Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svuda je pisalo tri platne liste, kvadratura stana. I supruznik na osnovu vase radne vize moze da trazi posao gde hoce. Mislim gde ga prime da radi.

Sad citam kao mora se cekat minimum godinu dana da dovedes supruznika.

Sad da li to zavisi od pokrajne, od kancelarije ili od sluzbenika. Bog zna.

Moracu traziti na netu koliko su ostali cekali.

Svuda je pisalo tri platne liste, kvadratura stana. I supruznik na osnovu vase radne vize moze da trazi posao gde hoce. Mislim gde ga prime da radi.

Sad citam kao mora se cekat minimum godinu dana da dovedes supruznika.

Sad da li to zavisi od pokrajne, od kancelarije ili od sluzbenika. Bog zna.

Moracu traziti na netu koliko su ostali cekali.

Pa obrni okreni godina ti ne gine, jer tvoje tri plate, to je tri meseca i na termin u ambasadi se ceka minimum 7 meseci samo za termin, pa plus dva meseca da sacekas odgovor, i taman tako dodjes do novog produzenja vize.

Greska! To ce pogoditi ljude koji ne ispunjavaju kriterijume!

Nista vas ne sprecava da se zaposlite po noksu 1-2 kao pomocni radnik ako savladate nivo jezika vezan za vas posao (A1-A2 za noks 1-2)i osigurate sve ostalo sa ove liste!

Tacno tako! I mislim da su u pravu, jer skoro rasparavljam na facebuku oko toga sto se zena zali jer joj muza koji je vec dve godine u Nemackoj teraju na kurs nemackog iz Ausländerbehörde. Pa pobogu, dve godine boravis u tudjoj zemlji i ne znas prostu recenicu da sastavis! Jos se bune sto moraju na kurs.

Greska! To ce pogoditi ljude koji ne ispunjavaju kriterijume!

Nista vas ne sprecava da se zaposlite po noksu 1-2 kao pomocni radnik ako savladate nivo jezika vezan za vas posao (A1-A2 za noks 1-2)i osigurate sve ostalo sa ove liste!

Pa naravno. To može da pogodi i 6-8, ali u postovima ljudi prijavljenih za 1-2 sam najviše primetila nedostatak znanja jezika (pre svega).
Zato sam tako i napisala.

Kako će i da li će ovo uticati na nas koji smo se već prijavili? Da li mislite da će biti sada nekih promena u ovom procesu koji trenutno traje? Naravno, ovaj zakon neće odmah stupiti na snagu, čini mi se da je spominjan januar 2019. kao početak primene zakona. I još jedno pitanje, da li ovaj zakon utiče i na pravila o spajanju porodice?

Kako će i da li će ovo uticati na nas koji smo se već prijavili? Da li mislite da će biti sada nekih promena u ovom procesu koji trenutno traje? Naravno, ovaj zakon neće odmah stupiti na snagu, čini mi se da je spominjan januar 2019. kao početak primene zakona. I još jedno pitanje, da li ovaj zakon utiče i na pravila o spajanju porodice?

Nista od toga se ne zna pre glasanja u parlamentu koje je u cetvrtak.

Sve OK! Takodje treba naglasiti da ce upravo tim pomocnim radnicima biti najlakse jer ce se od njih traziti najmanje!
FER!

slazem se.ukoliko ne budu trazili glupi urkunde od samih pomocnih radnika.ja odavno pricam da ce praviti lisu zanimanja(moje licno misljenje).ne mora da znaci da ce sigurno tako biti.i da ce oni ako sve ovo ispune protrcati kroz ambasadu i u roku od 3 nedelje do mesec i po vec krenuti sa vizama da rade u ambasadi.ostali koji nisu sa liste.uostalom aj sacekacemo pa cemo da vidimo.inace ta nahles(buckaskta sa naocarima) ili kako se vec zove odavno zagovara taj zakon

- - - - - - - - - -

slazem se.ukoliko ne budu trazili glupi urkunde od samih pomocnih radnika.ja odavno pricam da ce praviti lisu zanimanja(moje licno misljenje).ne mora da znaci da ce sigurno tako biti.i da ce oni ako sve ovo ispune protrcati kroz ambasadu i u roku od 3 nedelje do mesec i po vec krenuti sa vizama da rade u ambasadi.ostali koji nisu sa liste.uostalom aj sacekacemo pa cemo da vidimo.inace ta nahles(buckaskta sa naocarima) ili kako se vec zove odavno zagovara taj zakon

i jos nesto.nemoj da mislite da nemci uveliko ne utvrdjuju broj migranata koji se uspesno integrirao u drustvo.mislim da ce i taj broj uticati na kategorije fachkraft iz drittestatten koji ce biti u vrhu prioritetne liste.od kad sam se registrovao za termin par puta sam cuo za neke ograniceni broj ljudi koji godisnje moze sa balkama da udje kod njih.mada sad se i ne secam koji je to broj

Sto se tice navodno broja koji sme da udje u zemlju da radi, o tome se upravo radi sa ovih 5 tacaka. Sa time kontrolisu broj.
Pisali su u novinama dosta o tome, niko vam nece reci da ne mozete da udjete u zemlju da radite jer ste 101 od 100. Bez brige sto se toga tice.
Dajte ljudi da sacekamo cetvrtak!!!Da ne nagadjamo!Opusteno,ko ne moze nauciti osnovne stvari na nemackom i ne treba da ide!Nije jezi toliki bauk!

Nista od toga se ne zna pre glasanja u parlamentu koje je u cetvrtak.

Vosacc, ja malo detaljnije procitah sta pise Spiegel, uglavnom uopsteno, ali nema info da je u cetvrtak glasanje....mozda sam previdela ili ti je info od nekud drugde?

- - - - - - - - - -

Ostavio sam ja link parlamenta i njihovog rasporeda na nekim od prethodnih strana. Cetvrtak je od 14 do 15:00 zvanicno glasanje

Hvala, pisali smo u isto vreme

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back