Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obecao sam da cu vas obavestavati o ovom novom zakonu u Nemackoj posto pratim njihove medije.

Dakle, imali su na dnevnom redu da to zavrse u septembru sto su po medijima propustili i tema o novom zakonu im se ne nalazi na rasporedu za kraj septembra.
Dosta vise od polovine se zalaze za nov zakon i on ce svakako biti izglasan, takodje se vise od polovine slaze da broj ljudi koji ulazi u Nemacku da radi mora biti
stavljen pod odredjen limit i kontrolu da ne bi doslo do masovnog naseljavanja. Zakon u kome ce biti prakticno granice otvorene za radnike nece proci vec ce granice
biti osigurane odredjenim pravilima.

Sta ja izvlacim iz svega ovoga? Trazice vam jezik. Nemci su veoma veoma pazljivi da ne diskriminisu druge a isto tako su kontrol frikovi i vole pravila, uz uspostavljanja
pravila za jezik oni su resili veliki deo toga sto smatraju kao problem.Opet, to je samo moje misljenje sto ne znaci da je istina niti mora da vam se svidi!!!

Jedan od izvora :
https://www.handelsblatt.com/politi...ml?ticket=ST-2171723-Cmtl7OcSyMP5UbkOL454-ap2

Sledeci datum koji se spominje je 2 oktobar a tema ce naravno biti uspostavljanje odredjenih tacaka i pravila zakona.

Poslednja izmena:
Obecao sam da cu vas obavestavati o ovom novom zakonu u Nemackoj posto pratim njihove medije.

Dakle, imali su na dnevnom redu da to zavrse u septembru sto su po medijima propustili i tema o novom zakonu im se ne nalazi na rasporedu za kraj septembra.
Dosta vise od polovine se zalaze za nov zakon i on ce svakako biti izglasan, takodje se vise od polovine slaze da broj ljudi koji ulazi u Nemacku da radi mora biti
stavljen pod odredjen limit i kontrolu da ne bi doslo do masovnog naseljavanja. Zakon u kome ce biti prakticno granice otvorene za radnike nece proci vec ce granice
biti osigurane odredjenim pravilima.

Sta ja izvlacim iz svega ovoga? Trazice vam jezik. Nemci su veoma veoma pazljivi da ne diskriminisu druge a isto tako su kontrol frikovi i vole pravila, uz uspostavljanja
pravila za jezik oni su resili veliki deo toga sto smatraju kao problem.Opet, to je samo moje misljenje sto ne znaci da je istina niti mora da vam se svidi!!!

Jedan od izvora :
https://www.handelsblatt.com/politi...ml?ticket=ST-2171723-Cmtl7OcSyMP5UbkOL454-ap2

Sledeci datum koji se spominje je 2 oktobar a tema ce naravno biti uspostavljanje odredjenih tacaka i pravila zakona.

ma nema tu sta po meni.stavice spisak zanimanja.njima maksimalno ubrzati,nesto olaksati videcemo koliko.eto verujte mi tako ce da urade.ako se nadjes na spisku sretan si ako ne citas sto se tebe tice i to je sve.nego izvini.znam da si za sve obicno obavesten.da ne lutam po stranicama.jel bese moze slika da se zalepi lepkom za papir.hvala ti unapred

Kad se vec pominje plata, meni je ugovor na 40 sati nedeljno i bruto plata je 2480e a posao je Wäscherei Hilfskraft a za suprugu je isti posao samo bruto plata je 2430e. Valjda je to zadovoljavajuce, upitanju je okolina Minhena. Stan necu placati jer cemo biti kod mog brata posto ima kucu i kvadraturu da se prijavimo kod njega. U zahtevu sam upisao njegovu adresu za stanovanje al neznam dal ce mi traziti neku izjavu od njega da necemo placati?

Poslednja izmena:
Ja mogu da kazem kako je meni poslodavac jos pre par meseci rekao, Nemac, dobro upucen u sve, tada mi je napomenuo da moram da imam b1 sertifikat jer uz taj sertifikat i njihov ugovor vizu cu dobiti za 4 meseca. Inace sam med.sestra po struci, to je ovde noks 3-5. Tada mi je bilo cudno kako on to misli da dobijem vizu za 4 meseca, ali izgleda da je covek znao nesto o tom novom zakonu koji se sprema.

a da li novi zakon vazi za nas koji cekamo termin? :think: oni misle tamo da je to za 4-5 meseci gotovo, ali tesko boga mi :roll:

^^ pa iskreno da ti kazem i sama sam pomislila da se on mozda ne vara u necemu i misli da ja vizu mogu za 4 meseca da dobijem, pomislila sam da mozda nije dobro obavesten. Sad vidim na prethodnoj strani da pise da treba da se uvede kontrola da ne bi doslo do preteranog naseljavanja. Mislim da to nikako nije istina. Pa pobogu, nemacka ima 87 miliona stanovnika, cak i da 200000 balkanaca pozeli da naseli tu zemlju, to je za njih zanemarljiva cifra. Mozda su veci problem migranti.

Ja samo prenosim recenice 1 kroz 1 koje sam procitao a na vama je da li cete da verujete onome sto Nemci kazu!
Veoma su detaljno opisali to kako ne zele da im zemlja izgleda primamljivo za imigraciju zbog niskih standarda.
To ne znaci da ce staviti neki odredjeni broj kao limit koliko ljudi godisnje moze da udje. Postoje drugi nacini da kontrolisu broj i bez limita te vrste. Uvedes jezik npr!

- - - - - - - - - -

Pitanje za kolegu vozaca ,zahvaljuci vama mi smo ovde odlicno informisani,hvala mnogo vama ,
Posto pratite odlicno ovaj forum ,koliko se u proseku ceka na poziv za viziranje pasosa ,posle predaje dokumenata u ambasadi, nista precizno vec samo orjetaciono radi,

Zavisi od regije do regije pa na kraju do same ambasade. Retko je preko mesec ipo da neko ceka. Obicno su to 3-4 nedelje ako pricamo po iskustvima forumasa.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za sve Koji su vec bili I predali dokumenta. Ukoliko Vali nesto od dokumenta ili neki dokument nije u redu, dali vam odma naglase to kao dopunu ili posle nekog vremena vas obaveste sta fall ili sta nije uredu?

Meni su odmah rekli na salteru i rekla je ljubazna gospodjica da joj donesem do 15.00 jedan dopis o broju radnih sati nedeljno jer nije bio taj podatak u ugovoru..
meni poslali mail iz firme za 5 min i ja odstampao u kopirnici pored ambasade u koloru... kao da sam joj dao original.... i toliko,.

jedino mislim da kasnije informisu ako u toku odlucivanja u nemackoj ne budu trazili dodatnu dokumentaciju...

pozzz..

Imam pitanje vezano za NOKS. Naime, imam diplomu logopeda stečenu u Srbiji, nakon čega sam otišla u Nemačku na usavršavanje za Montessori vaspitača u trajanju od godinu dana. Diploma koju sam dobila u Bavarskoj je jednaka kvalifikacijama za Kiderpfleger. Sada sam dobila i posao u vrtiću (kao Kinderpflegerin) ali ne znam za koju kategoriju NOKS-a da se prijavim. Da li samo da se prijavim sa diplomom vaspitača (NOKS 2 - Fachausbildung (1 Jahr)) ili treba da uračunam i master diplomu logopeda? Hvala unapred na odgovorima!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back