog kuvara, što jeste u skladu sa mojom diplomom gastronoma, međutim znam da često to mogu raditi i osobe sa srednjoškolskim obrazovanjem.
Ono što mene sada zanima jeste da li, prilikom apliciranja za vizu, da biram noks 6-8 ili ipak noks 3-5?
Hvala unapred!

Pomoc! Cije ime i prezime unosim i mejl kod podnosenja zahteva za termin za spajane porodice? Dobio sam vizu i sad bih trebao da ih registrujem za termin? Da li gore ide moji podatci ili od supruge?
Idu podaci Vase supruge. Za nju podnosite termin.
Unosite njeno ime i prezime.
E-mail mozete njen ili vas, samo je bitno da taj mail pratite da znate kad ce Vam biti termin.

Ako ste vi vasu vizu dobili, a supruga je ta koja treba da vam se pridruzi, idu NJENI podatci. Jer se ona vama pridruzuje.

Zdravo,
Nisam toliko upucen pa bih bio zahvalan za svaku informaciju.

moja pitanja:
1. Da li da sacekam ovaj neki novi zakon ili sta god da je koji bi trebao da stupi na snagu od nove godine ili da se odmah upustim u papirologiju? (ZAKON: bi trebao da omoguci direktno dobijanje vize u nemackoj ambasadi bez posredstva nasih, ja nisam siguran samo sam nacuo)
2. ODAKLE DA KRENEM (sa papirologijom,..), a da stignem na kraju u Nemackoj?
3. Da li prvo trazim posao, saljem CV kome stignem pa cekam odgovor ili odma apliciram za vizu?

Srednja skola: Tehnicar za kompjuterska upravljanja
Fakultet: Masinski fakultet u BG --zapoceo

Da li bih trebao negde da polazem za Engleski c1 ili sta vec? citao sam da i engleski mogu da trazi a i na fakultetu imamo ENG1 i ENG2 da li to mogu da iskoristim?
NEMACKI: A1
Zavrsen kurs za NEGOVATELJA---ZAOBISAO bih ovo u SIROKOM LUKU.

Imam jos mnogo pitanja ali mozda mi usput i odgovorite pa da ne davim mnogo :)

Hvala unapred, pozdrav.

Zdravo,
Nisam toliko upucen pa bih bio zahvalan za svaku informaciju.

moja pitanja:
1. Da li da sacekam ovaj neki novi zakon ili sta god da je koji bi trebao da stupi na snagu od nove godine ili da se odmah upustim u papirologiju? (ZAKON: bi trebao da omoguci direktno dobijanje vize u nemackoj ambasadi bez posredstva nasih, ja nisam siguran samo sam nacuo)
2. ODAKLE DA KRENEM (sa papirologijom,..), a da stignem na kraju u Nemackoj?
3. Da li prvo trazim posao, saljem CV kome stignem pa cekam odgovor ili odma apliciram za vizu?

Srednja skola: Tehnicar za kompjuterska upravljanja
Fakultet: Masinski fakultet u BG --zapoceo

Da li bih trebao negde da polazem za Engleski c1 ili sta vec? citao sam da i engleski mogu da trazi a i na fakultetu imamo ENG1 i ENG2 da li to mogu da iskoristim?
NEMACKI: A1
Zavrsen kurs za NEGOVATELJA---ZAOBISAO bih ovo u SIROKOM LUKU.

Imam jos mnogo pitanja ali mozda mi usput i odgovorite pa da ne davim mnogo :)

Hvala unapred, pozdrav.
Nemojte cekati novi zakon poste se ne zna kad ce tacno stupiti na snagu.
Prema sadasnjim vremenima cekanja za termin, Vi se mozete prijaviti za termin i usput traziti posao u nemackoj. Samo se morate odluciti da li cete da trazite visokokvalifikovan posao, kvalifikovan posao ili posao bez kvalifikacije. I ovo ce Vam zavisiti u koju grupu cete se prijaviti za termin. Sve vezano za grupe i termine mozete da procitate na sajtu nemacke ambasade.
I u svakom slucaju ucite nemacki.

I posto sam sad uvideo da je glupa ekipa zavladala forumom, da ne bi bilo s kim si takav si, pozdrav i uzivajte. Kome sam pomogao pomogao sam, svi koji su mi se u inboxu zahvalili za informacije (a ima ih mnogo da se malo pohvalim pred ovim glupima) nema na cemu.

Возацц немој устати... Има нас и који смо нормални и захвални на твојим информацијама... Ја се надам ускоро термину а надао сам се и твојој помоћи ако затреба... Дебила је увек и увек ће их бити

- - - - - - - - - -

Исправка-одустати

Zamolila bih za informaciju, ako je neko imao iskustva sa slicnom situacijom. Ocekujem da mi u novembru odobre radnu vizu koja ce vaziti od januara (jer mi je to datum pocetka radnog odnosa prema ugovoru). Da li ja u decembru mogu da idem u Nemacku na nekih 20 dana s obzirom da imamo pravo na turisticki boravak. Ili ce mi pasoska kontrola praviti problem jer dolazim u decembru a viza mi vazi od januara? Unapred hvala na pomoci :)

Zamolila bih za informaciju, ako je neko imao iskustva sa slicnom situacijom. Ocekujem da mi u novembru odobre radnu vizu koja ce vaziti od januara (jer mi je to datum pocetka radnog odnosa prema ugovoru). Da li ja u decembru mogu da idem u Nemacku na nekih 20 dana s obzirom da imamo pravo na turisticki boravak. Ili ce mi pasoska kontrola praviti problem jer dolazim u decembru a viza mi vazi od januara? Unapred hvala na pomoci :)

Slobodno, bez problema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back