Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.. više ne postoji opcija za tu vizu?!

Na zalost ne daju termin, i mole me da storniram termin cak i da sam ga slucajno pre zakazao. Zbog velikog broja zahteva, ne mogu da se nose sa tim. Na sajtu vise nemas nikakvu opciju da zakazes termin niti da se informises o toj vizi, mada zvanicno nije niko rekao da je ukinuto.

- - - - - - - - - -

Vize nemogu biti ukinute,na dojce wele mozes procitati predlog zakona to je jedini ispravan sajt,novi zakon ce samo podjestonaviti uprostiti sisstem za dobijanje vize,sve ce ici brze i resava ce se u roku do tri meseca.

Upravo. Sve ostalo je prodvanje novina kod nas.

Vize nemogu biti ukinute,na dojce wele mozes procitati predlog zakona to je jedini ispravan sajt,novi zakon ce samo podjestonaviti uprostiti sisstem za dobijanje vize,sve ce ici brze i resava ce se u roku do tri meseca.

nisam citao to sa dw.ako bi mogo da stavis link da procitam.pre nekih bice mozda sad otprilike 11,12 dana.cuo se sa komsijom odozgo kome je nemacki maternji jezik.nisam gledao to.on kaze ovako.zamolio ga ja da baci ponekad pogled.kaze da zanimanja koja su prioritetna bice gotovo za 3 nedelje.i kaze mi 3 nedelje od dana kad udjes u ambasadu.a to 3 meseca pretpostavljam za ova zanimnja tipa noks 1-2.a opet kazem mozda ga ja nisam lepo razumeo pa da ne uzimamo to kao sigurno.krajni cilj im je za fachkraft 3 nedelje.ali opet ambasada prva stanica.ne bi da budem pesimista ali nemoj da se radujemo dok sve ne bude i ne zazivi u praksi

nisam citao to sa dw.ako bi mogo da stavis link da procitam.pre nekih bice mozda sad otprilike 11,12 dana.cuo se sa komsijom odozgo kome je nemacki maternji jezik.nisam gledao to.on kaze ovako.zamolio ga ja da baci ponekad pogled.kaze da zanimanja koja su prioritetna bice gotovo za 3 nedelje.i kaze mi 3 nedelje od dana kad udjes u ambasadu.a to 3 meseca pretpostavljam za ova zanimnja tipa noks 1-2.a opet kazem mozda ga ja nisam lepo razumeo pa da ne uzimamo to kao sigurno.krajni cilj im je za fachkraft 3 nedelje.ali opet ambasada prva stanica.ne bi da budem pesimista ali nemoj da se radujemo dok sve ne bude i ne zazivi u praksi[/QUOTEH
Hrvatska kad je usla u Eu njeni gradjani su mogli tek posle 10 godina raditi u Nemackoj bez vize,a Srbiji koja nije clanica u Eu nikad joj nece Nemci ukinuti vizu,taj novi zakon ce samo ubrzati dobijanje vize,i fora je sto taj novi zakon predvidja ukidanje sistema za proveru diplome,dakle garancije ce da da poslodavac za sve, samo da se odobri viza sto pre,a posle ce se sve resavti u Svabiji,na primer znanje jezika daju ti uslov tri meseca tamo da naucis odredjeni nivo i to je to,tako se to radi i u drugim zemljama Eu poznatiji kao useljenicki zakon,i to je to svrha novog zakona da ubrza podjenostavi sistem i nista drugo,ako ga usvoje a morace viza ce se do tri meseca dobijati.

Hrvatska kad je usla u Eu njeni gradjani su mogli tek posle 10 godina raditi u Nemackoj bez vize,a Srbiji koja nije clanica u Eu nikad joj nece Nemci ukinuti vizu,taj novi zakon ce samo ubrzati dobijanje vize,i fora je sto taj novi zakon predvidja ukidanje sistema za proveru diplome,dakle garancije ce da da poslodavac za sve, samo da se odobri viza sto pre,a posle ce se sve resavti u Svabiji,na primer znanje jezika daju ti uslov tri meseca tamo da naucis odredjeni nivo i to je to,tako se to radi i u drugim zemljama Eu poznatiji kao useljenicki zakon,i to je to svrha novog zakona da ubrza podjenostavi sistem i nista drugo,ako ga usvoje a morace viza ce se do tri meseca dobijati.[/QUOTE]

Znam da nece ukinuti vize,nego da ubzaju proceduru
Ja bih samo oko tog jezika da znam
Dal cu moci tamo sa polazem i ucim jezik ako im to bude uslov
Zavisi koje si zanimanje,za odredjena zanimanje mozda nece ni trebati jezik nego ga ucis u Svabiji,za odredjena ce mozda trebati,na primer u Danskoj ucis jezik kod njih,sve ce to biti reseno sa tim novim takozvanim useljenickim zakonom koji se ocekuje.

Zavisi koje si zanimanje,za odredjena zanimanje mozda nece ni trebati jezik nego ga ucis u Svabiji,za odredjena ce mozda trebati,na primer u Danskoj ucis jezik kod njih,sve ce to biti reseno sa tim novim takozvanim useljenickim zakonom koji se ocekuje.

Daj boze da bude sve tako
Mislim da ce svima da olaksaju koji idu
Ovo cekanje strasno covece
Hvala na informacijama

Uf brate ja bih rado na kafu ali nema termina,u Svabiji nema ipsijanja kafe radi vremena i mnogo je skupa kosta 3.5evra u Svabiji.

