Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu gluposti sve je to istina i nemacki mediji su pisali o tome.

- - - - - - - - - -

Nisu to gluposti sve to stoji i nemacki mediji su pisali o tome,a sto nismo u eu kao hrvati i slovenci to je druga prica.

Za svabe smo svi isti sa balkana!Svako ko mulja bice sankcionisan sa njihove strane!A nama nista ne preostaje nego da se nerviramo i cekamo!

Desava li se nesto pozitivno, neko dobio vizu? Ili smo i dalje u mraku sto se tice termina, viza? I ovi pogresni pozivi kao kod ovog clana Biljane koja je dobila poziv za viziranje a nema vize.... Desava li se nesto lepo ovih dana...

Stigao jutros odgovor iz ambasade.
Sehr geehrte Damen und Herren,

vielen Dank für Ihre Anfrage an die Visastelle der Deutschen Botschaft in Belgrad. Zu Ihrem Anliegen kann ich Ihnen folgendes mitteilen:

Ihr Visum enthielt einen Fehler, deshalb konnte es noch nicht an Sie ausgegeben werden, bitte haben Sie Verständnis. Die Botschaft musste eine neue Anfrage an die Bundesagentur für Arbeit veranlassen und wird Sie informieren, sobald von dort eine Entscheidung vorliegt.

Bitte haben Sie noch etwas Geduld.

Mit freundlichen Grüßen

Im Auftrag

Ihre Visastelle/ V200

Botschaft der Bundesrepublik Deutschland

Kneza Milosa 75, 11000 Belgrad

Tel.: 00381-11-3064-400 l Fax: 0049-30-1817-67210

visa@belg.diplo.de www.belgrad.diplo.de

Napravljena greška koju mora da isprave.

Stigao jutros odgovor iz ambasade.
Sehr geehrte Damen und Herren,

vielen Dank für Ihre Anfrage an die Visastelle der Deutschen Botschaft in Belgrad. Zu Ihrem Anliegen kann ich Ihnen folgendes mitteilen:

Ihr Visum enthielt einen Fehler, deshalb konnte es noch nicht an Sie ausgegeben werden, bitte haben Sie Verständnis. Die Botschaft musste eine neue Anfrage an die Bundesagentur für Arbeit veranlassen und wird Sie informieren, sobald von dort eine Entscheidung vorliegt.

Bitte haben Sie noch etwas Geduld.

Mit freundlichen Grüßen

Im Auftrag

Ihre Visastelle/ V200

Botschaft der Bundesrepublik Deutschland

Kneza Milosa 75, 11000 Belgrad

Tel.: 00381-11-3064-400 l Fax: 0049-30-1817-67210

visa@belg.diplo.de www.belgrad.diplo.de

Napravljena greška koju mora da isprave.

kad ste imali termin i za koju vizu?

kad ste imali termin i za koju vizu?
25.09.2017.Aplicirala za termin
18.06.2018. Izlazila na termin
25.06.2018 stigo mejl za dopunu rok je bio do 29.08.2018
Ja sam dopunu predala 27.08.2018 a oni su me zvali 17.09.2018 oko 12h da mi jave da je viza odobrena. Za dopunu sam nosila Bescheide.
Nadam se da sam sve lepo opisala. Juče sam prvo pomislila da je neka skrivena kamera. Ljudi spremite živce deebelee i nemojte da vas bilo šta iznenadi.

Nista. Sto se tice termina ocekujte ih svakog sledeceg utorka ili petka, ja cenim da ce termini 5.10!
Sto se tice viza, svaki ponedeljak je aktuelan, tad cini mi se najvise podele.

- - - - - - - - - -

Atos1 ne slazem se da ne mogu da savladaju osnovni nivo, to svako moze, nego NECE!

