Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam pitanje vezano za NOKS. Naime, imam diplomu logopeda stečenu u Srbiji, nakon čega sam otišla u Nemačku na usavršavanje za Montessori vaspitača u trajanju od godinu dana. Diploma koju sam dobila u Bavarskoj je jednaka kvalifikacijama za Kiderpfleger. Sada sam dobila i posao u vrtiću (kao Kinderpflegerin) ali ne znam za koju kategoriju NOKS-a da se prijavim. Da li samo da se prijavim sa diplomom vaspitača (NOKS 2 - Fachausbildung (1 Jahr)) ili treba da uračunam i master diplomu logopeda? Hvala unapred na odgovorima!!!

Kada se prijavljujete za termin birate opciju sa minimalnim obrazovanjem koje je potrebno da se obavlja taj posao koji vam pise u ugovoru.

Ja sam juce poslao e mail ambasadi jer sam 31. 07 imao termin, a 11.09 je odobrena viza u Frankfurtu i samo treba da stigne odgovor. Odgovor je u elektronskoj formi, i to sam saznao pa sam ih.pitao koliko se ceka od slanja odgovora iz Nemacke do poziva osobe na viziranje. Njihov odgovor je da proces odgovora traje od 10 do 12 nedelja neretko i duze od datuma termina i da im se obratim po isteku tog perioda ako ne dobijem odgovor u medjuvremenu

Ja sam juce poslao e mail ambasadi jer sam 31. 07 imao termin, a 11.09 je odobrena viza u Frankfurtu i samo treba da stigne odgovor. Odgovor je u elektronskoj formi, i to sam saznao pa sam ih.pitao koliko se ceka od slanja odgovora iz Nemacke do poziva osobe na viziranje. Njihov odgovor je da proces odgovora traje od 10 do 12 nedelja neretko i duze od datuma termina i da im se obratim po isteku tog perioda ako ne dobijem odgovor u medjuvremenu

Kontaktiranje Ambasade oko bilo cega je kao da pricas sa zidom. Imaju 2 copy/paste maila. Jedan u vezi termina gde vam kazu da cekate i da ne mogu da vam pomognu dok ne istekne taj neki period a drugi za vizu koji isto to kaze.

Zasto trazite bilo kakvu logiku kad na informatoru pise sta da uradite? Pise veoma jasno MOLIMO OVDE ZALEPITE FOTOGRAFIJU

ne znam za druge ali ja sam definitivno prso.sad kad bi otiso kod psihijatra preporucio bi mi minimum mesec dana nekog terapeuta.slusas ovog onog.cujes da i one sto imaju sve savrseno odbiju.pa ti znas da nije savrseno kod tebe samog ali moglo bi ako su iole realni ti sto odlucuju o dobijanju vize.a opet u podsvesti znas da su takvi retko realni.a jos ako pomislis da godinu dana i vise ne radis nista jer cekas termin skoro godinu a pre toga si imao praksu pa nisi stigo da radis.e tako bude u glavi

Stize Prolece, vecini ljudi je upravo tako. Polude narod, svi traze spas u obecanoj zemlji. Jos kad cujem u okruzenju ove koji govore " necemo u evropsku uniju, sta ce nam to" , pa ne znam da li da se smejem ili da placem. I ja sam isto svega se odrekla, nisam radila godinu dana da bih imala vremena da ucim jezik, pa da mi sve propadne mislim da bih zaista na psihijatriji zavrsila.

- - - - - - - - - -

Prosto ,mi upravljamo nasim zivotom do odredjene granice, van toga - nije do nas. To je neki faktor na koji ne mozemo da uticemo, a tu oko cega ne mozemo da uticemo tu se onda ne vredi ni sekirati. Nase je da damo sve od sebe, a sta bude bice.

indiesun, sta se dogadja trenutno u njihovoj politici? Ja gledam cisto logicki, a to je da sve ovo malo ima veze sa politikom. U krajnju ruku sporazum sa nemackom i blakanom o zaposljavanju nasih radnika potpisan je do 30.12.2020. God. Ako nemaju dovoljno obucene radne snage, gde ce je naci? Mi smo im sansa da nadju radnu snagu, oni su sansa nama,..prosta matematika.

Ona je pravnica i pise zalbe na odbijenice,i pisala je meni i jos jednoj devojci sa kojom sa bio na terminu,i dobili smo vize..uglavnom 99% njena zalba prolazi..

- - - - - - - - - -

Da li neko moze da mi kaze koji je rok za podnosenje zalbe u slucaju kada se dobije odbijenica?
I da li postoji vremensko ogranicenje kada se mogu prijaviti za novi termin i vizu nakon odbijenice?

