Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima..
Sad u petak putujem za Nemacku, gore ne odmah ali cu sigurno imati automobil na moje ime.
E sad da li mi neko moze reci gde se vadi potvrda i kako, da nisam imao stetu ovde sa automobilom da bi mi gore osiguranje bilo manje a ne kao pocetniku?
Za koliko godina unazad to treba i sta ako nisam sve te godine imao automobil na moje ime?
Ako neko zna i moze da mi napise znacilo bi mi jer bih mogao to da izvadim i ponesem..
Hvala puno unapred i izvinjavam se cini mi se da sam to vec negde citao na forumu nesto u vezi toga ali sad ne mogu da nadjem trazim skoro tri sata..
Hvalaaa

Ako imas auto na svoje ime zadne dve godine u Srbiji, mozes ga povesti sa soobom. U prvoj godini doseljenja ne placas carinu, samo neku sitnu taksu.

Ako imas auto na svoje ime zadne dve godine u Srbiji, mozes ga povesti sa soobom. U prvoj godini doseljenja ne placas carinu, samo neku sitnu taksu.

Kanarinka, pomozi.
Ako neko u vlasnistvu konstantno ima kola zadnjih 10god, Ali je skoro promenio, da li opet mora da se ceka 2god ili se to gleda unazad za bilo koja kola u vlasnistvu?
Joj, konfuzno Sam srocila recenicu, nadam se da me razumes, ovako rano I bez kafe ne umem ni srpski da pricam... Izvini.

pozdrav svima,juče sam bio na terminu(NOKS 3-5 prof.vozač).sve je proteklo u potpunom redu i bilo je jako brzo(u 8.00h stigao , u 09.30h završio)za razliku od predhodnog čekanja od 10 meseci.imao sam dokument.složenu po informatoru(ni manje ni više) i to je sve što mi je bilo potrebno.uzeli su bez problema slo.potvrdu o završenoj kvalifikaciji za prof vozača(spričevalo) kao ipotvrdu od poslodavca da će se potrebno školovanje obaviti u Nemačkoj.A sada novo čekanje na poziv i odluku o vizi.Želim Vam svu sreću.pozz

Kanarinka, pomozi.
Ako neko u vlasnistvu konstantno ima kola zadnjih 10god, Ali je skoro promenio, da li opet mora da se ceka 2god ili se to gleda unazad za bilo koja kola u vlasnistvu?
Joj, konfuzno Sam srocila recenicu, nadam se da me razumes, ovako rano I bez kafe ne umem ni srpski da pricam... Izvini.

Pazi, u prvoj godini preseljenja imas prava da uvezes svoj auto na ime preseljenja bez carine. Auto mora biti poslednje dve godine u tvom vlasnistvu i takodje narednih godinu nemas prava da preprodas u Nemackoj isti. Tako je mom muzu receno. Sad, najbolje je otici u Zollamt, mozda ima razlike od pokrajine do pokrajine. Pod ovim uslovima plati se samo taksa i naravno tehnicki pregled.

- - - - - - - - - -

A ako naprimer godinu i 3-4 meseca? I koliko izadje da se napravi da bude ba DE table?
Hvala

Najbolje je da pitas u Zollamtu, mozda i moze, a taksa opet zavisi od pokraine i od starosti samog auta....da, moze se tako uvesti i prikolica...

Ljudi, ima li kakvih pomaka? Šefica me čeka od marta meseca, potreban joj radnik inače će mi neko uzeti radno mesto. Šta da radim? registrovao se po informatoru NOKS 1-2 05.04. ove godine, kad da očekujem termin? I inače sam se 29.03. greškom registrovao po NOKS-u 3-5 pa stornirao to, ali nigde ne mogu da pronađem mejl da je stigla potvrda da je storniran taj termin, međutim, da nije storniran ne bih dobio mejl da sam registrovan za NOKS 1-2 zar ne? Hvala Vam svima unapred na odgovoru!

