Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo, losa osobina je trpati ljudima reci u usta koje nisu rekli. Drugo, pobogu, svima je cilj da se obrazuju sto vise, svi bi voleli da su nam deca sutra inzenjeri i lekari a ne sljaka transveri. Trece, situacija je takva da se kod nas pravnici prekvalifikuju za medicinske sestre! Jer ovde nemaju posla i ne mogu da biraju i nece nikad zaraditi kao med.sestra na zapadu( tuzno, ali istinito). Cetvrto, oni mogu da biraju da li ce da zive i rade u americi, u svedskoj, da li ce bilo gde na svetu, mi ne mozemo da biramo mnogo. Peto, ne mogu da nam ukinu vize nemci pa sve i da hoce, jer koji je onda smisao eu? Onda ostali mogu da kazu prosto receno " sto smo se mi kog djavola trudili da udjemo u eu, ispunimo sve uslove ako smo izjednaceni sa ovima van eu" ( naj najprostije receno) I sesto- sve ovo itekako ima veze sa vizama, poslom i zivotom u nemackoj. Kakvo punjenje strana, ovde svako moze da pise, a ko trazi informaciju naci ce je.

Ja licno idem u Nemacku da radim, zaradim i da osnujem porodicu tamo. Da li ce me prihvatiti? To cak ni ne trazim! Trazim da uzivam sva prava kao gradjanin Nemacke a sto se tice tudjeg misljenja verujte mi da u Srbiji ima ljudi koji mi zele vece zlo od nekih Nemaca koji navodno misle da sam cigan. To su ljudi koji imaju problema u zivotu sa predrasudama a takvi mi ne trebaju ni u jednoj zemlji na kugli zemaljskoj.

Poslednja izmena:
MidHaler gde si brate da vdis u sta se pretvorio ovaj forum.

U sta se tacno pretvorio? Zelim da cujem vas ugao.
Ovo je najbolje mesto za informisanje o zivotu u Nemackoj, terminu, vizama i svemu ostalog vezano za Ambasadu, niko nije prosao da nije dobio to sto trazi. To je moj ugao - sad vi
Sto se mene tice, dok god se koristimo zdravim razumom i cinjenicama u vecini odlicno nam je, ovo sto ne valja se samo selektuje i napipa vrata.

Poslednja izmena:
Ovo je najbolje mesto za informisanje o zivotu u Nemackoj, terminu, vizama i svemu ostalog vezano za Ambasadu, niko nije prosao da nije dobio to sto trazi. To je moj ugao - ovo je forum o informacijama u vezi viza, ambasade i ostalih dozvola u vezi rada i boravka u Nemackoj,a ne o tom hoces li se ti ozeniti u Nemackoj ili ovaj sto pise da li nas Nemci mrze ili ne mrze,tajni planovi itd .

Ovo je najbolje mesto za informisanje o zivotu u Nemackoj, terminu, vizama i svemu ostalog vezano za Ambasadu, niko nije prosao da nije dobio to sto trazi. To je moj ugao - ovo je forum o informacijama u vezi viza, ambasade i ostalih dozvola u vezi rada i boravka u Nemackoj,a ne o tom hoces li se ti ozeniti u Nemackoj ili ovaj sto pise da li nas Nemci mrze ili ne mrze,tajni planovi itd .

Pa, boze moj. Ne mozemo ga stopirati da pise. Ali je vise nego jasno da je covek zauzeo svoj stav i to projektuje na masu.

Sreca pa se ne srecem mnogo sa ljudima koji imaju predrasude inace je protiv takvih najlakse boriti se, koristis cinjenice i istinu.

Evo recimo, naletim ja Srbin na Nemca koji misli da sam cigan. Ja naravno necu da imam nista sa njim ali kada bi smo usli u diskusiju
interesuje me kako bi odgovorio na to da je jedan Ciganski narod stariji i od starta bio kulturoloski napredniji i evo recimo dodao bih na to pitanje
kako je moguce da su oni kao superiorni izgubili 2 svetska rata od Cigana.