Unapred hvala. :)
Pise na poledjini odbijenice da je rok mesec dana(mozda nekome pise i vise)..za novi termin mozete odmah da se registrujete,ali bolje da napisete zalbu,i obavezno poslati postom i traziti povratnicu da su primili.!!

indiesun, sta se dogadja trenutno u njihovoj politici? Ja gledam cisto logicki, a to je da sve ovo malo ima veze sa politikom. U krajnju ruku sporazum sa nemackom i blakanom o zaposljavanju nasih radnika potpisan je do 30.12.2020. God. Ako nemaju dovoljno obucene radne snage, gde ce je naci? Mi smo im sansa da nadju radnu snagu, oni su sansa nama,..prosta matematika.
Znas li ti kakvi su Nemci,o nama iz Srbije nista dobro nemisle,pa mi njima toliko da trebamo oni bih sve barijere uklonili oko zaposljavanja,jer oni mogu kako hoce,nemoj mo se zavaravati kao da mi njima toliko trebamo,vecina tih Nemackih poslodavaca ne zeli da zaposljava radnike iz inostranstva oni su im na zadnjem mestu,i ti Nemci koji i dan danas sebe smatraju genijalcima a za nas Srbe kazu da smo Zigeune-Cigane imaju tajni plan da za 24 casa sve strance iz Nemacke proteraju ako hoce.

Znas li ti kakvi su Nemci,o nama iz Srbije nista dobro nemisle,pa mi njima toliko da trebamo oni bih sve barijere uklonili oko zaposljavanja,jer oni mogu kako hoce,nemoj mo se zavaravati kao da mi njima toliko trebamo,vecina tih Nemackih poslodavaca ne zeli da zaposljava radnike iz inostranstva oni su im na zadnjem mestu,i ti Nemci koji i dan danas sebe smatraju genijalcima a za nas Srbe kazu da smo Zigeune-Cigane imaju tajni plan da za 24 casa sve strance iz Nemacke proteraju ako hoce.
Jeste ta prica ide godinama da imaju taj supertajni zakon da isteraju Srbe a niko ga nije video, ko Teslino oruzje...
Pored toliko arapa i crncuga samo Srbe najvise mrze. Ponasaj se normalno i civilizovano i vecina Nemaca ce te prihvatiti, to je problem.
Razumite da oni bez nas ne mogu da pronadju radnike za odredjene profile, okreni - obrni opet im samo mi ostajemo

Dobro i da je sve tako kako jeste i da se zasniva na ljubavi, opet moras shvatiti jedno- ako nas proteraju, ne zaposljavaju vise i sta ti vec znam, ko ce onda da neguje i leci NJIHOVE ljude? Ok. Dovesce ljude iz Poljske, Italije,Spanije ali to opet nece biti dovoljno. Ko ce da prevozi tolike kamione, robu, gradi zgrade, radi u restoranima, kad oni nece? Privreda bez siroveradne snage ne moze da opstane. Njihova deca ne upisuju medicinsku skolu niti idu na zanate, a i ovi koji idu odlaze da zive u Ameriku, Svajcarsku, Svedsku.. Cist sistem ponude i potraznje. Drugo, zasto ne uklone barijere- zbog zakona i to ne zavisi od njih nego od evropske unije. Koji je smisao EU ako odobre nama iz treceg sveta da idemo bez vize? Eu tada gubi smisao.. Ne ide to tako, zna se sta je prioritet i kakav je zakon. Sve i da hoce, nije lako promeniti i naci kompromisno resenje.

Jeste ta prica ide godinama da imaju taj supertajni zakon da isteraju Srbe a niko ga nije video, ko Teslino oruzje...
Pored toliko arapa i crncuga samo Srbe najvise mrze. Ponasaj se normalno i civilizovano i vecina Nemaca ce te prihvatiti, to je problem.
Razumite da oni bez nas ne mogu da pronadju radnike za odredjene profile, okreni - obrni opet im samo mi ostajemo
Covek ja postavio pitanje o politici u Nemackoj i td.,odgovor je bio savim jasan i realan,ja sam vec par godina boravio i radio u Nemackoj tako da znam Nemce u dusu i sve njihove zakone i stanje u drzavi,ako procitas tekst ja nisam napisao da imaju plan da proteraju Srbe nego strance ako hoce,a to sto ti pises da vole vise Arape i druge od nas nije istina odakle ti to,mi smo za njih stranci svi isti i svrstavaju nas u jedan isti kos,ponta je da ne shvatas sustinu teksta ali ima vremena naucices.

