nisam citao to sa dw.ako bi mogo da stavis link da procitam.pre nekih bice mozda sad otprilike 11,12 dana.cuo se sa komsijom odozgo kome je nemacki maternji jezik.nisam gledao to.on kaze ovako.zamolio ga ja da baci ponekad pogled.kaze da zanimanja koja su prioritetna bice gotovo za 3 nedelje.i kaze mi 3 nedelje od dana kad udjes u ambasadu.a to 3 meseca pretpostavljam za ova zanimnja tipa noks 1-2.a opet kazem mozda ga ja nisam lepo razumeo pa da ne uzimamo to kao sigurno.krajni cilj im je za fachkraft 3 nedelje.ali opet ambasada prva stanica.ne bi da budem pesimista ali nemoj da se radujemo dok sve ne bude i ne zazivi u praksi[/QUOTEH
Hrvatska kad je usla u Eu njeni gradjani su mogli tek posle 10 godina raditi u Nemackoj bez vize,a Srbiji koja nije clanica u Eu nikad joj nece Nemci ukinuti vizu,taj novi zakon ce samo ubrzati dobijanje vize,i fora je sto taj novi zakon predvidja ukidanje sistema za proveru diplome,dakle garancije ce da da poslodavac za sve, samo da se odobri viza sto pre,a posle ce se sve resavti u Svabiji,na primer znanje jezika daju ti uslov tri meseca tamo da naucis odredjeni nivo i to je to,tako se to radi i u drugim zemljama Eu poznatiji kao useljenicki zakon,i to je to svrha novog zakona da ubrza podjenostavi sistem i nista drugo,ako ga usvoje a morace viza ce se do tri meseca dobijati.