Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto pod tackom 7 informatora stoji da je potrebna pismwna potvrda poslodavca da ce se skolovanje za obavljanje poslova ne teriroriji EU u skladu sa code 95 obaviti pre pocetka obavljanja delatnosti. Da li je to u slucaju da nemam cod 95? A ako imam slovenacki da li mi je potrebna ta potvrda? Jer ne bih bas u Nemackoj polagao ako ne moram i ako vazi slovenacki. Vasa iskustva. I izvinite ljudi sto dosadjujem sa svakavim sitnicama ali resio sam idem i da to obavim kako treba. Hvala jos jednom

Posto pod tackom 7 informatora stoji da je potrebna pismwna potvrda poslodavca da ce se skolovanje za obavljanje poslova ne teriroriji EU u skladu sa code 95 obaviti pre pocetka obavljanja delatnosti. Da li je to u slucaju da nemam cod 95? A ako imam slovenacki da li mi je potrebna ta potvrda? Jer ne bih bas u Nemackoj polagao ako ne moram i ako vazi slovenacki. Vasa iskustva. I izvinite ljudi sto dosadjujem sa svakavim sitnicama ali resio sam idem i da to obavim kako treba. Hvala jos jednom

I ako imate i ako nemate kod95 treba vam potvrda od poslodavca.
U potvrdi mora da pise da cete zavrsiti kod95 u Nemackoj sa potpisom poslodavca.

Ja npr imam karticu koja je validna u celoj evropi sa upisanim kodom95 i bez obzira treba mi potvrda da cu uraditi kod u Nemackoj

I ako imate i ako nemate kod95 treba vam potvrda od poslodavca.
U potvrdi mora da pise da cete zavrsiti kod95 u Nemackoj sa potpisom poslodavca.

Ja npr imam karticu koja je validna u celoj evropi sa upisanim kodom95 i bez obzira treba mi potvrda da cu uraditi kod u Nemackoj

Ako imam HR.potvrdu hoću li morati polagati u Nemačkoj ili je to samo za Ambasadu ,poslodavac je tražio pre potpisivanja ugovora da mu dostavim potvrdu na uvid kako bi uopšte potpisao ugovor samnom ?!

Ako imam HR.potvrdu hoću li morati polagati u Nemačkoj ili je to samo za Ambasadu ,poslodavac je tražio pre potpisivanja ugovora da mu dostavim potvrdu na uvid kako bi uopšte potpisao ugovor samnom ?!

Druze mislim da se Hravtska potvrda ne priznaje u Nemackoj. Samo Slovenska. I to u nekim gadovima. Ne u svim. Ali u svakom slucaju bolja slovenska no hrvatska. Mada ovde ima ljudi koji to bolje znaju od mene.

Potvrda od poslodavca da cete polagati kod95 u nemackoj ako vas ne valja je formalnost koji ambasada trazi.
To da li cete vi resiti vas problem kad odete tamo sa Hrvatskim ili Slovenackim papirima to je vasa stvar.

- - - - - - - - - -

_20180621_225130.jpg

Potvrda koda izgleda ovako

Postovani,molim Vas pomazite. Ja termin cekam od 13.04 i nistaa... ???? Za Krankenpflegerin. Imam sve papire Arbeitsvertrag,B2 Zertifikat Goethe Institut, prevela sve sto je potrebno. Samo pronasla sam na forumu da su nekome trazili Anerkennung ,jel i ja treba da saljem to za Darmstadt posto idem u Frankfurt? A i srednju sam zavrsila vanredno ali u drzavnoj skoli za Med.sestru. Imam decka u DE ,on je nemac...kaze da nema potrebe da saljem za Anerkennung ,jer je moj poslodavac rekao da kada dodjem da radim,on ce sredjivati to. Ovo cekanje stvarno nema pravila...neko ceka 2,3 meseca,a neko 10... Ja svakako nemam ni gde ziveti posle septembra u BG ,pa sam mislila da odem kod decka u DE i tamo cekam,naravno jel to moze? Necu ostajati duze od 3 meseca,ali eto,ja imam nadu da ce to cekanje jos malo trajati. Molim Vas, ko moze da odgovori ,bila bih mu mnogo zahvalna! Poozzz

