Pozdrav, samo da javim da mi je viza odobrena.
E sad želim da vam napišem kako je kod nas sve išlo.
Moja supruga je aplicirala preko interneta za termin i prilikom apliciranja je slučajno pogrešila i prijavila termin za radnika na kruzeru umesto za vozača kamiona. To se desilo u 8.4.2018. a ja dobijem termin 9.05.2018. Ne znajući da imam pogrešno zakazan termin, odlazim u ambasadu sa uredno prikupljenom dokumentacijom. Kad sam došao tamo, na vratima čovek mi objasni da sam pogrešio apliciranje, ali me pusti da predam dokumentaciju jer sam dobro zakukao

Dvojicu koji su isto pogrešili kao i ja vratili su kući. Mene pustili, ja uredno predao i čekam. Nakon 3 nedelje stiže odbijenica, navodno po njima ja sam namerno hteo da prevarim ambasadu, da zaobiđem ljude koji čekaju termin i po godinu dana... Iskoristim pravo žalbe, napišem žalbu jer je ovo stvarno bila slučajna greška, imam posao u Slovenačkoj firmi, nije mi ništa bilo hitno. Nakon poslate žalbe čekao sam 3 nedelje, pa mi je stigao dopis od ambasade gde mi traže izjavu firme iz Nemačke da moje kvalifikacije odgovaraju njihovim potrebama i da ako mi nešto fali, moraju oni da mi obezbede. Odma sam tražio iz nemačke firme da mi to pošalju i poslao u ambasadu.
Jutros 4.09.2018. saznajem da mi je viza odobrena. Eto. Čista slučajnost, greška koja je mogla skupo da me košta, sve se potrefilo, sreća, dobro je ispalo i ja sam za 4 meseca dobio vizu.