Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li su nekome prilikom predaje papira u anbasadi za spajanje porodice rekli koliko se ceka od predaje dokumenata do vize?
Ja sam pitao i rekla mi je da to ne moze niko da mi kaze.
Juce sam bio da preuzmem vizu pa cu napisati par reci o tome mòzda ce nekom koristiti.Predaja pasosa je od 8-10,pored ambasade ima ona agencija Evropa i tu imate najjeftinije osiguranje za 6 meseci(8500 din.)Oni ce vam odraditi i kopiju jer je potrebna za ambasadu.
Preuzimanje pasosa je u 14 i 30h i za to vam je potrebna ili lk.ili onaj papir koji dokumentuje da ste platili vizu,pasos uzimate za 1 min.
Toliko od mene,hvala svima ovde na korisnim informacijama inace sam prvi post ovde postavio cini mi se na 27 strani sada je 331.Dugo sam cekao ali eto dosao je trenutak da se napokon sve zavrsi.Zelim svima puno uspeha i ne odustajte ...Pozdrav

Juce sam bio da preuzmem vizu pa cu napisati par reci o tome mòzda ce nekom koristiti.Predaja pasosa je od 8-10,pored ambasade ima ona agencija Evropa i tu imate najjeftinije osiguranje za 6 meseci(8500 din.)Oni ce vam odraditi i kopiju jer je potrebna za ambasadu.
Preuzimanje pasosa je u 14 i 30h i za to vam je potrebna ili lk.ili onaj papir koji dokumentuje da ste platili vizu,pasos uzimate za 1 min.
Toliko od mene,hvala svima ovde na korisnim informacijama inace sam prvi post ovde postavio cini mi se na 27 strani sada je 331.Dugo sam cekao ali eto dosao je trenutak da se napokon sve zavrsi.Zelim svima puno uspeha i ne odustajte ...Pozdrav

Svaka informacija je korisna, hvala vam.
Jedno pitanje samo. Da li moramo da placamo to osiguranje kada predajemo za spajanje porodice? Zar necemo tamo biti osigurani preko supraznika cim se prijavimo? Hvala

A za koliko meseci moramo imati osiguranje? Da li to predajemo odmah sa svim papirima ili kad dodjemo po vizu?

Za spajanje porodice Vam traze osiguranje prilikom uzimanja vize i osiguranje se za spajanje porodice uzima na onoliko meseci na koliko su Vam odobrili vizu(najverovatnije na 3 mes). Kada Vam jave da Vam je viza odobrena, onda Vam saopste na koliko meseci i da trebate imate osiguranje koje ce se poklapati sa mesicima na koliko je odobrena viza.

Pozdrav svima zakazo sam termin za spajanje 12 .02.2018
Trenutno je vreme cekanja za spajanje oko 5 meseci, znaci da bi trebalo uskoro da dobijete termin.

A za koliko meseci moramo imati osiguranje? Da li to predajemo odmah sa svim papirima ili kad dodjemo po vizu?
Za radnu dozvolu 6, za spajanje porodice 3. NEmojte uplacivati dok vam iz ambasade ne jave da je viza odobrena. Tek kad odete po vizu nosite osiguranje (i obavezno ga iskopirajte).

Da li neko može da mi kaže, popunjavamo li zahtev koristeći Ć,Č,Đ,Š.. ili ne? Hvala :)
Ja sam koristio ta slova, mada mislim da je potpuno nebitno, nisam cuo da su bilo koga vratili zbog tako neceg.

Ja sam u Agenciji Evropa J&V uzela osiguranje 7,565 din. I juce sam isto preuzela vizu.

Dobar dan ja sam se registrovao 26.06 2018 koliko se ceka da zovu iz ambasade ?

Noks 1-2 10+ meseci

Noks 3-5 8 meseci

Noks 6-8 4 meseca

Spajanje porodice 5 meseci.

Inace, ako ne bude nekog vanrednog ludila zbog odmora ocekujte sutra termine jer je petak i pocetak meseca.

Moja prognoza je da ce podeliti 10 dana oktobra po starom, noks 3-5 oko 5 dana i noks 1-2 nista,
Spajanje i 6-8 necu da racunam, vec su ispred rokova koje su sami postavili.

Poslednja izmena:
Pozdrav Svima,
Preko neta sam prosle godine nasao posao za Kuvara u Allersbergu, Grasshof am Rothsee, aplicirao i dobio vizu 2017 gde sam radio 7 meseci u Nemackoj kod cistog Nemca kog sam prvi put u zivotu video. Kada sam se vratio Okt. ponovo sam decembra aplicirao za NOKS 3-5 i kao i svi jos uvek cekam na termin a sezona traje jos nekoliko meseci u tom mestu. Nemac mi je ponudio da kad god dobijem vizu da ce me zaposliti u hotelu njegovog prijatelja i da cu kad krene sezona od aprila raditi kod njega da se ne bih vracao za Srbiju. Naravno, to mi vise odgovara ali ne znam dal je moguce i kakva je procedura oko toga, pa bih zamolio ako ima neko ko je upuceniji da kaze svoje misljenje?
Jos jedna stavka je to, da posedujem i Makedonski pasos (prebivaliste i licnu kartu), dal je moguce i dal ce biti nekih problema da preko Makedonije sve zakazem ponovo posto je dosta brze dole? (ukoliko neko ima iskustva)

Hvala puno.

A zasto si se vracao kad si imao vizu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back