Znas li koliko ljudi ima nemacka, oko 11 puta vise nego srbija. Srbi , bosanci i ostali balkanci su u toj zemlji samo kap u moru. Dok radis, zivis normalno i civilizovano niko te ne dira, a vec kad pocnes da talasas pa cim dobijes drzavljanstvo das otkaz na poslu i prikacis im se na socijalno da ne bi radio e to njih nervira npr i pre bi takve proterali, ali ne mogu ni njih jer su im dali drzavljanstvo..

Dobro i da je sve tako kako jeste i da se zasniva na ljubavi, opet moras shvatiti jedno- ako nas proteraju, ne zaposljavaju vise i sta ti vec znam, ko ce onda da neguje i leci NJIHOVE ljude? Ok. Dovesce ljude iz Poljske, Italije,Spanije ali to opet nece biti dovoljno. Ko ce da prevozi tolike kamione, robu, gradi zgrade, radi u restoranima, kad oni nece? Privreda bez siroveradne snage ne moze da opstane. Njihova deca ne upisuju medicinsku skolu niti idu na zanate, a i ovi koji idu odlaze da zive u Ameriku, Svajcarsku, Svedsku.. Cist sistem ponude i potraznje. Drugo, zasto ne uklone barijere- zbog zakona i to ne zavisi od njih nego od evropske unije. Koji je smisao EU ako odobre nama iz treceg sveta da idemo bez vize? Eu tada gubi smisao.. Ne ide to tako, zna se sta je prioritet i kakav je zakon. Sve i da hoce, nije lako promeniti i naci kompromisno resenje.
Nemci sve mogu ako hoce i vizu da nam ukinu nista ne brini,a to da im treba radna snaga normalno da im treba,a da li smo im mi prioritet to je pitanje,procitaj na DW.de tekst u o novom zakonu gde pise da vecina Nemackih poslodavaca ne zeli radnu snagu iz inostranstva,a sad Nemacka je ogromna a nas Srba je vrlo malo pa nam u opste nije tesko ni naci posao kod takvih koji nas hoce zaposliti da radimo.

- - - - - - - - - -

evo odmah krecem da proucavam tvoje dubokoumno pisanje na forumu
Bice ti sve jasno kad odes za Svabiju nemoj sad mnogo da mislis.

evo odmah krecem da proucavam tvoje dubokoumno pisanje na forumu

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: Ako se ponasas civilizovano scuda si prihvacen. Postujes zakon, njihovu kulturu, obicaje, prihvataju strance. I medju samim nemcima ima sljama i neradnika itekako, pijandura i ulicara...Generalizovanje sa predrasudama nije jednako istini. Na kraju krajeva sta ima ko da nekog voli ili ne voli? Poslodavcu treba radnik, ako ima koristi od njega, on ce ga postovati pa makar bio i ciganin, njih to ne zanima, sem profita u sustini ih zabole. Ali kad mi sami sebe srozavamo, e to je problem! Kroz citavu istoriju najbolji ljudi su nam odlazili, pa evo i sad, cura koja se bavi naucnim radom student generacije dobi vizu za mesec dana. Pa sto pobogu kad mrze Srbe? Ako vec uvoze radnu snagu probrace ono sta im treba. Sta je tu nejasno? P a polovina Nemaca ne zna ni gde je Srbija. Sef moga muza, fakultetski obrazovan nemac, rekao je mom muzu nakon razgovora za posao, da je pogledao na karti odakle dolazi i divio mu se kako je imao smelosti da se zapuca u nepoznato.

Znas li koliko ljudi ima nemacka, oko 11 puta vise nego srbija. Srbi , bosanci i ostali balkanci su u toj zemlji samo kap u moru. Dok radis, zivis normalno i civilizovano niko te ne dira, a vec kad pocnes da talasas pa cim dobijes drzavljanstvo das otkaz na poslu i prikacis im se na socijalno da ne bi radio e to njih nervira npr i pre bi takve proterali, ali ne mogu ni njih jer su im dali drzavljanstvo..
Nemacka ima blizu 90 miliona stanovnika i 10 miliona stranaca(Turaka,Balkanaca,Izbeglica i dr.)i normalno je da te nece isterati nego ces raditi i raditi i starost kod njih docekati ako to hoces i sva ces prava imati kao i rodjeni Nemci,ja sam ti rekao kakvi su Nemci u dusi i sta misle i nama iz Srbije