Postovani,molim Vas pomazite. Ja termin cekam od 13.04 i nistaa... ???? Za Krankenpflegerin. Imam sve papire Arbeitsvertrag,B2 Zertifikat Goethe Institut, prevela sve sto je potrebno. Samo pronasla sam na forumu da su nekome trazili Anerkennung ,jel i ja treba da saljem to za Darmstadt posto idem u Frankfurt? A i srednju sam zavrsila vanredno ali u drzavnoj skoli za Med.sestru. Imam decka u DE ,on je nemac...kaze da nema potrebe da saljem za Anerkennung ,jer je moj poslodavac rekao da kada dodjem da radim,on ce sredjivati to. Ovo cekanje stvarno nema pravila...neko ceka 2,3 meseca,a neko 10... Ja svakako nemam ni gde ziveti posle septembra u BG ,pa sam mislila da odem kod decka u DE i tamo cekam,naravno jel to moze? Necu ostajati duze od 3 meseca,ali eto,ja imam nadu da ce to cekanje jos malo trajati. Molim Vas, ko moze da odgovori ,bila bih mu mnogo zahvalna! Poozzz

Procitaj detaljno informator za medicinsko osoblje:

https://belgrad.diplo.de/blob/20290...7db2ea16/ewt05-pflegekraefte-aktuell-data.pdf

Predpostavicu da ugovor nisi dobila preko srpske nacionalne agencije za zaposljavanje, vec da si sama (ili preko decka) pronasla poslodavca?
U tom slucaju moras da podneses diplomu za nostrifikaciju Regierungu. Oni ce ti ona odgovoriti da li ti je diploma direktno priznata ili ces morati da se doskolujes.

Ako ti je diploma direktno priznata, onda si u informatoru (ovaj od gore) pod opcijom B. Ako ti treba doskolavanje (Ausbildung) onda si opcija C.

Ako si opcija B (direktno priznata diploma), onda kao sto pise u informatoru ti ugovor mora glasiti na istu funkciju koja ti je i diploma. Ako si npr medicinska sestra NE mozes se zaposliti kao pomocni radnik, vec iskljucivo kao medicinska sestra.

Ako si opcija C (doskolavanje), onda ugovor mora biti na 'Medicinska sestra u doskolavanju'. Onda si zapravo do priznavanja diplome i zavrsetka doskolavanja pomocni radnik, a cim dobijes diplomu postajes ono za sta si skolovana.

U svakom slucaju jos imas da radis na papirologiji, a takodje redovno prati informator posto ga menjaju svako malo.

Sto se termina tice, iz dosadasnjeg iskustva, ako si se prijavila 13.04 racunaj da ces na termin biti pozvana negde pocetkom sledece godine. U Nemackoj ces biti tek negde posle aprila 2019.

Koliko znam, nemas problema da budes 3 meseca u DE, ali mislim da tebi to nista nece resiti.

Druze mislim da se Hravtska potvrda ne priznaje u Nemackoj. Samo Slovenska. I to u nekim gadovima. Ne u svim. Ali u svakom slucaju bolja slovenska no hrvatska. Mada ovde ima ljudi koji to bolje znaju od mene.

Druze nelupetaj kad neznas.Nebuni druge forumase.Ja imam Hr potvrdu za koju mi poslodavac rekao da je ok i da ce mi biti upisana u dozvolu.Grad Minhen.....

Da ,sami smo nasli poslodavca..mada,ako ti kazes da cu tek sl.godine dobiti vizu mogu da se slikam ...ko ce me cekati toliko. Da sam znala koliko se ceka onda sam trebala jos prosle godine da se prijavim za Termin... Ja sam isla preko agen.evropa ...rekli kao 4,5meseci ,a sad vec dr.prica...
Taman se ponadala da cemo posle 2god biti zajedno sad cekaj jos godinu...

Hvala Smiele na odgovoru.

Samo se vode razgovori ali nista se konkretno ne zna. Viza ce biti svakako potrebna i uslovi koje trebaju ljudi da ispune ce biti drugaciji (jezik npr) ali ce navodno za te koji ispunjavaju sve uslove biti olaksan odlazak

da.sinoc bio posle nachrichten na rtl razgovor sa onom ministarkom s naocarima buckasktom.posle problema penzionera kratko je i o tome nesto prokomentarisala.ali samo je rekla u vezi fachkraft,ili fachkraefte da ukoliko dobro vladaju jezikom i ispunjavaju uslove mogu doci normalno da rade i ostanu u DE.nije rekla dal se ide preko ambasade ili ne.oni pod fachkraft podrazumevaju sve sa srednjom skolom u svojoj struci.pa mislim i nesto sa vise obrazovanja.ali kako klasifikuju fachkraft.ali tu su i zanatlije i svi.licno mislim da ce to ovoga puta pomocne radnike da zaobidje.e sad videcemo.e da nije rekla za 1.1.2019 nista.a bilo pre neki dan na mondo vesti na mob.telefon sam citao da taj zakon pocinje expresno da vazi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back