Ljudi, ima li kakvih pomaka? Šefica me čeka od marta meseca, potreban joj radnik inače će mi neko uzeti radno mesto. Šta da radim? registrovao se po informatoru NOKS 1-2 05.04. ove godine, kad da očekujem termin? I inače sam se 29.03. M registrovao po NOKS-u 3-5 pa stornirao to, ali nigde ne mogu da pronađem mejl da je stigla potvrda da je storniran taj termin, međutim, da nije storniran ne bih dobio mejl da sam registrovan za NOKS 1-2 zar ne? Hvala Vam svima unapred na odgovoru!
jbg pre aprila ništa ne očekuj i tu nema pomoći, ni ovaj tzv poboljšani zakon u najavi ništa dobro doneti neće posebno za nas u 1-2. ja sam aplicirao u februaru i imam dva ugovora od dva poslodavca a planiram i trećeg da imam u rezervi ako neko odustane a odustaće sigurno do februara. traži drugog poslodavca i uči nemački barem za a1

Ljudi, ima li kakvih pomaka? Šefica me čeka od marta meseca, potreban joj radnik inače će mi neko uzeti radno mesto. Šta da radim? registrovao se po informatoru NOKS 1-2 05.04. ove godine, kad da očekujem termin? I inače sam se 29.03. greškom registrovao po NOKS-u 3-5 pa stornirao to, ali nigde ne mogu da pronađem mejl da je stigla potvrda da je storniran taj termin, međutim, da nije storniran ne bih dobio mejl da sam registrovan za NOKS 1-2 zar ne? Hvala Vam svima unapred na odgovoru!
Zavisi sta ce novi zakon doneti.Ako tu ne bude olaksica vizu ocekuj iduce godine u aprilu....Ja cekam vec 10 meseci i jos nista,cak ni termina.isti noks.

- - - - - - - - - -

jbg pre aprila ništa ne očekuj i tu nema pomoći, ni ovaj tzv poboljšani zakon u najavi ništa dobro doneti neće posebno za nas u 1-2. ja sam aplicirao u februaru i imam dva ugovora od dva poslodavca a planiram i trećeg da imam u rezervi ako neko odustane a odustaće sigurno do februara. traži drugog poslodavca i uči nemački barem za a1

Novi zakon ce biti dobar pogotovo za nas 1-2.Trazice manji stepen znanja jezika.Sutra je usvajanje pa cemo znati sta tacno pise!

- - - - - - - - - -

Stize potvrda da je storniran.
Mozete proveriti da li ste u sistemu tako sto cete pokusati da se registrujete sa istim podacima opet. Ako vam odbije registraciju pisace vam da su ti podaci korisceni za registraciju i to znaci da ste u sistemu.
Ako prihvati registraciju znaci da nista bili u sistemu i upravo ste se registrovali.

Vozacc!!!!Jeli sutra usvajanje????Dan D za sve nas!Ti rece 11og!!!

Konacno i ja dobih vizu. Aplicirao 9.8.2017 Bio na termibu 8.5.2018 zvali me na viziranje 9.10.2018.
5 meseci rodjaci sam cekao da mi odobre vizu. Jer su moje papire poslali u pogresan grad slepci. U tamo su stajali 4 meseca, uzalud sam slao mejlove ambasadi i zvao. Sve dok nisam poslao punomoc poslodavcu da umesto mene proveri tamo sta se desava. I mesec dana nakon sto su stugli na pravu adresu dobio sam odobrenje. Srecno svima koji cekaju!

Konacno i ja dobih vizu. Aplicirao 9.8.2017 Bio na termibu 8.5.2018 zvali me na viziranje 9.10.2018.
5 meseci rodjaci sam cekao da mi odobre vizu. Jer su moje papire poslali u pogresan grad slepci. U tamo su stajali 4 meseca, uzalud sam slao mejlove ambasadi i zvao. Sve dok nisam poslao punomoc poslodavcu da umesto mene proveri tamo sta se desava. I mesec dana nakon sto su stugli na pravu adresu dobio sam odobrenje. Srecno svima koji cekaju!
Cestitke!!!

- - - - - - - - - -

https://www.bundestag.de/tagesordnung?week=41&year=2018

11. Oktober 2018 (55. Sitzung)
14:20

8. Eckpunkte eines Einwanderungsgesetzbuches
Ima li optimizma kod tebe??
Dali cemo moci sa ugovorom od 01.2019?

Nek je sa srecom

To su sve sama nagadjanja. I taj 1 januar 2019 i to da moze bez ambasade nesto. Izmisljotina sa foruma i FB.
Sve sto sam do sada nasao i procitao na nemackim medijama za novi zakon je stojalo da se ulazna viza dobija u ambasadi i da se preko nje ide.
Al opet dosta njih tvrde da ne mora vise ambasada, nego direktno u nemackoj.
Videcemo sta ce biti.