Oki..
ja se upravo vratio iz ambasade..
Predao papire i na salteru vidimo i ja i sluzbenica da nema broj sati nedeljno u ugovoru...
ja pozvao firmu i za 5 min. poslali mail sa informacijom koliko sati se radi nedeljno... i to sam predao i sada cekam da me pozovu...
e to je sada enigma....
koliko cu cekati ne znam... ako neko ima iskustva neka pise.... u pitanju vozac predat zahtev po starom 26.2.

hvala unapred i srecno svima...

I napokon viza u pasosu, posle 7 meseci. U pitanju je spajanje porodice, svi vec znate da se pasosi predajj za viziranje od 8 do 11 ponesite kopiju osiguranja, licnu kartu jer ce Vam trebati prilikom podizanja pasosa, inace pasosi se podizu od pola 3 s tim sto tad prozivaju po azbucnom redu, tako da nije bitno da li ste stigli pre pola tri necete uci pre jer se po azbucnom redu ulazi. Ukoliko su Vam uzeli nesto od originala sto se dokumentacije tice vracaju Vam prilikom podizanja viziranog pasosa, recice Vam sluzbenica da cim stignete u Nemacku odete u ured za strance to je sve. Javljam vam svakako koja je dalje procedura prilikom odlaska u Nemacku ja se vracam u sredu pa od srede pocinje sredjivanje papira u Nemackoj pisem svakako sta i kako ide dalje. Srecno svimaaa.

Oki..
ja se upravo vratio iz ambasade..
Predao papire i na salteru vidimo i ja i sluzbenica da nema broj sati nedeljno u ugovoru...
ja pozvao firmu i za 5 min. poslali mail sa informacijom koliko sati se radi nedeljno... i to sam predao i sada cekam da me pozovu...
e to je sada enigma....
koliko cu cekati ne znam... ako neko ima iskustva neka pise.... u pitanju vozac predat zahtev po starom 26.2.

hvala unapred i srecno svima...

Minimum 3 meseca, tako je za hochgebildete Menschen.Tako bi rekli na sajtu. A moze biti i do 8 kao jednom mom poznaniku. Ako si medicinar, vrlo brzo. A ako peres ulice, mozda i odbiju :) No nadam se najboljem za tebe, i da ti se uskoro pridruzim i ja :) Srecno!

Termin 19.06,odbijenica 07.08 zbog manje plate za 48e,posao vozaca,grad Minhen..zalba ulozena 17.08 od strane Sonje Soro,danas stigao mejl da dodjem na viziranje..trud i sva muka se isplatili..

:super:

- - - - - - - - - -

I napokon viza u pasosu, posle 7 meseci. U pitanju je spajanje porodice, svi vec znate da se pasosi predajj za viziranje od 8 do 11 ponesite kopiju osiguranja, licnu kartu jer ce Vam trebati prilikom podizanja pasosa, inace pasosi se podizu od pola 3 s tim sto tad prozivaju po azbucnom redu, tako da nije bitno da li ste stigli pre pola tri necete uci pre jer se po azbucnom redu ulazi. Ukoliko su Vam uzeli nesto od originala sto se dokumentacije tice vracaju Vam prilikom podizanja viziranog pasosa, recice Vam sluzbenica da cim stignete u Nemacku odete u ured za strance to je sve. Javljam vam svakako koja je dalje procedura prilikom odlaska u Nemacku ja se vracam u sredu pa od srede pocinje sredjivanje papira u Nemackoj pisem svakako sta i kako ide dalje. Srecno svimaaa.

Bravooo!

Koliko je proslo vremena od termina do dopune i od dopune do poziva? I jesu li vas u cetvrtak zvali na viziranje? Pozdrav.

Pozdrav svima,
da li mi mozete reci kako da proverim da li mi nije termin slucajno storniran?
Dete mi je cackalo po telefonu i ulazilo na emal pa nisam siguran da slucajno nije storniralo email o terminu.
Unapred hvala.

Probajte da se registrujete za termin sa istim podacima kao prvi put.
Ako ste i dalje u sistemu necete moci da zavrsite registraciju i izbacice vam ovu poruku - Diese Angabe muss eindeutig sein. Bei einem anderen Termin wurde sie bereits verwendet. (u prevodu : Informacije koje unosite moraju biti jedinstvene, ove su vec iskoriscene za drugi termin)
Ako niste u sistemu onda cete uspesno zavrsiti registraciju.

:super:

- - - - - - - - - -

Bravooo!
Zelim da i Vi sve zavrsite sto pre. :)

- - - - - - - - - -

Koliko je proslo vremena od termina do dopune i od dopune do poziva? I jesu li vas u cetvrtak zvali na viziranje? Pozdrav.
Prijava za termin:1.02.2018
Mejl sa terminom:15.6.2018
Termin:4.07.2018
Dopuna:27.8.2018
Poziv da je viza odobrena:17.09.2018

Hvala na odgovoru.Još uvek sam u sistemu :)

- - - - - - - - - -

Probajte da se registrujete za termin sa istim podacima kao prvi put.
Ako ste i dalje u sistemu necete moci da zavrsite registraciju i izbacice vam ovu poruku - Diese Angabe muss eindeutig sein. Bei einem anderen Termin wurde sie bereits verwendet. (u prevodu : Informacije koje unosite moraju biti jedinstvene, ove su vec iskoriscene za drugi termin)
Ako niste u sistemu onda cete uspesno zavrsiti registraciju.

Hvala na odgovoru.Još uvek sam u sistemu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back