Branko.Zaric
Početnik
- Poruka
- 6
Ima li šanse da pasoš ostane kod mene do zakazanog termina za razgovor?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@Kanarinka u kom mestu ti je muž? Sve varijante su moguće od kancelarije do kancelatije, pa čak i službenici u istoj kancelariji rade na različite načine, tako da me ništa ne iznenađuje.
Svuda je pisalo tri platne liste, kvadratura stana. I supruznik na osnovu vase radne vize moze da trazi posao gde hoce. Mislim gde ga prime da radi.
Sad citam kao mora se cekat minimum godinu dana da dovedes supruznika.
Sad da li to zavisi od pokrajne, od kancelarije ili od sluzbenika. Bog zna.
Moracu traziti na netu koliko su ostali cekali.
Kao sto ponavljam vec nedeljama kao ovaj kanarinac sa slike naseg clana
1. JEZIK
2. GODINE
3. DOKAZ O KVALIFIKACIJI
4. UGOVOR
5. SMESTAJ
Greska! To ce pogoditi ljude koji ne ispunjavaju kriterijume!
Nista vas ne sprecava da se zaposlite po noksu 1-2 kao pomocni radnik ako savladate nivo jezika vezan za vas posao (A1-A2 za noks 1-2)i osigurate sve ostalo sa ove liste!
Greska! To ce pogoditi ljude koji ne ispunjavaju kriterijume!
Nista vas ne sprecava da se zaposlite po noksu 1-2 kao pomocni radnik ako savladate nivo jezika vezan za vas posao (A1-A2 za noks 1-2)i osigurate sve ostalo sa ove liste!
Pa naravno. To može da pogodi i 6-8, ali u postovima ljudi prijavljenih za 1-2 sam najviše primetila nedostatak znanja jezika (pre svega).
Zato sam tako i napisala.
Kako će i da li će ovo uticati na nas koji smo se već prijavili? Da li mislite da će biti sada nekih promena u ovom procesu koji trenutno traje? Naravno, ovaj zakon neće odmah stupiti na snagu, čini mi se da je spominjan januar 2019. kao početak primene zakona. I još jedno pitanje, da li ovaj zakon utiče i na pravila o spajanju porodice?
Sve OK! Takodje treba naglasiti da ce upravo tim pomocnim radnicima biti najlakse jer ce se od njih traziti najmanje!
FER!
slazem se.ukoliko ne budu trazili glupi urkunde od samih pomocnih radnika.ja odavno pricam da ce praviti lisu zanimanja(moje licno misljenje).ne mora da znaci da ce sigurno tako biti.i da ce oni ako sve ovo ispune protrcati kroz ambasadu i u roku od 3 nedelje do mesec i po vec krenuti sa vizama da rade u ambasadi.ostali koji nisu sa liste.uostalom aj sacekacemo pa cemo da vidimo.inace ta nahles(buckaskta sa naocarima) ili kako se vec zove odavno zagovara taj zakon
Dajte ljudi da sacekamo cetvrtak!!!Da ne nagadjamo!Opusteno,ko ne moze nauciti osnovne stvari na nemackom i ne treba da ide!Nije jezi toliki bauk!Sto se tice navodno broja koji sme da udje u zemlju da radi, o tome se upravo radi sa ovih 5 tacaka. Sa time kontrolisu broj.
Pisali su u novinama dosta o tome, niko vam nece reci da ne mozete da udjete u zemlju da radite jer ste 101 od 100. Bez brige sto se toga tice.
Dajte ljudi da sacekamo cetvrtak!!!Da ne nagadjamo!Opusteno,ko ne moze nauciti osnovne stvari na nemackom i ne treba da ide!Nije jezi toliki bauk!
Ja procitah sta pise Spiegel, ali nigde ne pise da je glasanje u cetvrtak. Odakle ta info?
Nista od toga se ne zna pre glasanja u parlamentu koje je u cetvrtak.
Ostavio sam ja link parlamenta i njihovog rasporeda na nekim od prethodnih strana. Cetvrtak je od 14 do 15:00 zvanicno glasanje