Vozacc nije poenta dal' neće ili ne mogu već da koče sistem, kao što si i postavio objavu sa FB Sonjine grupe

- - - - - - - - - -

Ja sam dopunu predala 27.08.2018 a oni su me zvali 17.09.2018 oko 12h da mi jave da je viza odobrena. Za dopunu sam nosila Bescheide.
Nadam se da sam sve lepo opisala. Juče sam prvo pomislila da je neka skrivena kamera. Ljudi spremite živce deebelee i nemojte da vas bilo šta iznenadi.

Biljo to mu dođe kao da si danas bila na terminu a ne pre tri i jače meseci. Čuti barem možeš da se tešiš da nije odbijenica.

Cetvrtak 11 okt- tacka 8 po dnevnom redu glasanje novog zakona pod nazivom - Utvrdjivanje tacaka imigracionog zakona

Donnerstag, 11. Oktober 2018 (55. Sitzung)

14.20 – 15.05 Uhr 38 Min. TOP 8 Eckpunkte eines Einwanderungsgesetzbuches

Izvor direktno sa sajta parlamenta

https://www.bundestag.de/blob/47345...8a42962b71/ablaufplan-kommende-woche-data.pdf

https://www.bundestag.de/blob/47345...tagesordnung-komplett-kommende-woche-data.pdf

Ako ga izglasaju,da li to znaci da odma stupa na snagu,ili opet cekanje do odredjenog datuma?

Sto se tice kupovine sertifikata, OSD novi pazar su kupovali mnasovno koliko znam, tako da te sertifikate ambasada proverava ili ne priznaje cak, a telc ne moze da se kupi nikako , znaci za to nema sanse. Mogu vam pomoci tako ste ce vas testirati, dati vezbe ali ne mozete tek tako kupiti setifikat. Drugo sta vam znaci kupljen falsifikat ako niste zavedeni da ste polagali ispit? Lako vas otkriju i cao

Biljo jel bescheide obavezan? Da li bi mogla molim te da napises sta treba od papira za njega? Cekam termin a nemam bescheide a niko ne zna da kaze konkretnu inf da li treba ili ne. Hvala ti unapred

pre tacno 5 nedelja sam isao na predaju dokumenata za spajanje porodice, prijavio se za termin 28.2, pre mesec dana dobio termin. Nikako ne mogu da nadjem informaciju na forumu koliko je neko cekao na viziranje. Rekli su mi u ambasadi 5 nedelja se ceka, ima li neko info neku cisto da lakse prezivim vikend :)

pozdrav

Neka supruga nazove Ausländerbehörde da pita da li je predmet uopste kod njih.Ako su poslali ambasadi, onda bi trebao uskoro dobiti poziv.

Sto se tice kupovine sertifikata, OSD novi pazar su kupovali mnasovno koliko znam, tako da te sertifikate ambasada proverava ili ne priznaje cak, a telc ne moze da se kupi nikako , znaci za to nema sanse. Mogu vam pomoci tako ste ce vas testirati, dati vezbe ali ne mozete tek tako kupiti setifikat. Drugo sta vam znaci kupljen falsifikat ako niste zavedeni da ste polagali ispit? Lako vas otkriju i cao

Je l se to odnosi samo na sertifikate ÖSD-a iz Novog Pazara ili generalno na sve diplome ÖSD-a bez obzira na mesto polaganja?

bio na terminu sve normalno.uglavnom.mozda na pocetku malo zategnuto.posle ok.e da znate.sve papire sto nosite nemoj da nosite u one folije ili uvlake kako se kaze od najlona ima da vas teraju da skidate.znam da lepse izgleda i ne guzva se ali eto ako vam to nesto znaci.pre nego da udjete samo cist papir i to je to.da ne gubite vreme ko ja.i informator dole na 2 mesta se ne potpisuje.onaj deo sto oni potpisuju i jos jedan gore ne.ostalo da.vidim jedna cura dotrcala iz fotokopirnice zbog toga.vise ljudi se tu zezne.ja slucajno nisam.eto.sad sta bude bice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back