Da li neko ima mozda primer kako izgleda ausbildung plan ?
Pitanje za medicinare da ne bude zabune
Pitanje za medicinare da ne bude zabune
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Drugari, prijatelji, braco, sestre, napaceni narode....
Ovako nesto je ne zamislivo u 21. Veku....
Zatoceni smo u drzavi koja nam ubija svaku volju za zivotom i napredkom kako na poslovnom tako i na porodicno polju...
Da ne patetisem svi znamo kakvo je stanje i sta se sve desava...
Imam dva pitanja...
1. Da li znate do kog datuma se stiglo sa terminima za NOKS 3-5? (Ja sam aplicirao 5.3.2018)
2. Imam znanje nemackog B2 (polozeno u Goethe institutu u BG-u) ali nemacki nisam pogledao,procitao i progovorio oko 3,5 godine...
Jednom recenicom “zaboravio sam ga”
Zanima me da li u Ambasadi pricaju iskljucivo na Nemackom ako ne kako da izbegnem bilo kakvu komunikaciju na Nemackom?
Hvala Vam svima i puno srece Vam zelim!
Zatoceni smo u drzavi koja nam ubija svaku volju za zivotom i napredkom kako na poslovnom tako i na porodicno polju...
Imam dva pitanja...
1. Da li znate do kog datuma se stiglo sa terminima za NOKS 3-5? (Ja sam aplicirao 5.3.2018)
2. Imam znanje nemackog B2 (polozeno u Goethe institutu u BG-u) ali nemacki nisam pogledao,procitao i progovorio oko 3,5 godine...
Zanima me da li u Ambasadi pricaju iskljucivo na Nemackom ako ne kako da izbegnem bilo kakvu komunikaciju na Nemackom?
Meni je neko rekao da ambasada priznaje sertifikat samo godinu dana. Tako su rekli jednoj zeni koja je samnom polagala nemacki. Da li je to tacno, ili ne, najbolje proveriti.
Tako sam i ja cuo.
Pitam se kako je neko zaboravio nemacki posle tri godine sa obzirom da ima polozen B2. Taj nivo garantuje da covek skoro tecno prica Nemacki sa komplikovanim frazama i izrazima.
Moj muz kada je isao na razgovor nije odneo nikakav sertifikat, jer nije nigde polagao ali je ucio nemacki i u skoli i na kursu, pitali su ga sta misli koji je nivo on je reko A2, medjutim tamo su ga "ispitivali" , e sad, mislim da su samo usmeno komunicirali, da nije radio test provere znanja, ali mu je sluzbenica rekla da poseduje solidno znanje za B1, te mu je tako i upisala. Mada on cesto ide u Nemacku da radi pa to ipak znaci, kad si medju njima, hteo ili ne, moras da ga znas.Drugari, prijatelji, braco, sestre, napaceni narode....
Imam dva pitanja...
Koji je to sajt za registrovanje i sa kojim nivoom obrazovanja ste registrovani? Moj suprug tamo vec ima poslodavca, ali bi i ja trebala da pocnem nesto da trazim, kako bih imala sta da prilozim za ambasadu, a da nije samo spajanje porodice. I da, da li je to sajt za celu Nemacku ili samo za odredjeni region? Meni konkretno treba nesto za Bayern, blizina Minhena, posto je suprug u nekoj banji kod Rosenheima.Da li se neko slucajno registrovao na sajt Nemacke sluzbe za zaposljavnje ? Ja jesam i redovno mi salju oglase za posao mada ja imam posao par puta me i zvala meka zena zaduzena za "moj slucaj" i ja sam joj rekao da imam posao i da cekam termin i vizu i od tad me manje cimaju pitao sam hoce li mi bit problem neki sto sam registrovan ona kaze da nece ( ako neko zna vise o tome neka kaze )
Nebitno poslacu vam u prilog zanimljov mejl
- - - - - - - - - -
Dear Mr. Belada
the International Placement Service would like to invite you to a recruiting event in Belgrade on 9th October and 10th October.
Placement officers from the International Placement Service will come over to Serbia personally. They will be accompanied by two transport and logistic companies. You will have the possibility to attend this event and get information about living and working in Germany. Of course you will also attend personal interviews with the employers directly.
The Information Day is hosted by the Nacionalna služba za zapošljavanje - the National Employment Agency - together with DIMAK and is held in Gundulicev venac Street 23-25, Belgrade. Please take note ofe the following:
- The companies are conducting short interviews with candidates who speak English or German on 9th October.
- Candidates who speak Serbian only will be interviewed on 10th October.
The event will start at 9 o´clock on both dates and the companies are willing to hire successful candidates directly. They will organize a group appointment at the German Embassy thus reducing waiting time for visas drastically which is an immense advantage for you.
If you are interested in working in Germany as a truck driver, please come to the event and bring your driving license, a copy of your CV and any other documents which might be relevant to your activity as a truck driver.