Slazem se sa ovim sto je kanarinka napisala. Mogu oni da nas ne vole privatno, ok svako ima otpor prema nepoznatom, dakle da se ne druzi sa nama, ne pije jutarnju kafu, sve ja to razumem. Ali briga poslodavca odakle si ti sve dok ti kicma dobro radi pa mozes da obavljas poslovne zadatke. A nas narod naviknut na sve i svasta za sitne pare, tamo itekako postuje i poslodavca i platu koju prima i trudi se, jer ko je od dobrog pobegao?! Sve dok si dobar radnik ne boj se, a oni nas ne bi ni zvali niti bi pustili toliko ljudi u drzavu da im, podvlacim, ne trebamo.I dobro rece kanarinka opet, nisu ni oni bogom dani, ljudi su ljudi, ima razlike naravno u mentalitetu ali to ne menja cinjenicu da i medju njima ima raznog sljama, neradnika, a mozda i najvise onih koji imaju za cilj da obavljaju kancelarijske poslove, da budu profesori, inzenjeri, njima nije cilj da dete skoluje za zanatliju ili za med.sestru, ili za vozaca kamiona.. Imaju ljudi pare i hoce da postignu visoko mesto na drustvenoj lestvici kad vec mogu, sto bi radili ( za njih) najnize poslove cak i da su ti poslovi ekstra placeni a nisu ni to..

Slazem se sa ovim sto je kanarinka napisala. Mogu oni da nas ne vole privatno, ok svako ima otpor prema nepoznatom, dakle da se ne druzi sa nama, ne pije jutarnju kafu, sve ja to razumem. Ali briga poslodavca odakle si ti sve dok ti kicma dobro radi pa mozes da obavljas poslovne zadatke. A nas narod naviknut na sve i svasta za sitne pare, tamo itekako postuje i poslodavca i platu koju prima i trudi se, jer ko je od dobrog pobegao?! Sve dok si dobar radnik ne boj se, a oni nas ne bi ni zvali niti bi pustili toliko ljudi u drzavu da im, podvlacim, ne trebamo.I dobro rece kanarinka opet, nisu ni oni bogom dani, ljudi su ljudi, ima razlike naravno u mentalitetu ali to ne menja cinjenicu da i medju njima ima raznog sljama, neradnika, a mozda i najvise onih koji imaju za cilj da obavljaju kancelarijske poslove, da budu profesori, inzenjeri, njima nije cilj da dete skoluje za zanatliju ili za med.sestru, ili za vozaca kamiona.. Imaju ljudi pare i hoce da postignu visoko mesto na drustvenoj lestvici kad vec mogu, sto bi radili ( za njih) najnize poslove cak i da su ti poslovi ekstra placeni a nisu ni to..
Lose razmisljanje,hoces raci da roditeljima u Srbiji nije cilj da njihova deca zavrse fakultete da budu inzenjeri,doktori itd..i da to nije prioritet u Srbiji nego samo roditelja u Nemackoj,to je pogresno shvatanje jer radi so o tome sto se skolovanja tice da je situacija skoz indeticana, ko uci ide na fakultet ko nece ide kao kod nas na zanat,i fazon je u tome da je Nemacka ogromna zemlja gde je potrebna strucna radna snaga i zanatlije,i imaju isti problem kao i kod nas i sirom sveta u nedostatku te radne snage,i Heuston je napisa u prvoj poruci odlican tekst tacno onako kako jeste a ovde mnogi bezveze odgovaraju na poruke njegove i sad ljudima ako treba info za vizu moraju bez veze da listaju ,dosta vise ovakvih pisanja i odgovora ovo je forum u vezi vize i ambsade,ako neko nesto napise van teme ne treba kao seljacina mu odgovarati i bez veze puniti stranice.

Heuston - Teoreticar zavere koji generalizuje i stavlja 100 miliona ljudi pod jedan isti sablon (citaj generalizuje) 100 miliona Nemaca.
Zasto teoreticar zavere? Zbog izjave da imaju tajni plan kojim proteruju sve koji nisu Nemci po principu kojim su se vodili u drugom svetskom ratu.
Znate li vi do kakvog bi kurslusa doslo da samo tracak tako neke informacije ode u medije i znate li koliko su Nemci skupo platili taj isti drugi svetski rat?

Ko ce da sprovede taj tajni plan? Da upravlja sa 100 miliona u 2018 godini i ponavlja drugi svetski rat? Svi Nemci su slozni oko tog plana jeli? Svih 100 miliona ali je to i dalje tajna.

HEUSTON ZNA TAJNI PLAN. Boze pomozi mu

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back