A sve I da bude tako sa tim novim zakonom,sta da radimo mi koji vec cekamo za noks1-2 i 3-5 po 9,10,11,meseci.Necemo valjda cekati I 2019,onda mozemo slobodno da se pozdravimo sa Nemackom,pa nemaju ni ti ljudi tamo tolko strpljenja,da nas cekaju vise od godine realno ????????Nista meni vise nije jasno,cemu ovo vodi

vodi u ludnicu.ili neku blazu psihijatrijsku ustanovu.ja termin cekao 10meseci i deset dana.na terminu bio posle 11meseci i 8 dana(racunajuci registraciju za termin)sad cekam 12 dana od termina.sta mi sve pada na pamet,od poziva do cestitke da su me odbili.odjednom pocne da me boli glava i srce da mi preskace.ali to je tako.ko ume neka se smiri.da nemam besplatan smestaj u nemackoj ne bi izabrao ovo uopste.em jezik tezak em vise nije to to ko sto je nekad bilo.jos kad cujem kako neko kaze kaze smo izjednaceni sa gradjanima eu.izraz koji se s vremena na vreme pojavi u zadnje 2 godine.poludim.kako izjednaceni kad cekamo na termin i molimo se bogu da sve bude kako treba.jos kad vidim da se neki unapred nadaju a ko zna sta ce biti sa tim novim zakonom.kod njih u bundestagu se nista ne zna.mada ja mislim da mi vec imamo sve to sto oni uvode za neke druge strance.iskreno mislim da ce biti jos teze jer nema svako 3,4 hiljade eura ili vise da ponese.ako je neko citao lepo predloge zakona zna na sta mislim

Ja sam 17.11. aplicirao noks 1-2, laganoo ulazim u 12 mjesec... Cuo sam se sa agencijom kaze da nikavih promjena da je redovno stanje. Pozdrav

Pa trebao si bar termin imati do sad!

- - - - - - - - - -

A sve I da bude tako sa tim novim zakonom,sta da radimo mi koji vec cekamo za noks1-2 i 3-5 po 9,10,11,meseci.Necemo valjda cekati I 2019,onda mozemo slobodno da se pozdravimo sa Nemackom,pa nemaju ni ti ljudi tamo tolko strpljenja,da nas cekaju vise od godine realno ????????Nista meni vise nije jasno,cemu ovo vodi

Pa ako si cekao 10 mozes jos 2 na glavi.hahaha...Sve razumem i ja sam na pola lud.cekam 10 meseci.Sreca pa poslodavac ima razumevanja!!!Svabo ali mi je rekao,sve ok,sve razumem upucen sam u sve!!

Što se tiče nemačkog, pričam ga tečno, možda bolje i od maternjeg (srpskog). Hvala ti na odgovoru i srećno u čekanju!
Čestitam svima koji su dobili vizu ili makar termin, a nama nek je dragi Bog upomoć jer ovo odavno više nije ni približno normalno..

Cekajuci termin za vizu stigao mi je i treci ugovor, posto ne sme biti stariji od 6 meseci. Kao i do sada poslodavac mi nije poslao Handelsregisterauszug der
deutschen Firma/ oder GuV/
oder Gerwebeanmeldung. Kaze da mi to ne treba i da ce to on poslati kada mu budu trazili.
Tamo pise da taj papir treba da se prilozi, a odbija da mi posalje.
Da li da potrazim ja drugog poslodavca ili stvarno to on ne daje meni nego njima?
Prijavio sam se za noks 1-2.

To je obavezan papir. Ako nece da vam posalje poslodavac kupite ga sami.
To se trazi od vas direktno u ambasadi ne od poslodavca da on navodno salje nekom.

https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/
Vozac jedno pitanje!Vidim da pominju ugovore!Meni vazi ugovor do marta!a mislim da cu do tad otici.Posto je stariji od 6 meseci dali ce mi trebati novi?Cuo sam se sa poslodavcem kaze nece biti problem oko toga ali da mi nece trebati.posto ugovor vazi od 01.11.2017.Hocu li upste imati prostora posto mi se blizi termin ako budu trazili da zavrsim to?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back