Svi smo ljudi od krvi i mesa, nema razlike, manite se predrasuda. Nismo mi nista ni bolji ni gori od Nemaca ni oni od nas.
Mi imamo svoje vrline oni svoje koje ja veoma cenim i zbog toga idem tamo, to je to.
Ko misli da je bolji ili gori od nekog potcenjuje ili sebe ili druge, a to u startu nije dobro za psihu i zivot. Radio sam oba pa znam.

Pa, boze moj. Ne mozemo ga stopirati da pise. Ali je vise nego jasno da je covek zauzeo svoj stav i to projektuje na masu.

Sreca pa se ne srecem mnogo sa ljudima koji imaju predrasude inace je protiv takvih najlakse boriti se, koristis cinjenice i istinu.

Evo recimo, naletim ja Srbin na Nemca koji misli da sam cigan. Ja naravno necu da imam nista sa njim ali kada bi smo usli u diskusiju
interesuje me kako bi odgovorio na to da je jedan Ciganski narod stariji i od starta bio kulturoloski napredniji i evo recimo dodao bih na to pitanje

Svi smo ljudi od krvi i mesa, nema razlike, manite se predrasuda. Nismo mi nista ni bolji ni gori od Nemaca ni oni od nas.
Mi imamo svoje vrline oni svoje koje ja veoma cenim i zbog toga idem tamo, to je to.
Ko misli da je bolji ili gori od nekog potcenjuje ili sebe ili druge, a to u startu nije dobro za psihu i zivot. Radio sam oba pa znam.

Brate batali ovaj forum neko vreme prolupaces...

- - - - - - - - - -

Brate batali ovaj forum neko vreme prolupaces...
Samo sebi narusavas zdravlje...

Ne radi se o tome briga Nemca da li si ti Srbin ili Turcin njemu je bitno da obavljas radni zadatak i u tebi vidi samo to masinu koja radi bez greske,njega drugo nista ne zenima ni ko si ni sta si,ovaj sto je napiso za ovaj plan covek je boravio gore pa je po mom misljenju dobro je to rekao u vezi viza da mogu kako hoce jer stvarno su ekonomska sila, a u vezi planova zato sto je sve veci broj migranata i stranaca koji gore stizu i obicni ljudi Nemci ih ne gledaju sa dobrodoslicom pa gore postoje te desnicarske stranke koje sve vise dobijaju podrsku gradjana i protiv su stranaca tj.njihov moto je Nemacka Nemcima,a za Srbe da smo cigani je izneo sta misle o nama mada oni pojma nemaju gde je Srbija,ali i sam kad sam jednom radio i kad je nestao alat Nemac sef je rekao da su to Cigani Srbi ukrali i odneli za Srbiju ili su Bugari za Bugarsku.Ma sve u svemu briga Nemca ko si i sta si on hoce rad i dobar si dok radis ispravno.Sprovedeno je istrazivanje negde sam citao da bolje o Nemackoj o gradovima u opste o istoriji i drugim stvarima znaju stranci koj su se doselili nego sami Nemci a kamoli da oni znaju sta o Srbima i Srbiji izuzev pojedinaca.

indiesun, sta se dogadja trenutno u njihovoj politici? Ja gledam cisto logicki, a to je da sve ovo malo ima veze sa politikom. U krajnju ruku sporazum sa nemackom i blakanom o zaposljavanju nasih radnika potpisan je do 30.12.2020. God. Ako nemaju dovoljno obucene radne snage, gde ce je naci? Mi smo im sansa da nadju radnu snagu, oni su sansa nama,..prosta matematika.

Nisu oni ludi!najbolja i najskolovanija radna snaga je sa balkana!Najlepse nacije dolaze sa ovih prostora!pa nece im sirijci,vijetnamci i afrikanci biti bolji od nas!

Ona je pravnica i pise zalbe na odbijenice,i pisala je meni i jos jednoj devojci sa kojom sa bio na terminu,i dobili smo vize..uglavnom 99% njena zalba prolazi..

- - - - - - - - - -

Pise na poledjini odbijenice da je rok mesec dana(mozda nekome pise i vise)..za novi termin mozete odmah da se registrujete,ali bolje da napisete zalbu,i obavezno poslati postom i traziti povratnicu da su primili.!!

