@vozacc, mozete li da mi kazete, sta se ocekuje u tom novom zakonu, zna li se predlog tog novog zakona? Vi mislite mozda da ce uvesti bezvizni rezim? Ja u to bas ne verujem, to su pricali i prosle godine pa od toga nista nije bilo..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@vozacc, mozete li da mi kazete, sta se ocekuje u tom novom zakonu, zna li se predlog tog novog zakona? Vi mislite mozda da ce uvesti bezvizni rezim? Ja u to bas ne verujem, to su pricali i prosle godine pa od toga nista nije bilo..
Vozac druze,dokle se stiglo sa noksom 1-2?
ispratili smo da su oktobar cistili do 26.10 ali se niko posle toga ko je u oktobru nije javio niti znamo nekog da je ostao bez termina u oktobru
dakle noks 1-2 - 1.11.2017
ne bih da nagadjam, to niko ne zna
izvini sto se mesam.ja na tvom mestu da sam ne bih stornirao.a ne znam da li si razmisljala da dok si tamo polozis b1.u skoro svakoj volkshochschule ima telc odeljenje za nastavu naravno i polaganje.mislim da je za nas sa balkana 150-200eura polaganje.ako pohadjas kurs onda je besplatno.najbolje da vidis tamo.test je isti skroz.osim usmenog dela koji je malo konkretniji.a opet posto si tamo na probnom radu verovatno ces se brzo uvezbati za toliko
Pozdrav ljudi, kao sto rekoh, viza odobrena, ali nije "zalepljena" u pasos. Kad me zvala zena, rekla da dodjem u ambasadu da mi to zalepe i da ponesem osiguranje. Pitanje - da li ponesem sve to tamo i ostavim, pa pokupim kad mi jave ili tu isto cekam? Ako bi mogao da neko opise ovaj proces u recenici-dve. Osiguranje sam uplatio na 6 meseci, ali od dana kad planiram da udjem u Nemacku. Da li je to ok ili moram od dana tog "viziranja"?
Hvala puno ljudi, ne znam kako bih bez foruma ovog.
Za viziranje cekas u levom redu ispred ambasade. Kada te puste unutra, predas pasos i osiguranje. Vizirani pasos mozes podici istog dana posle 14:00 casova.
Sto se osiguranja tice, koliko ti se razlikuju datumi vizaranja i odlaska? Ako je to par dana, ne bi trebalo da prave problem. Naravno, nije pametno da krenes put Nemacke pre nego sto ti je osiguranje aktivno. U najgorem slucaju, idi do osiguravajuce kuce i doplati razliku do dana viziranja, onda samo doplatis dodatne dane.
dali neko od vas zna šta se piše u zahtevu za izdavanje vize pod stavkom 10,stoji preporuka iz nemačke, čija preporuka kad ja do sad nisam radio u nemačkoj kako da imam preporuku,???
šta da napišem piše obavezno popuniti,
Vidim da su mi odobrene poruke, hvala puno i izvinite sto sam zatrpala ovu stranicu, prvi put sam na ovom forumu.
Moram da cam opisem svoj problem i srecna sam sto vidim da ovde ima puni solidarnosti medju clanovima i dovrih ljudi koji nesebicno pomazu. Naime, ja sam nasla poslodavca, medicinska sestra po struci treba krajem oktobra da idem na probni rad a nemacki jezik za sertifikat b1 polazem 3. Novembra. Termin sam prijavila 20. Jula.
Trenutno se jako plasim da mi ne stigne rermin pre nego sto dobijem sve papire a izgleda da ce biti novi zakon i da ce ubrzati podelu termina i viza. Sta mislite o tome? Da li da storniram termin pa da prijavim ponovo u oktobru?
Jos nesto, najvaznije, da li ja mogu da posaljem sada u pokrajinu u kojoj bi radila dokumenta za ,,Bescheid"? I to treba da posaljem postom jel da? Zna li neko koja dokumenta za to trebaju?
Hvala puno unapred dobri ljudi
Hvala, a imam jedno pitanje jos onda: u koliko sati bi valjalo doci, da predam to, jer su meni rekli, radnim danima da donesem na viziranje.
A razlikuje se poprilicno. Idem tek 24. Oktobra tamo.
Da, najvise me plasi bas to polaganje za B1, mada provericu da li ja nakon tog polaganja mogu opet , dok jos ne znam rezultate, da se prijavim za decembar za novi ispit. Ocenicu valjda sama da li sam prosla ili ne, ali u svakom slucaju ako bude moglo da ga odma prijavim za naredni termin, pa i ako bacim pare nije bitno, samo da osiguram brzo novo polaganje.
Hvala ti puno jos jednom
Pa to treba da ti bude neka kontakt osoba kod poslodavca koji ti je sad dao posao. Ja sam stavio zenu iz HR-a. Nisu pravili problem.