If you have any question, please contact your placement officer or write to ZAV.IPS-Nordrhein-Westfalen@arbeitsagentur.de
Best regards from Germany
- - - - - - - - - -
Поштовани господине Белада
Међународна служба за запошљавање жели да вас позове на регрутни догађај у Београду 9. октобра и 10. октобра.
Официри за стажирање из Међународне службе за запошљавање желе да дођу у Србију лично. Желе да их прате две транспортне и логистичке компаније. Желите да добијете прилику да присуствујете овом догађају и добијете информације о животу и раду у Њемачкој. Наравно да желите директно присуствовати личним интервјуима.
Информативни дан је домаћин Националне службе за запошљавање - заједно са ДИМАК-ом и одржава се у улици Гундулићев венац 23-25, Београд. Молимо вас да обратите пажњу на следеће:
- Компаније спроводе кратке разговоре са кандидатима који говоре енглески или немачки 9. октобра.
- Кандидати који говоре само српски желе разговарати 10. октобра.
Догађај почиње у 9 сати на оба датума, а компаније су вољне да директно ангажују успешне кандидате. Они траже много за тебе.
Ако сте заинтересовани за рад у Немачкој као возач камиона, молимо вас да дођете до догађаја и донесете возачку дозволу, копију ваше ЦВ-а и било које друге документе који могу бити релевантни за вашу дјелатност као возач камиона.
Ако имате било каквих питања, молимо контактирајте свог службеника за постављање или пишите ЗАВ.ИПС-Нордрхеин-Вестфален@арбеитсагентур.де
Срдачан поздрав из Немачке
Marko verujte da prolaze ljudi te ispite, spreme se za njega i prodju. Sto ne znaci da im je nemacki dobar. Devojka sa kojom sam polagao B1 mi je bukvalno recitovala odgovore na osnovna pitanja
a kada smo stigli do tema gde treba da se improvizuje cutala je kao mula. Ipak, pismeni je odradila dobro i prosla. Bodovni sistem je strasno los i to kazem kao neko ko je odradio preko 85% ispit.
Izgleda da jedino ja ne znam kako da se spremim za taj ispit, jer racunam i na pismenom delu moze da bude bilo sta.. Zato ucim sve knjige do b1 od pocetka do kraja, da naucim svaku rec i svako pravilo, jer drugacije sa pola znanja ne znam kako bih prosla. Racunam da moram da znam za b1 minimum nekih 8000-10000 reci da bih uopste izasla na ispit.
Hvala vozacc puno ! Nisam to znala, sama se spremam i nikako da nadjem koje reme se vrte na tim ispitima, niko ne zna da mi kaze. Videcu u toj skoli da li znaju sta oko ispita.
- - - - - - - - - -
Mogu li da ti se javim privatnom porukom?
Jobboerse.de anmelden/login
Prilikom registracije tražiće program adresu kako bi Vam poslali aktivacioni kod. Meni je stiglo za nekih 10-tak dana. Tek onda bude nalog aktivan i samim tim može poslodavac da Vas kontaktira (ako zadovoljavate njegove uslove). Sajt je mislim u vlasništvu agencije za zapošljavanje i najbolje je da odmah napravite CV na eures portalu gde je sve detaljno urađeno i na više jezika. I onda spojite jedbi sa drugim. Prenosim naravno lično iskustvo.
Naravno da možete da pretražujete ponude za posao po raznim kriterijumima.
Pa normalno mi smo sve pogresno shvatili,oni nisu ni raspravljali o Balkanskim drzavama jer su nama skoro sve omogucili osim te vize,oni su onaj zakon koji su primenili na nama sad samo primenili tj.dali dozvolu celom svetu da dodje da radi u Namacku pod slicnim uslovima kao sto i mi idemo da radimo i nista drugi.Ovaj novi zakon nista po svemu izevsno je da nista nece novo donti za nas kako pisu nemacki mediji,ovaj useljenicki zakon je se pre svega ticao drugih zemalja u svetu jer nama je ovo sve vec bilo omoguceno,i taj zakon kaze da radna snaga iz celog sveta moze doci u Nemacku da radi i da ima rok od 6 meseci da nadje posao a pri tim da ima novca na racunu da se moze izdrzavati u Nemackoj,i po svemu sudeci sve ce ostati isto za nas.
Imam dva pitanja...
Bas tako,taj zakon vec odavno postoji u razvijenim zemljama Svedskoj,Danskoj tj.u Skandinavskim zemljama a Nemci ga tek sad donose mada sam ja mislio da to vec postoji i u Nemackoj medjutim ono je postojalo samo za Balkanske zemlje a sad su dali zeleno svetlo celom svetu kao i te zemlje i to je bila cela fama oko tog novog zakona.Pa normalno mi smo sve pogresno shvatili,oni nisu ni raspravljali o Balkanskim drzavama jer su nama skoro sve omogucili osim te vize,oni su onaj zakon koji su primenili na nama sad samo primenili tj.dali dozvolu celom svetu da dodje da radi u Namacku pod slicnim uslovima kao sto i mi idemo da radimo i nista drugi.