Pravnica Sonja Soro radi u Srbiji.?Ima li kancelariju i gde?ili bilo kakav kontakt.Aco hvala.

pozz.dobio sam termin za 9.oktobar.vozač-noks3-5.promenio sam pasoš.u zahtev treba da upišem broj starog ili novog pasoša?molim nekog ako zna da mi odgovori.HVALA

tbv u zahtevu pišeš naravno broj novog pasoša, jer broj starog ti je trebao samo za dobijanje termina i ulaz u ambasadu, broj novog, koji ćeš da koristiš i u koji će da ti zalepe vizu, šalju za Nemačku. U istoj smo situaciji, vidimo se na terminu i ja sam 9og.

Imam jedno pitanje i molim da mi odgovori samo onaj ko je proso kroz to.Dobio sam vizu pre neki dan za DE a moj poslodavac je skroz neozbiljan i neodgovoran.Planiram i porodicu da dovedem pa moram da budem siguran sto se tice posla.Posle koliko vremena od dobijanja vize mogu da promenim poslodavca?Pratim ovaj forum skoro vec godinu dana i puno ste mi pomogli oko mnogih stvari pa se nadam da ce te i sada.Unapred hvala

Imam jedno pitanje i molim da mi odgovori samo onaj ko je proso kroz to.Dobio sam vizu pre neki dan za DE a moj poslodavac je skroz neozbiljan i neodgovoran.Planiram i porodicu da dovedem pa moram da budem siguran sto se tice posla.Posle koliko vremena od dobijanja vize mogu da promenim poslodavca?Pratim ovaj forum skoro vec godinu dana i puno ste mi pomogli oko mnogih stvari pa se nadam da ce te i sada.Unapred hvala
Možete vrlo brzo, samo treba naći novog poslodavca koji plaća više i sa njim predati zahtev za promenu radne vize. Naravno otkazni rok morate da odradite. Mislim da to traje negde oko 3 sedmice ali sa birokratijom u Nemačkoj se nikad ništa ne zna.

NOKS6-8 Diplomirani mašinski inženjer i odbijenica zbog niske plate!
Da li je istina da je potreban nov termin da bih mogao da predam nov ugovor sa većom platom? Molim za pomoć!
Pozdrav Marko. Napisite u koji grad idete da radite, koja je plata u pitanju i koliko radnih sati imate u ugovoru. Na odbijenicu se pise zalba, ostavio sam fb kontakt na ovoj strani od Sonje Soro, ona ima veliki uspeh u pisanju zalbi, kontaktirajte je, vise puta pokusajte jer je veoma zauzeta. I naravno molim vas napisite ovde te podatke iz ugovora molim vas da bi mogli da raspolazemo informacijama i pomognemo drugim ljudima.

Poslednja izmena:
tbv u zahtevu pišeš naravno broj novog pasoša, jer broj starog ti je trebao samo za dobijanje termina i ulaz u ambasadu, broj novog, koji ćeš da koristiš i u koji će da ti zalepe vizu, šalju za Nemačku. U istoj smo situaciji, vidimo se na terminu i ja sam 9og.

hvala puno.vidimo se

- - - - - - - - - -

https://www.facebook.com/sonja.rodic.94

samo facebook, ona je iz nemacke koliko znam

ok.nadam se da neće biti potrebe da je kontaktiramo.veliki pozz.i puno hvala

Ja mislim da ste svi toliko optereceni tim novim zakonom i glupostima da nema dalje.jezik svakako morate pohadkati tamo kao i kurs integracije ako zelite da produzite vizu.to vam placa iki gazda ili vi.pola se od toga vraca ako polozite u roku.i nemate problem.jezik vam je svakako potreban da komunicirate i zivite tamo,jer svi vi koji zelite otici necete se vrtiti nakon isteka vize nego produziti.tako da bez preterivanja i sl.ja licno miskim da ce poostroti oravila o tom integracijsckom kursu i polaganju jezika kod njih.u nekom odredjenom roku.mozda ce izdvojiti zanimanja i to ce biti to.al ajde zivi biki pa videli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back